Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, October 23, 2012

Bawa kete kt KL mesti berani.. betul tak?



Assalamualaikum...



Sekarang ni tak tau kenapa.. kalau beli barang dapur kan.. sure top up stock apple.. tak suka apple hijau.. sbb masam.. suka yang ni.. merah2 ni.. manis.. hmmmm.. agak2 korang ler.. baby girl or boy? Soklan yang ke 34 kali aku tanya org.. kahkahkahkah.. penah terbaca duluuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. << bape banyak u tu.. sbb lama dulu tau >> kalau makan apple merah... sangat elok utk baby dlm kandungan.. kalau epal merah.. dapat mencantekkan kulit bayi.. tapi kena makan skali ngan kulit ke? aku tak suka kulit.. kalau nak makan sure kupas kulit dulu.. kalau tak kupas kulit tu ngan pisau.. aku kupas pakai gigi.. boleh gitu? pemalas tahap melampau ni.. kasi penumbuk sebijik... hahahah








Lepas dah kupas2... jadi camni.. baru best makan.. kan kan... sebijik sekejap je settle... :)






Tadi masa OtW datang opis.. ade ler sebijik kete semeOn (nama sipulan), lesen nye masih P, tapi oren2 gitu ler.. kalau oren2 gitu kan sure dah kurang2 pun setahun pakai kan.. kalau lagi blur P dia.. sikit lagi habis timing la 2 tahun tu kan... dari kiri.. ada 3 link.. dia bagi signal nak ke kanan.. so aku bagi chance la.. dah nampak P kan... lepas tu boleh dia berhenti untuk tunggu kete2 link2 kanan lagi2 tu nak bagi dia chance gak.. ape salahnya ko masuk sikit2 sambil tu bawa ke depan sikit.. sambil masuk ler link kanan tu.. isyyyyyy... aku ni bukan tak sabar.. tapi kadang2 sakit jiwa kalau ada pemandu camni.. kat KL ni kalau nak bawa kete KENA BERANI okehhhhh!!!!.. kalau teragak2 teragak2 je... tak kena sOndol.. kena himpit nanti.. baru tau.. betul tak? bukan la nak kata aku berani sangat.. aku bawa kereta pun baru nak masuk tahun ke 5 kot.. tak de la teror mana.. tapi so far alhamdullillah.. berani tu ada la... kat KL bawa kete mesti mau ada BERANI.. kan kan kan ... setuju tak?

42 comments:

  1. Yes betul! Kena berani dan cekap. Huhu.. Dulu saya pun penakut gak bawak keta masuk KL. Sejak kena buli ngan satu teksi tu, sejak tu memang saya la yg paling suke nyelit-nyelit. hehe. Cekap tapi tetap berhati-hati. Belajar bawak keta ngan ayah, sebab org lelaki driver paling cekap. huhu..

    ReplyDelete
  2. Alahai ai baru dpt P bln 1 aritu tp sampai skrg x bw kete. takut!! konon nak practise tp tak jugak practise2. nak ada org duduk sebelah in case ai lupe nak buat ape/mcmana tp tak nak bagi hasben duduk seblah! hahahaha..

    ReplyDelete
  3. Bawa keta ni memang kena berani...klu tak takut membahayakan diri sendiri & pengguna jalan raya yg lain..1st time bawa keta dulu memang takut tapi kena marah ngan ayah last² berani juga..^^

    ReplyDelete
  4. Salam Mak Buyung..semenjak berkwn dgn mak buyung nie hari2 mesti nak melawat mak buyung ./mesti..heheh..
    ooh apel tuh elok utk baby yer..kiter kurang gemar laa....sekrang nie asyik makan mangga jer..musim mangga tp yg masak la..hehehe..
    bwk keta kat kl mmg mencabar.dah terer2 bwk dah dulu..sampai kat sini che abe tak bg bw keta sgt..peehh..dia jer yg drive...takperlah blh releks takyah risau2...kan mak boyot..

    ReplyDelete
  5. Aimi Syahirah>>>
    owhh.. kalau abah saya or asben saya.. tak boleh dok skali dlm kete.. deme mulut suka pot pet.. padahal kita tau ler kita yg bawa.. hahahaha.. :P


    Just>>>
    TAHNIAH dah ada lesen.. bukan senang nak lulus kan.. :) SYABAS.. belajar2 bawa bagi biasa ye.. kang senang... :) :P


    LiLy @ MaMaQistiNa>>>
    kan kan... mmg kena brani.. abah saya pun suka marah2 dulu kalau bawa kete.. tapi skrg dia dah tak kata apa.. sbb dia tau anak dia dah boleh harap.. eheheeheh


    Ummuaidan>>>
    thanksss rajin singgah.. :P ehehehe biasa la.. mak buyong lawat mak buyong.. hahahaha.. ehhhh sama ler.. dlu awal2 pegnen pun saya suka mangga.. tapi yg masak je.. yg muda2 masam.. tak sukeee!

    ReplyDelete
  6. akak dulu tak ingat dah time ngandung suka mkn buah apa.. hehe.. akak pun sama tak suka sgt epal hijau...huwahaha..

    ehh betul sgt2... memandu di KL mmg nak kena berani.. kalau terhegeh2 mau kena hon dari belakang.. hehe.. akak pun hangin kalau org yg kita bagi chage masuk tiba2 dia terhegeh2 kat depan... geremmmm jekk...! colleague akak sampai skrg bagi akak jolokan F1 racer... racer la sangat... drive pun proton buruk jer... hahaha....

    ReplyDelete
  7. MaDiHaA a.k.a Ratna>>>>
    akkkkaaaakkk))))))... sama kita ... tak suke apple hijau.. huhuhu..
    >>> betul kak... asben nani kata nani bawa kete cam racer je.. kalah dia.. hahahah.. geram ler sapa bawa kete yg teragak2 nak masuk tak nak masuk.. nak potong tapi terhegeh2 tu kan.. hehehehe.. :) akak.. proton buruk pun banyak berbakti kak.. :)

    ReplyDelete
  8. semeon tu laki ke pompuan? hihi..maafkan je la dia ye..

    Nani, mmg elok la kupas kulit epal tu. Sbb pada kulit epal tu ada lilin yg derang sapu utk bagi buah nmpk berkilat. Kalo tak caya ce kikis dgn pisau pada kulit tu. Nanti nampak ada lilin. Kalo nak makan dgn kulit, kalau epal yang ditanam sendiri boleh la. APa nak buat. Kita dah tak de pilihan sgt. Terpaksa makan makanan2 yg dah tercemar dgn chemical.

    ReplyDelete
  9. LyDSunShine>>>
    semeon tu pompuan.. hehehe.. maaf dah pun.. tapi ni sesi luah perasaan.. hua hua hua.. :P
    >>> betul kan.. tak elok makan kulit kan.. sbb saya pun tak suka kulit.. lekat sat gi.. :) kakakaka

    ReplyDelete
  10. ko nih ngada2 tau kak, nk tau jantina bby gi lah bt scan kt kenek sana tuh, ngada konon2 tanya lak kt kiteorg...

    apa kes mkn apple kupas kulit kak, cam org tua tkde gg je hehehe... jgn mara nnti kene jual :p

    ReplyDelete
  11. betul kata ldysunshine... ada wax kat kulit epal tu. klu kak rose pun mesti nak buang kulit gak.

    ReplyDelete
  12. norhidana>>>>
    aah dik... nak bermanja2 ngan ko pun kena marah dikkkkkk.. :P :P jelir lidah kat ko.. hahahaha..
    takot lekat dik.. bukan tak de gigi.. kuanx3..

    ReplyDelete
  13. betul betul....kalo x berani, susah la nak redah kolumpo nih...sy ni pun berani drive dr umh ke ofis je....kat tmpt yg biasa lalu je....kalo tmpt lain, takut2 gak...kehkeh...

    ReplyDelete
  14. Kak Rose>>>
    ye ke.. nani lupa pasal wax tu.. bila dah shine and kak rose bagi tau.. baru teringat.. mmg penah terbaca pasal article tentang wax pada buah import tu.. thanks ya.. :)

    ReplyDelete
  15. aanie>>>>
    yup.. kita ni teror jalan yg selalu kita guna je kan.. kalau jalan2 yg kureng tu.. mmg lambat sket.. sbb pertama lom hafal.. kedua kena tengok signboard.. hehehe

    ReplyDelete
  16. as salam,

    alamak tak terror ni caner ek :)

    ReplyDelete
  17. as salam,

    alamak tak terror ni caner ek :)

    ReplyDelete
  18. anak pompuan kot..hehe~

    *ha a org ckp mkn epal kulit ank pasti cantik nnti.. eina 2 kali pregnancy tak suka mkn buah, sbb boy..hehe~

    ReplyDelete
  19. Salam..
    wahh sedap tu mkn epal.. umi pun tak brp minat epal hijau, kecuali kalau buat pie br sedap :)

    ReplyDelete
  20. Tihara>>>>
    hehehe.. :P


    Mamalieyna>>>
    ye ke.. dulu2 saya pun tak suka makan epal.. tapi 1st anak dah lupa.. sbb lama sangat dulu.. :P


    umiyumi>>>
    kan kan.. pai apple sedap gak.. :) nyummmm nyummmmm

    ReplyDelete
  21. ucu pun suka kalau ada org tolong kupaskan tggl ngap je....

    ReplyDelete
  22. Ucu Faridah>>>
    yurrpp.. betul tu.. hehehe.. nak senang je tau.. kan kan..

    ReplyDelete
  23. teringat kenangan pestime bawak kete masuk KL.mmg kecut perut..kat tepeng ni bawak kete rasa biasa2 jer..hehe

    ReplyDelete
  24. zulaiha megat>>>
    orang tepeng ek? eheheheh sama ler kita.. :P

    ReplyDelete
  25. skrg ni kete pun dah byk kat jalan raya...
    berani dgn tidak je nak bawa....

    sedapnya epal.....

    ReplyDelete
  26. Qhaifa Nur>>>
    betul tu.. kena berani.. baru fokus bawa.. kalau tidak.. teragak2 tu payah pemandu lain nak baca kita.. tul tak..

    ReplyDelete
  27. salam...
    salam kenal dr LM, tq sudi dtg ziarah ke laman LM, lambatnye LM nk smpi sini kan? huhu

    sedap nye epal.LM juga x suka mkn kulit.huhu.x syok mkn kulit pahit2 lak rasa dia.

    lg satu psl kereta tu mmg geram kan? selalu je jmp kereta gitu. apa salah klu dia julur sket kereta tu.haiyaa takut sangat kena langgar. hehe

    ReplyDelete
  28. lmbt ziarah hari ni..sll ptg2 baru free..huhu

    owhh suka epal yer...bb boy kut..hikss..

    kdg2 org bw keta yg sj buat slow tu geram gk..tp kena la bsbr kan..

    ReplyDelete
  29. Lydia Miza (Aidyl Azim)>>>
    wsalam.. :) thanks sudi singgah.. :)
    ala.. kete kan ade insurance.. langgar je claim insurance je ler.. heheheh

    ReplyDelete
  30. Zura@Iwan>>>
    aah kan.. lambat datang umah akak... :P huhuhu.. :)
    betul tu.. ada time kita kena bawa ikut cara org.. sbb waktu mengejar kita.. kan..

    ReplyDelete
  31. Naniiiii kalau cicah ngan kuah rojak yg ijau tu best kan kan kan !!!! kesian mak yung p cari cepat

    ReplyDelete
  32. Gebu lah cik epal...kalu sy pegnen aritu suka buah manis2 gak...kuar anak laki..hehehehhe

    ReplyDelete
  33. Chik Mimi>>>
    Tutup chik mimi ngan tudung saji.. errkkkk.. nakal ek... ngusik nani.. :P


    nadia rashid>>>
    hehehe.. ye ke.. anak laki.. hmmmmm.. nak scan lah.. next month.. :P

    ReplyDelete
  34. Assallamualaikum nani..

    Mula2 nk gelak2 dulu..kihkihkihhhh.. Lawak la pasal epal tu.. Nani ni cam kanak2 ribena lak nak kena kupas kulit tu dulu..hahahaaa..tapi kan ada jugak epal cam tu yg Naz pun tak suka gak kulitnya. Kulitnya tu cam tebal sikit dan liat nak dikunyah2.. Cam tu, naz pun kupas gak kulitnya tu..

    Nani, tang bawa kereta di kl tu mmg betul.. memang kena berani.. Kalau tak mmg susah.. Berapa banyak punya 'memang' daaaa..

    ReplyDelete
  35. Naz / Nadz COSK>>>>
    Waalaikumsalam.. oooo.. gelakkan kita.. rupanya dia wat skali.. gelak sama dia juga.. hahaha...
    betul lah tu kan.. kat KL kete banyak.. beza dari kampung.. so kat KL tmpt org keje.. masa mengejar kita.. so kena lari cepat kan.. :)

    ReplyDelete
  36. betullah tu..dok kt KL ni bukan takat kena berani drive..kena berani segalanyalah..kalau tak hancus..

    ReplyDelete
  37. sama arr. zie pun tak suka apple ijau. masam. psstt....sepjg zie pregnant kan. zie mmg hari2 makan apple merah ni taw. tp zie makan dgn kulit2 :D

    ReplyDelete
  38. Zie Madini>>>
    ooohhh ya ka.. tu baby boy mikael yang kuar kan.. huhuhu.. so akak ni baby boy la kot ek? heeheh

    ReplyDelete
  39. mna tau nti klu dpt baby gurl pipi dia merah2 comel je mcm epal..sbb mommy dia suka mkn epal..hihihihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)