Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, October 29, 2012

Hari Raya Qurban dah abis..


Assalamualaikum.... 

Bertemu lagi kita... :) SELAMAT KEMBALI BEKERJA semua.. :) camne cuti? best tak? hmmm kejap je kan cuti 3 hari.. kalau yang balik kg tu, rasanya lagi lagi tak cukup kalau setakat 3 hari kan.. aku ni sbb tak balik kg.. just raya2 kat sini je.. so hari ni masuk keje macam biasa.. :) 


Tak de citer special... sekadar nak mengapdet blog yang tak seberapa ni... smlm petang last raya kan.. so bertandang ke rumah kawan kat Putrajaya.. :) terima kasih pada de' nuanza a.k.a CIDA, kerana menjamu kami dengan Mee Kari yang sedap sangat.. :) gambar mee kari tak amik, sbb pegi sana tak bawa camera... :)










Ni plak perut cicah air asam... senang je. rebus perut and buat air asam.. tu menu kegemaran mr mama.. berselera mr mama makan nasi cuti raya... sbb makan perut cicah air asam tu.. hehehe.. aku tak makan.. sbb aku tak bape suka.. kalau perut sup ke, kerabu ke, aku makan gak sikit2.. tu pun kena potong kecil2 and nipis2.. kasi tak nampak sangat apa2 tu... biasa la.. orang banyak songeh kan.. itu pun baru je aku belajar makan sbb ternampak menu kerabu perut member blog satu waktu dulu.. tak tahan pasal tu, terus balik rumah wat sendiri kerabu perut.. hmmmmmm pecah rekod kan..



Ok lah.. keje banyak plak hari ni.. biasa ler.. isnin kan.. :)


So SELAMAT BEKERJA SEMUA.. :)


HAVE A NICE DAY.. :) 

28 comments:

  1. Assalamualaikum mak yong sana..sehat ker?bila makyong lambat bersiaran risau gak..heheh
    sedap nampak kerepek ngan kuih muih tu..terliur jdnya...mee kari pun terliur walau takder gambar
    sy pun tak suka makan perut...tak paham kerana ramai orng suka sangat..dlm famili mrk semua suka..buatlah mcmmana pun tak leh makan jgk..hehheheh..

    ReplyDelete
  2. tak makan perut. paru suka. hehehe

    ReplyDelete
  3. sedapnyer nani perut cicah air asam tu.. kecur akak dik non! hehe.. lama tak mkn gitu.. dah terbalik kot plak sbb laki akak tak reti plak mkn gitu.. tp akak suka.. laki akak reti mkn perut dimasak gulai atau kerabu je..

    meriah gak raya kat KL nani tu.. ramai gak yg tak balik raya ye...

    ReplyDelete
  4. geramnya tgk perut tuh....sy suka mkn perut...tp yg mak sy buat je...hehe...

    ReplyDelete
  5. Myra perut tu kalau buat kerabu gagah2 jugak makan, masakan lain tu tak berapa nak makan :)


    p/s : Durian Crepe tu kalau isi durian elok memang sedap, kena dengan tekak :D

    ReplyDelete
  6. K mar cuti lagi he he ..nak berehat2 belek pokok lagi..basuh baju, iron baju sekolah, baju keje..keje jugak la..ada gak kuih raya ...

    ReplyDelete
  7. akak cuti lagi hari ni.akibat jem smlm satu rumah hari ni badan letih mengantuk.perut cicah air asam akak try gak mkn masa kt kg raya br ni.tak puas cuti.

    ReplyDelete
  8. mama tisya>>>
    mmg nampak sedap.. tapi tak bleh nak terima dek tekak lagi.. :P


    Ummuaidan>>>
    waalaikumsalam.. :) mak yong sini sihat.. harap2 makyong sana pun sihat gak ye.. :)
    perut ni kalau kerabu or sup nani makan.. lain2 blom penah teringin lagi.. hihihihi.. :)


    Lya Colours>>>
    ooo paru asben saya suka.. saya pun tak makan gak.. heheheh :P ngade2 kan.. :P


    mAdIhaA a.k.a Ratna>>>
    ooo akak.. kadang2 tu la.. allah tu maha mengetahui.. di pasangkan kita yang berbeza2 minatnya... nasib baik tak suka.. kalau tak.. kena beli berkilo2.. hehehehe.. kan kan..
    << aah.. alhamdullillah.. meriah gak raya >>


    Khairul Hakimi B. Muhammad>>>
    yess.. ramai org suka kan.. :)


    aanie>>>
    hehehe.. mak wat mesti lagi best kan.. :)


    Myra Jay>>>
    betul tu.. sama ngan nani.. :)
    Durian crepe ooo durian crepe.. bila nak dapat makan ni.. :P


    suka suka>>>
    ye ke.. akak cuti lagi.. best nye.. bley rehat2 kan minda dan badan kan.. :) :)

    ReplyDelete
  9. inazamri>>>
    ye la.. akak kan tempuh jem yg teruk kan.. sure penat.. nani yang tak tempuh jem.. berehat atas tilam pun rasa tak puas cuti gak.. :)
    >> best kan.. balik kg..

    ReplyDelete
  10. alahai...terharunya tgk perut air asam...adoiiii..
    tulang yg akak bg semalam tu pg td masa nk g keje dh alihkan letak kt tkt bwh peti ais..harap2 blk nti x beku dah, leh le rebus..hehehhe

    ReplyDelete
  11. Cida de'Nuanza>>>
    ni perut dari korban kat bawah rumah tu.. diorang rebus siap2 2 ekor tu.. lepas tu balik rumah rebus balik.. :) kasi potong.. semua jenis perut ada.. :)

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. time cuti syok je. time nak keje adush malasnye.
    Nani, hari tu memang nampak kat Midvalley ada jual (the Garden) tapi kalau x silap bukan melayu yg jual. Chinese. Nampak ada budak kecik tgh makan DC ni. wah nampak sedap betul.

    ReplyDelete
  14. Ibu Lala>>>
    ye ke.. ooowhhh kalau camtu kena beli yang bakers2 wat lah.. order and tunggu kat man2 utk delivery.. kan.. tak tau plak chinese stall..

    ReplyDelete
  15. assalam nani
    beraya g umah cida yek, best tu makan mee kari
    perut akak pun suker kalu wat kerabu tp sikit2 la he he mak akak dpt jg perut sikit bhgian korban sil yg rajin cuci rebus pastu wat kerabu he he akak memang tak reti tgk pun takut ha ha

    ReplyDelete
  16. mama sara nur>>>
    wasalam akak.. :)
    aah.. gi umah cida.. tak tau nak beraya mana.. :) hehehe.. :)
    perut ni kalau dapat kat nani, nani cuci betul2.. sampai putih, lepas tu masa sup.. tapi kena hiris nipis2.. kalau tak tak berani nak makan.. huhu.. >> ngadekan.. :P >>

    ReplyDelete
  17. wah sedapnya perut cicah ayaq asam...
    mahu weekend nie saya pi cari perut.....

    ReplyDelete
  18. lienda>>>
    eheheh... perut korban ni.. :)
    cicah air asam.. simple but sedap.. :)

    ReplyDelete
  19. slmt hari ry aidiladha kak...

    adoyaii baru dpt terjah blog akak...byk n3 tetinggal..huhu..maaf ye kak..

    sedap tu perut cicah air asam..perghhh

    ReplyDelete
  20. Zura@Iwan>>>
    sama dik.. raya bizi kan.. mcm mana nak terjah blog.. akak tak balik kg.. sbb tu asyik apdet je.. heheheheh.. :P


    Yati Ali>>>
    terima kasih ye yati.. :)

    ReplyDelete
  21. Agaknya memang tgh musim perut cicah air asam ni....sana sini ada benda tu.....pergh sedap tuu...

    ReplyDelete
  22. aduyaii..kecur air liur tgk perut rebus tu.. buat kerabu lg best kan..yummy!

    ReplyDelete
  23. dpt part perut time korban ke?hehhehe
    kita x reti mkn...so rsa jakun sikit klu tgk perut ke apa2 organ dalaman yg kena masak...

    ReplyDelete
  24. hainom OKje>>>
    itu ler.. musim perut + daging lembu.. sabor je ler...


    mamalieyna>>>
    hehehe.. ni je yg simple dan paling senang di sediakan.. :) hehehehe


    ekinashikin>>>
    aah.. perut 2 ekor lembu.. so pakat2 amik sorang sikit.. siap rebus dah.. cuma balik rumah rebus skali lagi sbb mgkn dlm periuk besar kat dewan tak semua yg masak betul kan.. :) asben akak suka.. akak kureng sket.. :P

    ReplyDelete
  25. as salam

    selamat kembali bekerja..pasni deepavali plok..mujo kite tak celebrete..kikih :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)