Assalamualaikum...
Dah settle pasal kemasukan sekolah anak2 dah kan semua.. ni karipap yang aku wat hari rabu lepas, time tu aku cuti untuk bawa haikal masuk sekolah tadika, pepagi time haikal gi sekolah sempat haikal pesan, dia balik petang nanti dia kata nak makan karipap, hmmmm ok lah, dah anak request kan, boleh la wat, sian anak nak makan sampai request baru mama nye wat.. hikhikhikhik...
Sebenarnya pepagi lepas hantar haikal kan aku ngan en.asben terus gi Mydin USJ, tup tup bawa balik tulang lembu, siap dah wat sup tulang kan.. petang lepas Sakinah balik sekolah, sakinah soh aku bawakan dia gi sekolah untuk amik buku teks, so terlanjur dah turun bawah, terus la aku singgah kedai beli kentang ngan udang.. balik je umah, start la kupas kentang dah siang2 bahan lain utk buat inti karipap tu.. alhamdullillah... settle bab bahan untuk inti karipap.. masuk ke bab kedua untuk wat kulit karipap, sib baik senang je nak wat kulit karipap tu.. aku guna minyak panas untuk adunan kulit karipap tu.. dulu2 time mak/abah aku wat karipap utk berniaga diorang guna minyak panas untuk adunan, so sampai skrg aku suka minyak panas berbanding butter atau majerin.. terlalu lemak sangat, tak best bagi aku, cepat rasa mual.. lain orang kan lain seleranya.. :)
dah siap bahan2 untuk inti, hmmmm posink dulu sblm tumis dalam kuali, hikhikhik..
Taraaaaaaaa!!!! dah siap inti karipap lepas behempas pulas atas kuali tu.. nyum nyum...
lepas tu, dah siap adunan, mula la bab mengelim2 bagai kan.. nasib baik ada en.suami tolong gelekkan kulit karipap ni.. so aku cuma letak inti dah kelim je.. :)
Jeng jeng jeng... karipap dah siap goreng.. hehehe.. malam tu dinner makan karipap je.. 15 bijik aku goreng.. hmmm amikkk kan dah ngidam sangat nak makan karipap kan haikal tu, abis gak kat dia sorang dekat 3 ketul.. alhamdullillah, hepi sangat aku kalau buat benda2 anak2 suka.. :)