Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, October 31, 2012

It's My Turn Now!


Assalamualaikum....



Ok... ni lah.. IT's MY TURN NOW... 
time to taste this Durian Crepe... perghhhhhhhhhhhh...! semalam mem (bos pompuan) gi midvalley.. so dia singgah kat stall Penkek kat situ, belikan aku Durian Crepe.. ohhh tidakkkkkkkkk!!!!! so excited tau dapat durian crepe ni.. tapi tak makan time2 tu.. kat ofis terus masuk peti sejuk.. bawa balik rumah nak tunjuk kat Mr Mama... excited tau! teruk kan.... dapat durian crepe pun excited.. tak masuk akal!..


Bawa balik rumah soooooooo... lepas potong je.. snap dulu gambar.. (gambar tak clear.. sbb phone buruk je.. 1.3 MP camera) tak cantek langsung gambar kan.. tapi boleh la wat kenangan 1st trial of durian crepe kan.. :P :P :P 
Jolok kasi muntah.. tu pun nak bising kan.. 

















Balik keje smlm otw.. jammed.. sebab hujan smlm... so tengah2 jammed tu sempat gak snap pics TESCO EXTRA.. bakal buka kat Bukit Puchong.. yang Pusat Bandar Puchong tu dengarnya nak pindahkan ke sini.. sbb yang kat Pusat Bandar Puchong tu nak buat station ketapi.. entah apa namanya.. aku lupa... yang pasti dia sambung dari Bukit Jalil ke Puchong Perdana... hmmmmmm just for info la... aku plak sebok nak iklan2kan.. huhuhuhu.. >> buruk perangai << kalau dah buka tesco ni nanti.. (next yer kot) dekat je ngan umah.. about 2km je.. hmmmm boleh la beli2 barang2 dapo kat situ plak.. so far skrg yg terdekat ialah Carrefour Puchong Utama.. just about 3km.. dekat kan.. :) hehehe.. senang aku gak.. 




ok lah... tak de apa pun.. harap2 kat klinik esok tak ramai orang.. so boleh terus masuk keje cepat.. sbb esok ada assignment yang nak kena wat.. bos dah bagi siap2 kat aku sblm balik hari ni.. sbb esok mgkn aku tak jumpa dia.. sbb time aku masuk dia dah kuar gi site.. :) hopefully esok keje aku dapat settle cepat2.. sbb nak siapkan before noon.. hmmmm.. ada timing tau.... kena submit kat contractor.. hmm ape2 je lah.. :P



Uwaaaa!!!.. hari ni check up klinik Ibu&Anak kan.. kena cucuk ler.. uwaaaaaaaa.. nangis2 sambil lap air mata.. :P hari ni nurse bagi ATT Injection.. :D 


ok...

SEKIAN


ASSALAMUALAIKUM...  


Tuesday, October 30, 2012

Weeks 27: Tong ais punya citer ...


Assalamualaikum.....


Subuh2 je dah berkuap badan... rasa panas... bangun mandi tak on langsung water hitter tu... tak kose nak mandi air suam pagi ni... udah ler rasa cam berpeluh kan.. tido malam pun nantikan subuh je sbb nak mandi... 


Masa hari ahad tu, pakcik balik dari kampung, mak/abah kirimkan ikan + daging2 & etc yang aku order nak... alhamdullillah... mak call petang ahad bagi tau yang dalam tong ais semua benda2 aku nak makan dia dah siapkan... abah package kan skali ikan.. sbb subuh ahad abah turun ke laut gi turun pukat... so dapat la sikit ikan2..siap bersiang lagi ikan2 tu.. rezeki... minggu ni stok ikan + daging penuh dlm peti sejuk.. syukur ke hadrat ilahi.. alhamdullillah... 


Jalan jem teruk... pakcik sampai KL kul 2.30am.. bape punya jem lah kan... bertolak dari kampung kul 5 petang.. so aku ni jadi cam burung hantu tunggu tong ais dari pakcik... dah mak bagitau dia kirim.. so aku tunggu la.. tak sabar2 nak tengok isi dlm tong ais tu.. sampai tertido, terjaga balik.. tertido balik.. tak juga pakcik sampai.. aleh2 dengar enjin kereta pakcik depan rumah kul 2.30am.. terus jaga... excited kan..! 


Mr mama bangun angkatkan tong ais.. terus masuk dlm rumah.. pakcik pun dah tak larat nak menyinggah segala.. nak terus balik rumah dia je.. (rumah pakcik area rumah aku gak).. ye la.. nak keje lagi next day kan.. nak balik rehat sikit2 la.. sampai je dlm rumah tong ais tu, terus aku buka tengok.. ooooo ada ikan.. ada daging.. and daging ada 3 pek.. mak dah pesan.. 1 aku.. 1 pak tam aku.. 1 lagi utk mak teh aku.. (semua adik abah aku tu) kami pakat2 dok dekat2 je.. rumah pun tak jauh2... 
Dah tengok tong ais.. ada lagi ais2 batu yg blom cair.. so tak de la aku nak selongkar segala bagai kul 2.30 pagi kan.. tutup tong ais.. letak plak lesung batu atas tong ais tu.. sbb kat umah ada Mr Tabu.. (kucing) so takot lah kang Mr Tabu buat keje kat tong ais tu.. sblm aku mengerjakan tong ais tu.. ehehehehe..
Dah siap.. terus tido... tapi just for 4 hours tido kan.. aduhhh ngantok giler gi keje smlm.. walaupun aku tak bersosah2 dalam jem.. tapi aku tunggu tong ais.. 







Hari ni datang keje.. badan segar.. sbb semalam balik keje kul 9 pm dah tido.. tu pun sblm tido layan haikal.. dok tengok barang2 baby... haikal yang over excited nak tengok barang baby.. hari2 nak tengok.. so sambil mata aku yg kuyu atas katil.. sambil la dok melayan haikal bercakap.. sampai 1 detik.. aku bagi tau.. aku dah ngantok.. esok sambung citer bley.. so haikal kata Okeyyy.. baikkkkknye anak mama.. paham mamanya yg dah letih sangat.. :) 











Bekfes hari ni cuma minum susu + roti bun 2 ketul... tak tau nak makan apa.. nak singgah kedai mamak beli roti canai dah tak rasa nak makan.. so terus drive kat kedai bakery house.. singgah beli bun... ok lah.. lunch box aku dah ada.. bekal dari rumah.. mr mama goreng ikan yg mak kirim kan tu.. ada la sikit2 daging2.. so bawa skali.. sbb biasanya lunch time aku tak kuar ofis.. x larat nak turun naik tangga dengan perut besar ni.. kandungan aku hari ni dah cecah 27 weeks... sebenarnya perut aku besar.. ramai org tegur yang perut aku cam pegnen twins baby... padahal mmg sah2 aku tengok sorang je dlm perut.. tapi mgkn sebab lemak tebal kan.. lagi pun ini anak ke-4 aku.. dah besar dan mengembang karung baby dlm perut kan.. tu lah besarnya ala2 pegnen 9 bulan dah.. ramai yg kata dah cukup time.. perut plak dah penuh.. bulat plak tu.. ehehehe.. ape pun syukur alhamdullillah.. aku still ok and masih kuat untuk berjalan datang keje.. dah cukup memadai naik tangga ofis.. and turun tangga utk balik rumah.. :)


Esok 31 october.. nak gi check-up kat Klinik Kesihatan... appoitment rutin... :) 


Ok lah.. sekian.. :) 

Monday, October 29, 2012

Hari Raya Qurban dah abis..


Assalamualaikum.... 

Bertemu lagi kita... :) SELAMAT KEMBALI BEKERJA semua.. :) camne cuti? best tak? hmmm kejap je kan cuti 3 hari.. kalau yang balik kg tu, rasanya lagi lagi tak cukup kalau setakat 3 hari kan.. aku ni sbb tak balik kg.. just raya2 kat sini je.. so hari ni masuk keje macam biasa.. :) 


Tak de citer special... sekadar nak mengapdet blog yang tak seberapa ni... smlm petang last raya kan.. so bertandang ke rumah kawan kat Putrajaya.. :) terima kasih pada de' nuanza a.k.a CIDA, kerana menjamu kami dengan Mee Kari yang sedap sangat.. :) gambar mee kari tak amik, sbb pegi sana tak bawa camera... :)










Ni plak perut cicah air asam... senang je. rebus perut and buat air asam.. tu menu kegemaran mr mama.. berselera mr mama makan nasi cuti raya... sbb makan perut cicah air asam tu.. hehehe.. aku tak makan.. sbb aku tak bape suka.. kalau perut sup ke, kerabu ke, aku makan gak sikit2.. tu pun kena potong kecil2 and nipis2.. kasi tak nampak sangat apa2 tu... biasa la.. orang banyak songeh kan.. itu pun baru je aku belajar makan sbb ternampak menu kerabu perut member blog satu waktu dulu.. tak tahan pasal tu, terus balik rumah wat sendiri kerabu perut.. hmmmmmm pecah rekod kan..



Ok lah.. keje banyak plak hari ni.. biasa ler.. isnin kan.. :)


So SELAMAT BEKERJA SEMUA.. :)


HAVE A NICE DAY.. :) 

Sunday, October 28, 2012

AidilAdha Ke-3 di KL


Assalamualaikum....


Selamat pagiiiiiiiii :)

Dah raya  ke-3 hari ni kan.. cepat sangat berlalu.. esok dah masuk keje... kan.. 

Semalam bizi kan dewan... nak wat sup kan.. makan ramai2 ngan penduduk yg terlibat... so antaranya yang dapat amik gambar.. tak banyak.. sbb segan la juga gak.. asyik nak amik gambar itu ini.. just snap yang mana depan2 mata je... 




Bahan2 untuk buat Sup Tulang.....





Ni antara yang aku punya... hahahaha.. amacam? terancam dak... heheheh :D


Semalam dapat bawa balik daging korban 1kg.. lepas tu dapat juga tulang 1kg... alhamdullillah.. dapat la masak apa2 yang patut nanti.. daging ngan tulang still dalam fridge... nanti2 baru plan nak masak apa.. so far skrg kena habiskan makan sup2 yang mana ada... kasi clear stock... kang banyak lak yang kena sumbat dalam freeze berminggu2 kan.. 


ok lah... sekian dulu...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

TATA

Saturday, October 27, 2012

Makan Mushroom Fetucini for raya..



Assalamualaikum...

Malam tadi katanya mak/pak sedara aku nak datang umah... sebenarnya since petang diorang call cakap nak mai.. tapi tak sampai2.. aleh2 malam baru sampai.. sib baik simple dimple je menu aku.. sbb MAK YONG tak larat kan.. sib baik request by them only fetucini a.k.a spageti... >> urut dada hepi<< kalau nak ayam panggang ke.. chicken chop ke.. banyak gak nak kena wat kan... hmmm dasar anak sedara pemalas!! >> aku << hmm sabo je le..


'



'





Hari ni bizi sket... aku kat dewan orang ramai apartment dari pagi sampai tadi kul 5.30pm... letih gilerrr... tapi aku tak de wat apa sangat.. mak yong special sket kan.. keje berat tak leh.. lagi pun yang bizinya orang2 lelaki lah.. lepas dah korban lembu, melapah dan membahagikan daging2 korban.. dan orang2 perempuan menyiapkan awas2 untuk buat sup dan makanan untuk tahlil petang tadi.. 


budak2 ni tak berani... so tengok lembu kena sembelih dari jauh je... hmmm mak nye lagi tak berani.. dok dlm dewan je.. hihi






Dah selesai baru kuar dari dewan.. baru bley tengok... hmmmm.. 



ni antara yang bizi kat bahagian dapor.... mak yong dari jauh je.. :) 


Alhamdullillah... selesai korban dan tahlil di apartment tadi.. :) semuanya berjalan dengan lancar dan cuaca pun sangat2 mengizinkan.. sampai petang kul 5.30pm tadi baru hujan turun selebat2nya.. syukur ke hadrat ilahi... 


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..







Friday, October 26, 2012

Menu Petang AidilAdha..



Assalamualaikum...

Salam di petang raya.. :) nampak gayanya hari ni ramai yang sibok... sibok cuti di kampung dan tau tau je la.. kalau kat kampung tu.. sibok dengan adik beradik, saudara mara dan sibok makan.. kekekeke.. tul kan kan kan!!!


Nak kata masak special? tak do makno nyo.. tak masak special apa pun.. sekadar goreng KOEW TEOW ni je.. tu pun just stand-by je.. kot2 mana tau.. terkejut tergempaq ada orang datang umah kan.. boleh la jamu ini.. dari tak de langsung.. ye tak... Rendang, Ketupat, lemang, jauh sekali.. tak larat mak buyong dek non..... aduhhhhhh... mintak maaf banyak2 sbb raya ni tak prepare apa2 special... tunggu mak buyong TERrajin or Merajinkan diri.. insyaALLAH.. nanti.. 







NgantOk ler plak asyik dOk umah.. ingat nak ke rumah mak sedara tadi, tapi dia plak yg nak kuar jalan2 kunjung mengunjung.. so wait and see.. maybe toningt... okey!


Salam AIDILADHA untuk semua.. :)


TATA

Kuih Sagu Di Pagi Raya :)



Assalamualaikum....

It's Raya Day... HARI RAYA AIDILADHA... :) wish you uOls SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.. :) 

Ni la org tak balik kg... pepagi sarapan ni je... Kuih Sagu A.K.A Kuih Telur Katak (nama samaran)... uOls mesti sarapan sedap kan.. ketupat rendang, nasi himpit kuah kacang.. bla bla bla bla... :D okey.. apa pun syukur ke hadrat ilahi.. sbb masih mengurniakan rezeki pada hambamu ini.. alhamdullillah.. :D









Lepas ni, nak beraya.. gi umah mak/pak sedara kat sini.. insyaALLAH... rasanya lembu belum sampai lagi ni.. sbb katanya nak korban kat sini 2 ekor.. tadi kat TV3 dah dengar.. katanya Masjid As-Salam Puchong Perdana korban kan 13 ekor lembu dan 1 ekor kambing.. WOW!! banyak tul...! 

ok... SELAMAT HARI RAYA again and again.. :D

Malam Raya di Kota KL....


Assalamualaikum....


Orang lain sebOk nak buat rendang ketupat... aku plak siap buat masak kurma... pengorbanan istri untuk suami dan anak2.. sbb kesian gak kat Mr Mama selalu kena masak.. so sekian lama... aku masuk dapo hari ni.. nak kata pecah rekod ke... pecah tradisi ke.. idak ler kan... cuma wat masa skrg.. sangat2 tak berselera nak masak.. huhuhu.. ALASANN!!!!!!!!! 


Tadi kol mak lagi kat kampung.... diorang korban kan sekor lembu esok lepas solat raya... so lepas korban just sedekah2 kan daging kat penduduk kampung Matang Raja, Pantai Remis tu.. sorang sikit ler kan.. sekor lembu bukannya banyakkan... buleh la pakat2 nak merasa sikit2... tapiiiiiiiiii aku kol mak pesan.. nak tulang, nak ekor, nak perut and daging lebeyyyy... huhuhuhuhu mengada2 kan... nanti hari ahad kakak no.2 aku akan balik KL.. dia tolong bawa kan skali... clever girl.. kan!! 







Amacam? terancam dak dengan MASAK PUTIH ni? dulu2 masa aku kecil2 tu, mak aku panggil MASAK PUTIH, sebenarnya ikut kamus MASAK KURMA... kuangx3... aku pun tak pasti mana datangnya nama samaran  tu.. Masak kurma nama dalam IC dia kot.. kan..


Hujan la malam ni... seolah2 sama sedey ngan aku... < sedey ler sangat> .... skrg tengah layan pengembaraan bermula ngan anak2.. (citer upin ipin)... saja ler.. syok kan anak2... sat gi baru nak layan citer malam raya.. kat TV3 tu.. tajuk apa dah lupa.. hmmmmmm so untuk korang semua... 

SELAMAT HARI RAYA 

again and again... sbb raya ni ada 3 hari kan..  dan SELAMAT BERCUTI.. hujan2 mesti lebih berhati2 di jalan raya okehhh!

TATA

Thursday, October 25, 2012

Selamat Hari Raya AidilAdha Korang...


Assalamualaikum...


Jangan sedey2 tau korang.. >> aku << sebab tak dapat balik raya kat kampung tahun ni... :( Tadi sampai2 ofis je, terus kol mak aku, bagi tau dengan CERIAnya.. yang aku tak dapat balik kg... ceria la sangat.. sbb sbnrnya duka cita di maklumkan bahawa tak dapat balik kan... almaklumlah.. ni fes time aku tak balik raya kat kampung tau.. even raya haji or raya puasa.. raya cina lagi2 aku balik kg.. sbb cuti panjang.. :) 

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA untuk semua umat islam dan rakan2 blogger semua.. kepada yang nak balik kampung tu.. HATI-HATI memandu di jalan raya.. ingatt!!! Kepulangan anda di nanti, bukan untuk di tangisi..! tau! tau! 

Hati2 memandu di jalan raya.. untuk yang tak dapat pulang ke kampung halaman >> mcm aku << jangan sedey2.. esok pepagi gi solat jemaah Hari Raya kat Masjid, lepas tu tengok ibadah Qurban skali.. :) 




 Image credit to google.





 Image credit to google.



ok.. tak nak sedey2.. semua.. gumbira gumbira kan lah diri anda... i'm okey.. still kat opis.. wat keje.. but anak2 3 org dok umah hari ni.. sbb sekolah dah start cuti.. :)


Selamat Hari Raya AIDILADHA.. 

Korang bekfes apa pagi ni? aku makan sandwich goreng ngan tehO ais.. tadi awal2 lagi kat rumah, boleh la goreng sandwich.. skali tinggal kan untuk anak2 sama.. :) 
cer kongsi, bekfes korang plak.. :D 
suka tanya bekfes org.. :D :P 
jangan marah.. :P


Ok.. TATA...

ASSALAMUALAIKUM... 

Wednesday, October 24, 2012

Guess & Win is Back



want to join? CLICK HERE

Closing date: 26/10/12

You need to guess how much I spend on my son in One Utama.
I bought him new pant, new sandals, and new underwear.
The person with most close guess on how much I spend, win the
Hello Kitty Mask
Flowery pin handmade Jewelry by S

You need be GFC follower of my blog with address in Malaysia for postage!
You are require to blog this contest at your blog and leave the link in this post.
Your blog need to be at least three months old.
Start copy and End Copy is where you need to do, don't forget to add the of Hello Kitty mask and Kiss Me picture above in your post!

You can start guessing after posting the link of entry in this post.
You may guess many times, each comment with one guess only.
Guess & Win ends at 12 midnight on 26 October 2012 (Friday).

October 2012 Blog Giveaway


JOM.. NAK JOIN KLIK >> SINI

TARIKH TUTUP: 31/10/12 11.59pm


I'ts our Anniversary Today..


Assalamualaikum...



It's the day... today is our anniversay celebration yang ke 16.. from the date 24/10/1996 ~ 24/10/2012... thanks a lot to Allah.. kerana mengurniakan aku seorang suami yang amat2 penyayang dan amat2 memahami ku.. setelah 16 tahun melayari bahtera kehidupan bersama, dan berbagai dugaan namun dapat di atasi.. alhamdullillah.. syukur nikmat... :) fuhhhh.. EMOOOOO tu.. kuangx3... 















Apa special? tak de la.. setakat mengingati date tu pun dah cukup bermakna bagi aku.. kitorang tak de buat apa2 sambutan pun.. yang penting banyakkan berdoa dan sentiasa memahami antara satu sama lain.. yang pasti kehidupan akan di teruskan bersama-sama.. walaupun di sulami berbagai onak dan duri.. cewwahhh.. ! jiwang karat woo.. hahaha.. :) ok lah.. ayat tak bleh blah.. :) (jaga tata tertib dan tata susila anda.. oppss)


Pagi ni breakfast roti canai 1 keping, kuih cara 1 set.. dan juga air milo ais.. 1 mug.. hehehe.. kenyang giler... alhamdullillah.. syukur... :) korang bekfes apa?




Tuesday, October 23, 2012

My 1st Giveaway



NAK JOIN SILA KLIK >> SINI

TARIKH TUTUP: 31/10/12


TAG:-




SEGMEN + GIVEAWAY SE'SWEET' PAVLOVA

NAK JOIN KLIK SINI


TARIKH TUTUP : 28/10/12

Ice Watch Giveaway By Mibz and Alya Jane




Jom.. nak join just klik >>> SINI

Tarikh tutup: 11.11.2012 11.59pm



HADIAHNYA.. BEST!!!
seperti di bawah.. 3/pcs = 3 pemenang

^
^






Bawa kete kt KL mesti berani.. betul tak?



Assalamualaikum...



Sekarang ni tak tau kenapa.. kalau beli barang dapur kan.. sure top up stock apple.. tak suka apple hijau.. sbb masam.. suka yang ni.. merah2 ni.. manis.. hmmmm.. agak2 korang ler.. baby girl or boy? Soklan yang ke 34 kali aku tanya org.. kahkahkahkah.. penah terbaca duluuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. << bape banyak u tu.. sbb lama dulu tau >> kalau makan apple merah... sangat elok utk baby dlm kandungan.. kalau epal merah.. dapat mencantekkan kulit bayi.. tapi kena makan skali ngan kulit ke? aku tak suka kulit.. kalau nak makan sure kupas kulit dulu.. kalau tak kupas kulit tu ngan pisau.. aku kupas pakai gigi.. boleh gitu? pemalas tahap melampau ni.. kasi penumbuk sebijik... hahahah








Lepas dah kupas2... jadi camni.. baru best makan.. kan kan... sebijik sekejap je settle... :)






Tadi masa OtW datang opis.. ade ler sebijik kete semeOn (nama sipulan), lesen nye masih P, tapi oren2 gitu ler.. kalau oren2 gitu kan sure dah kurang2 pun setahun pakai kan.. kalau lagi blur P dia.. sikit lagi habis timing la 2 tahun tu kan... dari kiri.. ada 3 link.. dia bagi signal nak ke kanan.. so aku bagi chance la.. dah nampak P kan... lepas tu boleh dia berhenti untuk tunggu kete2 link2 kanan lagi2 tu nak bagi dia chance gak.. ape salahnya ko masuk sikit2 sambil tu bawa ke depan sikit.. sambil masuk ler link kanan tu.. isyyyyyy... aku ni bukan tak sabar.. tapi kadang2 sakit jiwa kalau ada pemandu camni.. kat KL ni kalau nak bawa kete KENA BERANI okehhhhh!!!!.. kalau teragak2 teragak2 je... tak kena sOndol.. kena himpit nanti.. baru tau.. betul tak? bukan la nak kata aku berani sangat.. aku bawa kereta pun baru nak masuk tahun ke 5 kot.. tak de la teror mana.. tapi so far alhamdullillah.. berani tu ada la... kat KL bawa kete mesti mau ada BERANI.. kan kan kan ... setuju tak?

Monday, October 22, 2012

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY


JOM MEMERIAHKAN G.A NI.
SAPA2 YANG SUKA PADA KAIN PASANG KE.. WAJIB IKUT SERTA..!
AMARAN TAU.. !

NAK JOIN SILA KLIK SINI
TARIKH TUTUP: 2/11/2012


SPONSOR BY:



JOM JOM JOM...



GIVEAWAY ENTRI KE-1000 BLOG AESYA ZEALOUS


JOM.. NAK JOIN KLIK >>>> SINI

TARIKH TUTUP >>>> 31/10/12


SPECIAL GIVEAWAY by therosputih


Nak join klik SINI

Tarikh Tutup: 21/11/2012


JEMPUT KAWAN2 SEMUA 
MEMERIAHKAN SEGMEN 
SPECIAL GIVEAWAY
BY
TheRosPutih






First Giveaway by MyOldCrumpleddiaries





Nak join jom KLIK LINK NI

Tarikh Tutup: 30/10/2012


Weeks 26: Breakfast Susu je..



Assalamualaikum...


Salam 1 Malaysia.. Selamat pagi isnin untuk semua kawan-kawan blogger semua.. :) Amboi ceria tak? Korang breakfast apa hari ni? Tadi pagi mak buyong cuma, tekan kan sikit bacaan ni.. C.U.M.A okehhh breakfast Tosai + Teh Tarik onneeee...!!!  hahahaha.. singgah kedai mamak with mr mama sblm gi keje... lepas tu berpecah ler kita.. sorang ke selatan.. sorang lagi ke barat.. ikut haluan keje memasing... saja ler, lama tak mengeTEH kat kedai mamak... so lepak KINGKONG sat sblm mula kan aktiviti mengeJEM jalan di hari isnin.. kuangx3... 



Sampai ofis awal.. kul 8.25am... jalan tak jem mana pun.. huhu.. after 15 mnt dah sampai ofis.. so tenang je bawa kete hari ni... tak do tension2 amende nye... mula2 aktiviti buat susu 1 cup.. sbb tadi dah minum teh tarik.. untuk mama... skrg minum susu plak untuk baby... tul tak? hehe.. bekfes baby ler konon.. tapi pundi kencing mamanye yang penuh ngan air.... 



Awal2 dah call mak kat kampung tadi, huhuhu.. sibok orang lain nak balik raya haji kat kampung, aku plak tak dapat balik.. ada alasan tersendiri lah.. mmg tak dapat di elakkan.. so kena pujuk hati sendiri.. dok diam2 kat KL ni.. ngan asben ngan anak2.. tu je.. pepagi raya nanti.. boleh la gi Masjid Solat Hari Raya Aidiladha sama2.. lepas tu tengok korban... tu je la planning nye... kan.. redho je la... 












Pagi ni cuaca tenang je.. sejuk.. cool.. matahari tak naik lagi.. so sangat2 best kalau berjogging.. khennn.. dah boyot baru ingat nak berjogging segala.. masa tak memboyot tak ingat pun kan.. apo punya orang lah.. biasa la kita kan.. kalau tak leh wat sesuatu benda tu,, mmg itu lah yang kita nak wat.. cer orang soh wat.. tak ingatttttttt!!! dasar kepala batu.. degill!!!!


OK lah.. SELAMAT BERMONDAY BLUES.... 

TATA... 

Friday, October 19, 2012

Mini GiveAway







Nak join sila KLIK SINI

Tarikh tutup: 31/10/2012


Masak lemak telur Itik.. kwek kwekkkk...!


Jom join SAYS sekarang 



Assalamualaikum...


Wahhhhh.. sama la kaler baju aku hari ni ngan gulai lemak telur itik ni.. tak sangka youuu.. kuangx3.. Dah biasa sangat asal hari Jumaat je nak cakap pasal cuti.. asal cuti je mesti cakap hari jumaat... sebab hari sabtu & ahad aku rasa ramai yang tak bape dok depan laptop kan... sebab ada banyak keje dan banyak tugas2 luar.. >> berjalan lah maksudnya << ... cam aku lah tu.. biasanya masuk blog intai sikit2.. lepas tu dah.. betul kan kan kan... :) esok mcm biasa.. aktiviti nak buat, yang pertama nak kena house cleaning... 1st thing kat dapur.. dan macam tongkang pecah je aku tengok.. dah lama tak ngemas.. boleh la setakat nak dok atas kusi pendek.. kemas apa yang patut.. arah orang itu ini.. jadi mandor ka.. kah kah kah... !!





Citer bab gulai lemak telur itik ni nak? 
1st time mr mama nak wat masakan ni.. hari tu dia penah tengok kat rancangan masakan.. bila tak nak bagi telur itik tu pecah2 bila masuk dalam kuah.. kena masak air dlm kuali lain, masukkan sikit cuka.. lepas tu bila dan menidih, pecah kan telur itik dalam air tu, biar masak.. baru di angkat.. insyaALLAH tak pecah2... So mr mama praktikkan petua yang di beri.. alhamdullillah.. ni la hasilnya... 







Oleh kerana banyak itik yang mak/abah bela kat kampung.. so bekalan telur itik dalam rumah ni sentiasa ada.. bila kakak sorang aku kat KL ni yang sangat2 rajin balik kampung.. dia akan bawa balik telur itik ni kat kitorang.. sebabnya dia tak makan.. hihihihi.. kitorang apa pun makan.. telur itik ni mak kata jenis kecil2 sket.. sbb itik serati.. ada itik nila... ada itik angsa... mcm2 itik mak bela.. banyakkan.. hihi.. alhamdullillah.. telur itik menjadi2.. sekurang2nya dapat 10 biji telur itik.. kadang2 dapat 1 balang telur itik yang dah di asinkan... jadi telur asin.. kan..





Ok lah.. citer telur itik sudah.. citer itik pun sudah.. kweeekkk kweeekkk.... :)

Sekarang nak breakfast jap.. pagi tadi wat roti john, bawa bekal datang opis, mr mama bancuh air teh susu.. so bungkus skali.. malas nak wat milo or kopi kat opis pepagi ni.. nak minum teh susu mr mama... nyum nyum... jemput semua.. :)


SEKIAN.. HEPI HOLIDAY.. :) HEPI WEEKEND.. HEPI with UR FAMILY ALWAYS.. TATA

Mega GiveAway Dari www.yanayassin.com






Sape nak join sama.. jom.. KLIK SINI

Tarikh Tutup: 30/11/2012

Pengalaman dah lebih 3 tahun berblogging saya.. yang manisnya.. dapat tambah kenalan.. ramai kawan, walaupun tak pernah bersua muka, tapi kawan2 blogger sporting sangat... berbicara hanya dengan penulisan.. sungguh pun begitu, dapat juga mengeratkan tali silatulrahim antara umat islam.. & pengalaman masam a.k.a pahit.. tak banyak sangat pun.. tapi geram pada penCIPLAK gambar kita yang dah kita usahakan sendiri.. suka2 hati menCIPLAK gambar masakan dan buat hak sendiri.. itu je la penglaman saya buat masa ni.. :) sekian..

Nak tag kepada:-


SURPRISE GIVEAWAY by FD






Nak join jom ... KLIK SINI

Tarikh Tutup: 27 OCT 2012


"Segmen : Follow and win RM50 by Eikyn Grinxs"




Assalamualaikum... 





Sapa nak join sila klik below:- 


Tarikh Tutup: 30 oct 2012


Tag ke:-