Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, November 20, 2012

Menang Perfume di MyOldCrumpleddiaries


Assalamualaikum...


Aku nak cakap.. nak cakap malam ni juga lah.. boleh kan?  Ni nak citer hadiah G.A perfume flora gucci terima dari segmen GiveAway yang aku join bulan lepas kot.. kat blog myoldcrumpleddiaries .. alhamdullillah..  rezeki kan.. dapat adiah perfume ni.. wangi sangat.. suka bau dia.. flora.. sweet gitu.. :) thanksss myoldcrumpleddiaries sebab mengadakan G.A tersebut..



Hadiah perfume.. gigih balik rumah amik gambar tu.. haahaahaa.. !!

Ok.. itu je nak apdet malam ni.. gigih tul aku wat entry pasal nak apdet citer ni kan.. thanks again to MyOldCrumpleddiaries.. :) lenkali sila wat segmen G.A lagi.. leh masuk mana tau.. kot2 ada rezeki lagi kan.. thanks again.. 


Ok.. selamat malam.. :) 

Ajar Mr Mama kelim karipap pulak..


Assalamualaikum...

Bertemu lagi ye... jangan jemu tau.. aku nak citer pasal karipap lagi.. ni 2nd round punya edisi karipap... 1st round on saturday kan.. smlm dah tempek.. ni 2nd round punya, oleh kerana ada inti lebih, mr mama plak cakap.. kat tekak dia tu teringinnnnnn je nak telan karipap lagi.. umakkkaiii.. dah 10 bijik dia telan pun tak puas2 lagi.. betul2 hantu karipap kuarga aku ni.. kan.. tak cukup buat tepung dekat 1kg.. tambah lagi.. then oleh kerana masih ada baki butter.. so kali ni aku wat guna butter.. bukan cam 1st round.. aku guna minyak masak panas... 

Mengikut petua mak aku lah... kalau guna minyak panas lebih rangup, kalau guna butter rasa dia lemak2 berkrim gitu.. tapi tak leh makan banyak.. sbb mudah rasa mual.. sbb butter kan.. aku tak tau la pada penggemar butter lain.. kalau aku lah.. sama la spesis ngan mr mama.. kurengggg minat ngan butter.. unless kalau guna dlm kek.. hmmm wangiiii.. kan kan..!



Ok.. kali ni dah guna butter.. just dlm 2 sudu je.. and tepung gandum dalam 300gm je.. or tak sampai kot, maybe 200gm.. mmmmm aku just cedok je, w/o using scale pun.. ala aku kan buat keje agak2.. mana pakai timbang punya.. dah train dari kecik camtu kan.. agak2 je belaka.. Sebab dulu time kecil2 tu, mak aku buat karipap jual.. so 1 hari dekat 200 bijik karipap jual kat kedai.. jadinya kalau setakat nak wat sikit2 ni, mmg tak tau sangat.. semua main agak2 je.. kadang2 ade kulit karipap yg lebih.. kadang2 inti lak lebih.. camtu lah.. 

But, aku guna air sejuk dari peti ais utk menguli doh.. mak pesan camtu, utk merangupkan.. walau bagaimana pun.. aku rasa kalau guna minyak masak panas lebih rangup dari butter.. ini tahap kajian aku lah.. 



Dah siap mengelim karipap... nampak tak 2 bijik atas ni? 

Ni aku ajar mr mama kelim karipap.. dapat 4 bijik dia kelim sendiri.. yang gambar kiri tu 1st skali dia try.. so kemot kemot bentuk dia.. yang kanan pulak 2nd time trial.. ok dah sket kan.. lepas ni kena ajar cara uli kulit karipap plak.. lenkali kot2 dia nak makan ke, kerajinan ke.. boleh dia try buat sendiri kan.. :) ehehehe.. clever wife.. ! betul kan kan kan.. (SILA ANGGUK KEPALA) ... 




Kek atas ni lak.. Carot Walnut Cheese Cake, pemberian dari adik ku.. Cida .. a.k.a CIDA de'Nuanza.. saja ajak cida datang umah.. nak sembang2.. boring gak asyik dok berlima je.. terbongkang kat umah je kan.. kebetulan cida nak datang puchong.. so soh dia singgah umah.. boleh la sembang2 dan jamu karipap yang berkilo aku wat tu kan.. alhamdullillah.. kesampaian.. jadi cida bawa buah tangan ni kat aku.. sedap sangat kek ni.. 1st time makan kek kerot.... cheese tu paling best.. jilat2 je.. hehehe.. :) thanks cida, sudi berkunjung melawat akak.. :) 


Ok lah.. sambung citer lain esok.. :)