Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, October 29, 2013

Donat dan Gula sangkut paut?

assalamualaikum..


serius aku baru tau gula dah naik harga.. memanglah aku dengar belanjawan yg dibentangkan last friday tu.. cuma aku tak dengar subsidi tu di tarik serta merta. hmmmmm makanya dengan reaction yang lah terkujattttt depan rack gula kat pasar raya.. haishhhh.. buleh jadi peniaga tu dah menaikkan harga gula sewenang-wenangnya.. walaupun aku dah sedia maklum dan dengar belanjawan tersebut.

namun begitu gula tetap aku beli 2kg sebab gula ni macam petrol lah.. dah naik ke tidak ke tetap menjadi item wajib dalam list kan.. x kan bancuh teh or kopi x letak gula? sama juga dengan petrol.. x kan bawa kete tak isi petrolnya.. unless u are using bahan api lain untuk tujuan pergerakan itu.. kan.. naik macam mana pun tetap kegunaan dan pengguna lah yg kena bijak membelanjakan nya ke jalan yg betul.. setuju?

moh kita ke seterusnya.. 

Donat dan gula? apa pula sangkut pautnya.. of coz lah bila mendonat mesti luarannya di taburi.dan di selaputi gula.. kalau tak bergula dah kena guna alternative lain yg boleh di combine kan dengan donat seperti salah satunya coklat cair.. susu cair? (blom try)

Hari ahad lepas seawal 10am dah aku rendamkan yis dalam semangkok air suam.. sejam kemudian aku dah siap menguli doh donat ni dan di biarkan bertutup dengan kain yg lembab selama lebih kurang 3 jam.. soalannya pukul bape aku gorengkan donat? muahahhahahhaha saja banyak bebel hari ni.. 

Dalam lingkungan kul 3pm aku atas bantuan kinah membentukkan donat dan menggorengkan donat ni.. and terhasillah donat ball dan donat ring..