Assalamualaikum...
Hari isnin sudah... sekarang aku dah menghitung hari.. nak balik kampung lagi 3 hari... boleh jumpa anak BUJANG SENANG kat kampung tu... winduuuu sangat ngan dia... kadang2 di rumah terfikir akan macam mana dia kat sana... bape punya gelap dia nanti? (sbb wat keje pasang pelamin kenduri kawin kan), bape punya kurus? bape punya panjang rambutnya ala2 buah durian? alahaiii si OMAK eh.... tak terlepas dari memikirkan anak bujang kat kampung... kerek betul mama nya kan... ape ape lah yang korang fikir... suka hati lah labu...
2 hari dok umah... semalam ada kenduri bertunang kat rumah jiran.. so lunch gantung peyuk lah... tapi kat rumah pepagi dah dah buat sambal ikan bilis... sbb haikal nak makan nasi lemak.. tapi nasi tak lemak lah.. sbb dah masak nasi putih aje...
ok lah... nak citer panjang.. tapi tak sempat kot.. nanti esok2 kalau ada waktu terluang.. kita citer lagi.. hari ni kan monday.. memasing banyak keje..
resepi untuk hari ni... (ringkas.. x payah nak nunggu lama2 depan dapor gas..)
AYAM PANGGANG BERMADU...
SEBELUM
SELEPAS
Bahan2nya:-
2 pcs whole chicken leg
1 labu bawang besar di cincang
2 ulas bawang putih di cincang
garam + perasa secukup rasa
2 sudu serbuk cili (aku guna faeza)
2 sudu makan madu asli
1 sudu minyak masak
Cara:-
Gaul semua bahan2 di atas bersama ayam tu...
Perap kira2 15 minit.. dan bakar dalam oven 170 darjah celcius selama lebih kurang 30 minit.. bergantung pada oven memasing dan kalau dah cukup masak tu tak yah sampai 30 minit.. kalau tak masak.. lebihkan masa kira2 ke 40 minit ye.. :) siap..!
Boleh makan dengan roti atau nasi panas :) ikut selera.. nak ratah pun boleh.. ape susah.. :)