Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, October 26, 2012

Menu Petang AidilAdha..



Assalamualaikum...

Salam di petang raya.. :) nampak gayanya hari ni ramai yang sibok... sibok cuti di kampung dan tau tau je la.. kalau kat kampung tu.. sibok dengan adik beradik, saudara mara dan sibok makan.. kekekeke.. tul kan kan kan!!!


Nak kata masak special? tak do makno nyo.. tak masak special apa pun.. sekadar goreng KOEW TEOW ni je.. tu pun just stand-by je.. kot2 mana tau.. terkejut tergempaq ada orang datang umah kan.. boleh la jamu ini.. dari tak de langsung.. ye tak... Rendang, Ketupat, lemang, jauh sekali.. tak larat mak buyong dek non..... aduhhhhhh... mintak maaf banyak2 sbb raya ni tak prepare apa2 special... tunggu mak buyong TERrajin or Merajinkan diri.. insyaALLAH.. nanti.. 







NgantOk ler plak asyik dOk umah.. ingat nak ke rumah mak sedara tadi, tapi dia plak yg nak kuar jalan2 kunjung mengunjung.. so wait and see.. maybe toningt... okey!


Salam AIDILADHA untuk semua.. :)


TATA

9 comments:

  1. Salam mak yong...
    kutiaw pun nampak ngancam tuh...bestnyerrr...lama dah tak makan...oklah mak yong dok brehat2 kat umah..kalau orng dtg sure terangkat ngan kuetiaw tuhh..heheeh.. tak tah naper...hari ini penat &ngantuk sgt..agaknya sbb smalam dok keja cuci umah, basuh baju, etc non stop..rs letih tul...wpun dah tidoq..ok..takce care salam raya mak yong..

    ReplyDelete
  2. ummuaidan>>>>
    wasalam.. :P mak yong too.. :D
    pembawakan baby tu gamaknye.. tu ngantok je.. :D take care ye.. jangan buat keje berat.. OK..

    ReplyDelete
  3. Salaam aidiladha.& slm kenal..
    Petang-petang raya nampak kuetiaw
    goreng siap deco dgn telur..mmg buat nak
    masuk dapur lah..;)..

    ReplyDelete
  4. jaja>>>>
    salam kenal.. thanks singgah umah... :)
    hehehhe simple je jaja.. senang nak sediakan..

    ReplyDelete
  5. ok aper kuey tiew tu, sedap...

    ReplyDelete
  6. Salam Jazz....waaa..kueh tiaw...sedap tu...
    Selamat hari raya aidiladha...

    ReplyDelete
  7. umialya>>>>
    hehehe.. simple kan.. :P


    Rahel>>>>
    wasalam... :) SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..

    ReplyDelete
  8. Hi Jass, wow! I love that kueh teaw of yours, looks sedap best....
    makan tu boleh lupa nama mak, ha ha. I suka how you put that egg topping, very nice.
    From across the ocean, wishing you and family selamat hari raya haji.
    Keep a song in your heart
    Lee.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)