Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, December 31, 2012

36 Weeks: My Time Is Near!!



Assalamualaikum...


Hari ni aku gi spital serdang.. appoitment ngan doctor gyne, so seperti yang di jangkakan...

lepas amik urine test... terus ke bilik belakang skali... aku kena amik FBC = Full Blood Checkup.. then.. baru tunggu turn doktor panggil.. after about 20 minits camtu.. namaku di panggil... 


Doktor check perut.. doktor check jantung baby.. doktor cakap... result darah dah kuar.. kandungan air ketuban yang 2 minggu lepas banyak, semakin susut... jadinya.. 


Puan kena operation ye... esok pagi2 puan masuk wad, dah the next day.. 02/01/2013 kita akan menjalankan operation ke atas puan.. atas sebab2 baby songsang, dah kandungan air ketuban yg makin berkurangan.. harap puan faham dengan keadaan ini... 


Time tu juga aku rasa nak nangis.. bukan sebab heppi.. tapi sebab takot.. allah kuatkan semangat aku.. aku tahan sampai tidak menitis pun walau setitik air mata... 





sape tak suka dapat baby? 
bohong lah kan.. aku sangat2 suka bila nak dapat baby.. bila aku dapat pegang baby ni.. dan sangat2 tertungu2 akan kelahiran baby ni.. yang mana sampai sekarang aku sendiri masih tak tahu jantina baby.. uOls rasa? 




OR




pada aku.. apa yang keluar tu.. itu rezeki aku.. tak kesah laki ke pompuan.. yang aku mintak.. selamat sudah... semua ibu2 nak yang terbaik.. bukan aku sorang... kan..



Di kesempatan ini... aku menadah sepuluh jari.. memohon ampun dan maaf.. sekiranya ada terkasar bahasa.. terego... dan ada menyakiti hati kawan2 semua.. aku memohon supaya kawan2 dapat mengampunkan kesalahan aku.. dari hujung rambut sampai hujung kaki... semoga kawan2 sudi mendoakan aku selamat dalam perjuangan ini... aminnnn


Esok pagi aku masuk wad.. dan 2/1/13 aku di jangka menjalani operation.. mudah2an perjalanan aku berjalan dengan lancar... aminnnnn... 


Terima kasih pada semua yang sudi menjadi kawan aku... sayang korang semua ketat ketat... 


Friday, December 28, 2012

Jom Join My Birthday Giveaway


nak join jom... banyak hadiah mananti di sini...



tarikh tutup : 3/1/13



Teka Teki Teka Tekok!!!!!


Assalamualaikum....


TEKA TEKI TEKA TEKOK!!
CUBA TEKA APA DALAM MANGKOK..

ni citer JJCM last week... aduhhhh.. tu la Sakinah tak bagi aku tengok JJCM.. mr mama pun kalau aku dok depan tv kul 12 tengah hari tu.. dia tukar channel lain.. sbb aku ni mudah sangat TERRRRingin.. 


And the end... terjadilah ini... 
Tak tahan godaan... jadinya abis JJCM, aku nak layan bijik mato kan.. tak dapat2 nak lelap.. sebab terbayangkan 
SUP UK URAT KETING.. 


So sampai la ke sesi pujuk memujuk... akhirnya mr mama kata.. jom jom... hahahahaha dapat gak.. mr mama bawa gi bangi... cari kedai yang di maksudkan oleh ikram dinzly dlm JJCM tu.. sib baik senang cari.. terus jumpa kedainya.. ramaiiiiiiii nyaaaaaa.... sib baik sup yang aku nak ada... ye la.. waktu tu baru kul 2.30pm.. of coz la ada kan.. sbb kedai buka sampai 10mlm kot.. kalau tak salah.. cuma air asam perut yg mr mama nak, dah tinggal semangkok je.. no more org kedai tu cakap.. aleh2 mr mama amik gak la walaupun semangkok kecil tu.. rm2.00 je air asam tu.. and hakimi plak tengok sambal belacan.. dia soh bungkuskan gak.. rm1.00.. sambal belacan pun mamanya tak nak wat kan.. dasar pemalas..!




'


'




Terguda tak?


Bohong kalau tak terguda... aku ni festime makan tau... dah pandai makan pun.. mmg tak pernah rasa sblm ni... tapi mmg sedap macam makan jelly camtu.. or nata de coco ka.. hmmmm.. 


Kalau korang nak test.. kedainya nama SUP UK URAT KETING, no.80, Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, so seksyen 7 lah ye.. bukan 8 or 9 okehhh!..


Ok.. esok cuti.. nak gi JPN wat IC Muhammad Amirul Hakimi.. dah cukup umur budak tu, kena wat IC, minggu depan rabu dah masuk sekolah.. sib baik semalam sakinah dah bantu aku uruskan pendaftaran form 1 Hakimi, siap bayar semua yuran PIBG dan yuran tingkatan 1, dan beli buku semua complete.. :) alhamdullillah... 



Thursday, December 27, 2012

Haikal with NEW LOOK!


Assalamualaikum...


Bersiaran dari rumah ye.. hari ni aku cuti.. :) pagi ni breakfast cuma makan roti ngan telor dadar.. malas nak masak apa2.. sbb cuma aku ngan haikal je kat rumah skrg ni... hmmmm 

Kenapa aku cuti? 
Belum belum... aku belum sakit lagi.. sebenarnya hari ni aku cuti sbb take over Sakinah mengasuh haikal kat rumah.. and Sakinah pulak take over aku pergi bawa Hakimi dengar ceramah sempena hari orentasi form 1 kat sekolah menengah hakimi... hmmmmm ok takkk? 


Nak buat macam mana kan.. aku dah tak larat nak tunggu kat sana lama2.. so kena la ganti... baik aku tunggu kat umah.. sbb nanti duduk je atas kerusi dengar ceramah dan beratur utk beli buku tulis dan kena ukur sekolah lagi kan.. tak larat woooo... skrg ni dah mula rasa berat perut ni sangat2.. agaknya dah semakin dekat kot kan.. 

Sib baik ada Sakinah... mr mama tak dapat cuti.. sbb dah ujong2 tahun ni kena kira stok dan segala bagai lagi.. ramai plak org len cuti.. so tak dapat cuti.. kena reject awal2.. sabor jer ler... :)



BEFORE


AFTER

'

Haikal potong rambut okehhh!! 
with new look gitu.. amacam? ada gaya mohawk ke? ape yang mohawk nye pun aku tak tau.. yang pasti abangnya Hakimi gi gunting rambut.. Haikal pun bukan main lagi sebok.. nak juga dia potong skali.. aleh2 mr mama kasi je.. aku tak ikut Haikal time tu.. tunggu dalam kereta je.. sbb tak larat menunggu.. so dia datang je kat aku rambut dah dogol cam tu.. hmmmmm terus haikal soh beli gel rambut.. nak pacak konon.. aishhh.. mula2 rasa pelik sket sbb tak penah tengok Haikal with rambut pendek.. biasanya aku yang potong rambut haikal.. ye la.. asal potong kan.. ok lah.. gunting rambut depan sket.. gunting rambut belakang sket.. SIAP!.. aku bukan teror gunting rambut pun... janji pendek.. jangan cucuk bijik mata sudah. tul tak.. yang belakang tu kasi oter jangan sampai cam boleh wat jambut je la.. sbb boboboi kan.. 

'





gagah.. aku pun nak enterprem gak.. jangan cuak na... sebenarnya aku nak pelok haikal.. time ni dia tengah marah kat aku.. hahahaha.. nampak tak muka dia.. x moh senyum tu.. aiishhh... geram tau.. dia asyik dok kata aku tak sayang dia la.. kata dia tak comey la.. macam2 skrg ni.. gamaknya sbb baby dah dekat2 nak kuar ni.. mmg lagi dasyat merajuk dia tau.. mmg tengah sabar sangat ngan karenah dia.. gamaknya time aku nak dapat adik dulu pun.. agaknya camtu kot mak aku.. hmmmmm cer korang fikir.. perkara biasa ke akan berlaku kalau macam tu?






Wednesday, December 26, 2012

Ada gaya tak? Baby baru


Assalamualaikum...

Bersiaran secara auto publish... sori ek.. karangan ni di buat secara spontan.. so kalau ada sedikit kekeliruan tu.. mohon maaf... 

Sabtu lepas, lepas je makan nasi ayam garing kat kedai bukan mencongkam tu.. tengah hujan ribut gamaknya... mmg lebat giles hujan turun.. siap pekej ngan angin kuat... aishhh.. kalau dok umah leh la betul2 kan urat kan.. tapi dah nak makan punya hal.. sabo je.. walaupun time tu sakit tulang pinggang.. keinginan nak makan nasi ayam garing lebih kuat dari nak terlontang2 betulkan urat pinggang.. haaa.. mak boyong nye citer.. makan no.1.. lain belakang kira tau.. 


So, dah adik ipar sorang ni, baru melahirkan baby.. dah selamat balik umah.. jadi dah kebetulan kat shah alam kan.. sekali gus gi tengok dia... sbb kita lom dok dlm pantang kan.. kena la gi melawat org yg tak leh jalan jauh tu.. :) 


Baby girl.. lahir 17/12/2012, 2.85kg tapi pipinya boolat.. dagu sejemput.. putih.. (cam mak ayah dia), nama baby, subhanallah... mak buyong lupa.. tak hengatttt!!! betul tak tipu.. dah tanya banyak kali.. siap eja lagi sblm balik umah.. sampai ke hari ni tak ingat2 gak nama baby.. adoyaiii.. gile betik... !



aisehhhh... berangan timang anak sendiri ni.. wakakakakakak... tak pe la.. x sabar nunggu yg dlm perut kan.. berangan pun tak pe la kan.. kan kan.. (angguk kepala korang skrg! )



Haikal suka benor ngan tangan baby.. dia cakap kecillllllllll.. mmmm x caye plak kita bagi tau dia dulu dia pun kecil camtu gak.. hehehe.. kelakar dia kata.. dia ingat dia kuar besar kedabak terus kot.. tu mak ayah baby... sama je putih cam baby kan.. :) 




Baby asyik tido je.. almaklumlah.. cuaca sejuk2 kan.. baru pas hujan lagi pun.. syok betul dia tido.. geram tengok.. x sabar nak tunggu dia nangis dan celik mata.. jenuh usik tak nak buka gak.. hurmmm.. sabo je ler.. 



comel tak? kecik je mulut.. dagu plak ciput je.. pipi je labuh tau.. geram tahap gaban ni.. cam nak picit je.. :P :P :P 



Haikal pun apa lagi.. VERANGAN sakan gak.. macam dok tepi baby (adik) dia sendiri.. dia balik je.. dia soh aku kuarkan baby dia cepat2.. aduhhhh.. dia ingat boleh main kuar gitu je.. tak nak plak boleh telan balik... haaaaa.. kalau boleh main kuar je.. tak nak boleh telan.. gamaknya ramai budak kena telan ngan mak dia balik kan.. sbb tak tahan ngan karenah anak.. so telan je diorang balik masuk dlm perut.. kakakakakakak.. ape aku ngomel ni? dah lari topik betul.. sampai kes nak telan anak.. mohon ampun.. sbb tu aku kata.. kalau ada yang kekeliruan tu, mohon maaf.. sbb karangan ni kuar secara spontan.. ade fahem? 


ok la uOls.. kalau2 aku dah masuk wad ke.. boleh la karangan dan gambar ni kuar kan.. ada baiknya buat auto publish ni kan.. 

Monday, December 24, 2012

Weeks 35: Tertunai juga... Nasi Ayam Garing...


Assalamualaikum...


Lambat hari ni... bukan nya pasai pasai apa.. tapi hari ni sehari je keje.. so banyak nak kena call dan siapkan dulu.. sbb esok cuti.. sat gi lambat2 kang, org balik plak.. banyak gak org amik half day leave hari ni.. kan.. jadinya lambat sikit la aku apdet.. bos plak masuk awal.. punctual betul dia hari ni... hihihi


Bekfes? tak yah tanya kot.. sbb memasing dah nak lunch kan... hari ni aku lunch bawa bekal gak.. tapau dari rumah.. nasi ngan ayam masak kicap + sayo toge goreng ngan telo... makanan kering2 belaka.. tak pa la.. janji ado.. kan.. 


Ingat dak ? hari tu aku citer pasal nak makan nasi ayam garing kat kedai namanya MENCONGKAM tu.. thennnnn... hari sabtu lepas.. siap2 nak gi makan la.. sbb dah amik address kedai dan segalanya.. nak test gak.. macam mana sedap nya tengok Iqram Dinzly makan dalam JJCM tu.. so dapat... kedainya dah tukar nama.. ' Jaguh Kampung ' nama kedai tu.. address mmg ngam dah.. cuma nama kedai je lain.. kedainya mmg ada tempek banner JJCM tu.. so sah la.. itu lah kedai yg JJCM terjah.. 



Sakinah makan ni.. Creamy Vanilla Ice-cream Cake.. harganya RM4.80 1 slice.. ok lah.. base bawah tu cake, tengah tu ice-cream lah.. topping cam biasa.. 



Mr mama tengah layan haikal makan cup cake.. ice-cream cup cake.. oreo.. rm4.50 per/pcs.. sedap haikal kata.. budak2 semua pun sedap belaka kan.. :D



Mr Mama order 3 Layer Tea... 
yang ni rm2.60.. mmmm rasa ala2 minum air cendol lah.. 




ni haikal punya ice-cream cake tadi.. dah dia makan pun.. so tak yah jengok2 kat dalam.. yang pasti ada oreo la.. 



ok.. ni dia.. ayam garing dan sup... 




Nasi ayam Garing.. ni aku nye pinggan... rm5.50 for sets.. 

Alhamdullillah.. akhirnya dapat gak aku makan nasi ayam garing sebelum delivered kan.. 


Ok.. tak yah nak sembang banyak... penat je nak baca nanti... sambung wat keje.. esok cuti.. Mr Mama ajak gi beli persiapan sekolah anak2.. kitroang beli persiapan untuk Hakimi je dulu.. sbb Hakimi confirm masuk sekolah menengah.. tapi sakinah kitorang holdkan dulu.. sbb dia apply sekolah asrama.. 20 hari selepas result PMR baru dapat keputusan permohonannya.. jadi persiapan untuk kinah akan di buat kemudian.. sbb nanti ada yang tak sama kan.. kalau dapat asrama.. mudah2 dapat la.. sbb sakinah dah teringin benor nak masuk asrama katanya.. :) 


Ok.. jumpa lagi.. TATA

Friday, December 21, 2012

Flaming Steamboat untuk anak2..

Assalamualaikum...


Salam ceria di pagi jumaat 21/12/12 yang sungguh indah... alhamdullillah.. masih berkesempatan dan boleh datang keje.. skrg dah masuk opis.. tapi blom bekfes, tadi gi Berry's Cake House Bdr Puteri tu, singgah beli 2 bijik bun.... Chicken frost Bun , dah buat air nescafe panas... tapi nak apdet jap.. sbb bos baru je masuk ni... kang tak sempat apdet kan.. kat umah tadi sempat masukkan gambar je.. lepas tu siap2 datang keje... :) 


Semalam 20/12/12 sempena meraikan kejayaan anak2 sekali gus meraikan hari jadi Sakinah & Amirul Hakimi, mr mama setuju nak bawa diorang makan steamboat... we Ols pegi Flaming Steamboat kat Sunway, walaupun hujan sikit2 kan, tetap nak mengembira kan hati anak2... tak pe la.. bukan selalu.. kesian diorang kalau tak sempat nak raikan.. lagi pun aku kan tunggu masa je.. kang lagi tak sempat nak kemana2... tul tak? 


Banyak gambar... tapi hanya ini je yg aku tempek.. dah cukup banyak kot... 

Flaming Steamboat Sunway ni kalau dewasa charge dia rm26.90, untuk kanak2 pulak below age 10, rm9.90 je.. ok lah tu.. makan sampai muntah ijo pun tak pa... ikut suka.. menu makanan terlalu banyak... tapi sib baik anak2 jenis tak rambang mata, makan sekadar mampu di isi dlm perut.. sebab kalau tak abis pun membazir plak kan.. rugi je.. satu lagi amalan syaitonnirrajim... tak baik kan.. :P 



Hmmm.. peyuk boat tu.. satu kuah sup, satu kuah tomyam... 



2 ketul mee je kita amik... rendam sampai kembang... 



Dumpling kesukaan Mr Mama... aku pun rasa gak.. 2 ketul... :) 



Sakinah bukan main layan lagi steamboat ni.. suka benor dia..
(mr mama plak tak bape sihat.. sakit kepala plus nak vomit2... nandong kot kan.. hihihi)



Dumpling ni with bawang putih sos... sedapppppppp!!



Ni pinggan mak buyong... hahahahaha... 




My SUPER DUPER HERO... makan angry bird ngan nemo... kimi plak baru lepas layan yee mee... kenyang la tu..



hmmmm penuh tul.. kan.. macam2 ado dalam tu... 



Inteprem sket mak buyong... hehehehe.. booolatnya pipi dia kan... kah kah kah...!!
(tu tak nampak perut.. klu perut lagi booolat cam belon :P )



Suka benor ni.. haikal tengah makan nemo.. dia kata sedapppp sangatttt... 



ada ayam goreng... cicah ngan sos 1000 island & sos BBQ.. sedap kimi ngan sakinah je makan.. mak buyong dah full.. 



tengok.. percaya tak? tak henti2 diorang ni makan tau... sakit pinggang nunggu... hehehe



Gambar last ni... abadikan 3 beradik ni skali... 
we Ols pegi kul 8 malam.. balik kul 11 malam... dasyat tul.. selalunya kul 10 mlm dah leboh tau... tapi speacial for kid.. mama & abah tetap bawa korang kan.. :) 


Ok lah... itu saja buat hari ni... 

Selamat bercuti esok dan lusa.. :) 

TATA

Thursday, December 20, 2012

Syukur Alhamdullillah... PMR & Birthday Boy ke-12..


Assalamualaikum.....



Pagi ni bekfes aku... 

Mi Meggie Goreng Simple.!!
Senang je wat...
Pagi tadi tengok jam baru kul 8am... mr mama dah kuar gi keje... sbb dia masuk kul 8.30am.. so aku ni terkebil2 dok layan MHI kat TV3 tu.. sambil2 layan pasal IKAN BILIS PANGKOR MATA BIRU .... isyyy.. teringin nak cari ikan bilis tu.. kata pengusaha tu.. ikan bilis tu kalau goreng pun kerangupannya tahan lama.. aku suka ikan bilis yg rangup.. perghhhh.. goreng ngan bawang dan cili kering sudah la.. makan ngan nasi panas2.. layan beb... 


Ok sambil layan tv... sambil fikir nak makan apa... aku gi dapur rendam meggie... sbb  nak goreng.. pepagi makan meggie sup tak best.. so goreng pecah telur sedap gak kan.. alhamdullillah.. setakat ni meggie goreng tu (kat atas) dah abis aku bedal kat opis.. hahahahaha dasyat kan... :D



Di kesempatan ini nak mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR buat
MUHAMMAD AMIRUL HAKIMI Bin JASSNI 
yang ke-12
Semoga membesar sihat.. menjadi anak yang soleh... dan taat pada ibubapa... serta menghormati orang tua.. insyaALLAH... mama, abah, kakak adik semuanya sayangggg kat kimi... :) 


Semalam result PMR sakinah.. terima kasih atas doa-doa kalian... alhamdullillah syukur ke hadrat ilahi... Sakinah Lulus dalam PMR.. cemerlang dan memuaskan... cukup sekadar tu.. aku hepi sangat... Sakinah dah tunjukkan yang terbaik.. dia mampu buat... alhamdullillah ..


Ok.. setakat ni dulu citer pagi ni... esok esok sambung lagi.. pagi ni ada tender nak kuar... hopefully semua berjalan dengan lancar... bos belum masuk... just wait for him.. nanti buat sesama.. :) 


Wednesday, December 19, 2012

Result PMR hari ni & Haikal 3 ~ 4 ~ 5 years


Assalamualaikum...


Selamat pagi semua... :) sihat tak korang? aku alhamdullillah.. bertambah sihat.. pinggang pun dah mula tak sakit hari ni.. syukur sangat2..


Semalam balik keje, tengok post box kat bawah tangga umah... jeng jeng jeng.. dah dapat libresse ... hari tu fill - up borang online untuk sample kan.. dah sampai kotak samplenye.. ada semua jenis libresse produk.. bley la try.. tapi skrg simpan dulu.. boleh guna lepas bersalin nanti.. ye la kan.. dah 9 bulan tak datang bulan.. bila nak pakai balik ni sure kena suaikan balik apa yang selesa.. tul tak..



'





'




'




Haikal 3 years



Haikal 4 years




Haikal 5 years

Gambar haikal je aku nak tempek hari ni... tak de modal hari ni.. bila tengok balik album lama.. teringin plak nak tempek gambar2 haikal.. tak pe kan? 


Hari ni aku masak pagi sambal ikan kembung ngan mr mama masak sayur kubis tumis ngan isi ayam.. nak bawa bekal tu.. untuk lunch.. kitorang dua mmg bawa bekal utk lunch.. jarang2 sangat makan luar.. lagi2 skrg dah sarat kan.. mmg tak larat nak naik turun tangga ofis tu.. dari kul 9 pagi sampai kul 6 petang baru aku turun balik... tu je hari2 rutin kalau kat opis... kalau hujan ribut pun aku tak tau kat luar tu.. 


Bekfes pagi ni? hmmmmm nak makan roti canai kot.. jap gi singgah kedai mamak time nak gi keje... ok la tu kan... 


Anddddddd~~~~~~ hari ni result PMR dah kuar.. aku tak bley cuti plak.. ye la.. bulan ni saja dah 9 hari M.C, tak masuk lagi cuti gi klinik.. haiiii... takot nak kabor kan kat bos nak gi teman anak amik result.. tak pe kan.. Sakinah boleh la berjimba2 ngan kawan dia kat sekolah.. kalau aku teman kang tak de chance dia lak nak beramah mesra jumpa kawan2 yg dah hampir sebulan tak jumpa tu.. tul tak.. kasi chance... nanti aku call Sakinah je la... ape pun result Sakinah.. aku redha... akan terima dengan seadanya.. insyaALLAH.. 


Tuesday, December 18, 2012

Weeks 34: Cakoi Vs Sambal Sotong


Assalamualaikum...


Okeyyyy.. actually gambar ni aku apdet malam tadi... lepas tu nak masuk scedule dulu... sbb pagi ni baru nak citer pasal ni.. tapiiiiiiiiiiii.. tak tukar date plak... terus korang nampak... hahahaha... tu pun terima kasih pada 5 org yg mengomen tu.. walaupun just gambar.. pandai korang komen gak.. w/o any ayat or tajuk tu... hmmmm teror tul lah...

Semalam M.C.. asyik M.C je aku kan.. nak wat camne.. dah dekat2 ni, sakit pinggang melampau tau.. lagi pun smlm setengah hari kat spital serdang.. cek air ketuban, cek darah, cek urine, cek macam2 cek.. lepas tu siap ada kursus lagi.. utk ibu/bapa bakal timang anak ni.. cara nak atasi masa2 genting, cara nak menyusu anak.. dan macam2.. 

Result semalam.. air ketuban dari 9 dah jadi 12.. so doktor kata bagos.. sbb menghasilkan semula air ketuban yg licking tu.. alhamdullillah.. cuma WBC 10, HGB pun 10.. so far so good... ok ok lah kan... berat plak bley turun 400gm.. camne ni? padahal baru cek je 72.9kg.. tapi smlm dah jadi 72.5kg je.. ape pun doktor kata aku sihat.. mgkn sbb kebelakangan ni muntah2 balik.. tu yg berat turun.. dah kurang selera nak makan nasi.. mmmm 



ok.. citer cakoi plak... aku panggil cok kembong je... sebenarnya aku beli.. bukan buat ek... B.E.L.I kat pasar malam lagi.. heehehe.. teringin nak makan cakoi ni, cicah ngan kuah kacang a.k.a kuah satay tu.. tempat aku mmg cicah ngan kuah satay.. so teringin plak.. terus ajak mr mama cari cakoi.. lepas tu nak kuah kacang punya pasal.. aku beli satay 10 cucuk.. utk haikal.. sbb haikal makan satay tak cicah kuah punya.. jadi kuah tu aku punya lah.. hmmm selera betul... 3 pcs rm2.00 jadi beli rm4.00.. dapat 6pcs.. banyak tul.. besar plak tu.. abis gak kat aku ngan anak2 4 tongkol.. 



yang ni plak sambal si cumit ... kecik2 je sotong ni.. singgah Pak Lang Pasar Segar kat Puchong Permai tu, kebetulan ikut mr mama cari durian.. sotong ni just rm7/kg tau.. murah kan.. so beli 1kg.. balik terus wat sambal sotong.. lepas tu aku masak nasi lemak 1 periuk.. hmmm tahan sampai petang... alhamdullillah.. anak2 bukan main berselera makan sambal sotong ngan nasi lemak hari ahad lepas.. sampai licin lah... lenkali bley wat lagi la.. 


Ok.. citer pagi ni plak.. aku bekfes makan roti benjo.. ngan milo ais... alhamdullillah... kenyang... korang plak bekfes apa? cer kongsi sket.. 

Friday, December 14, 2012

Orang lidi haikal...


Assalamualaikum...


Salam di pagi jumaat.. alhamdullillah.. hari ni masuk lagi keje... walaupun semalam sakit pinggang yang amat sangat.. balik umah kul 11.30am, then tido sampai kul 2pm.. lepas tu kul 3pm appoitment klinik kan.. smlm rutin cek macam biasa.. tak jumpa doktor pun.. sbb baru bangun tido kan.. muka jadi dungu je.. dok dendiam tak larat cakap apa.. tu la.. sape soh tido.. dah jadi kayu camtu.. hahahaha.. 

Berat : 72.9kg
Tekanan darah: 109/60
HGB: 10.3
Tempoh hamil : 33/52 + 5/7
Tinggi Rahim : 34cm
Jantung Baby: 150bpm

itu lah result semalam cek-up kat klinik.. kul 4 dah siap.. balik umah terus.. rehat ngan anak2.. dah tak masuk keje.. redha je la.. apply cuti tahon lagi.. dah balance lagi 3 hari je skrg ni.. huhuhu.. sib baik dah ujong tahun.. kalau tak, jenuh nak pekin cuti wooo.. 





teringin nak makan mee maggie... tumis punya.. tapi dah lama tak wat megi ni.. biasa nya seludup yg mr mama masak ke, kak sakinah masak ke.. or hakimi.. biasa aku mmg kureng makan megi.. tapi terasa nak makan, kena la wat.. cara aku.. tak abis pun semangkok tu.. makan sket je.. lepas tu anak2 bedal sampai licin.. hmmmm.. 




Ok.. semalam tempek gambar en.google kan.. yang ada org lidi tapi pakai baju kuning.. preggy lady.. ni nak tempek gambar haikal lukis.. dah lama dia lukis gambar ni.. agak2 dah berbulan2 pun.. gambar ni dia tempek plak kat atas kepala katil mamanye tido.. hmmm.. mula2 dia lukis mama tak de perut pun.. lepas tu dia tambah perut ada bulat baby tengah tu.. kelakar plak.. yang ada signal tinggi terpacak atas pale tu semua lelaki.. haikal kata rambut pacak.. yang pompuan rambut belaka.. kembang2 tu.. hahahaha.. kelakar plak bila fikir budak 5yrs punya lukisan ni.. ape pun haikal kreatif sangat.. bagi aku lah.. sbb pandai imagine kan.. dia lukis ikut apa yg dia bayangkan.. walaupun orang lidi sekali pun.. kan... semua ni jadi satu kenangan utk dia gak.. 




Yang ni dia lukis gak.. lori bomba... banyak tul tayar lori ni... ada tangga kat depan lori lah.. haikal kata nak jadi bomba bila besar nanti.. tapi cita2 haikal selalu bertukar2... kejap nak jadi askar, kejap nak jadi polis.. kejap nak jadi driver lori kontena... hmmm sabor jer ler...
Budak laki mmg camtu.. cita2 diorang semua dari kecil polis, askar, sbb ada pistol kan.. tapi kadang2 nak bawa lori sampah tu.. hahaha.. sbb lori sampah tu lain dari yg lain.. hmmm.. ape ape je lah.. soh bawa kapal terbang tak nak.. sbb katanya tak de cabaran.. 


Ok lah.. esok cuti.. leh rehat kat umah.. 2 hari.. tapi hari isnin 17/12/12 aku appoitment ngan Spital Serdang plak.. time tu nak check kandungan air ketuban skali.. mudah2an tak de apa.. kedudukan baby skrg still songsang walaupun dah hampir masuk ke 34 weeks.. harap2 baby bley duduk di kedudukan yg sepatutnya lepas ni.. still got time.. 


Ok.. itu je celoteh hari ni.. terima kasih untuk yang suka dan sentiasa datang sini.. aku amat2 hargai talian persahabatan ini.. terima kasih tak terhingga.. aku hanya meluah perasaan di sini.. dan ingin berkawan.. ada waktu dan masa aku akan BW kat umah korang plak.. ye.. :) 


Nota tumit:-

Bekfes aku, cucur carot.. 7am, bangun tido wat cucur carot.. hehehe.. rajin tak? so korang plak makan per?

Thursday, December 13, 2012

Klinik Appoitment plak





Assalamualaikum...

Apa khabar semua..? 
Harap2 uOOls semua sihat2 belaka kan.. dah bekfes? aku makan beger.. smlm balik keje beli beger ramly tu, lepas tu masak je sendiri kat umah.. bukan aku masak.. sakinah tolong masakkan.. 6 biji semua.. ada plak balance 2 biji lagi pagi ni aku bawa bekal sebiji.. sbb tinggal kat umah pun tak de sape nak makan kang.. so baik bawa bekal.. tak payah nak singgah2 kedai beli  bekfes kan..


Kul 8.40am tadi baru bertolak kuar dari rumah.. jalan masya ALLAH.. punya la jem.. kalau kuar lewat2 ni mmg jalan gile2 jem.. sabor jer ler... sib baik aku dekat je.. so on time gak sampai ofis.. alhamdullillah.. :) 


Gambar preggy lady kat atas tu... teringat aku haikal penah lukis gambar aku.. orang lidi gak.. lepas tu di sebabkan aku preggy kan.. so haikal bulatkan tang perut tu.. sama sebijik cam org lidi kat atas tu.. cuma yang haikal lukis tak de baju.. kuangx3... yg ni cantek.. ade baju.. 


Motif? sebab aku tak de gambar nak tempek.. tak best lak kalau wat entry tak de gambar.. so credit from google je la.. :) boleh kan... :) 




Petang ni ada appoitment gi Klinik Kesihatan Batu 14 Puchong... hopefully tak kena tahan.. sbb aku pun takot gak.. kes2 kena tahan ni.. petang ni nak check air ketuban, darah dan urine lagi.. jangan ada apa2 je la.. kan.. :) 


Malam ni nak tengok bola... huhhh.. aku bola mmg kureng minat.. tapi tak tau pasai apa.. piala AFF ni kecoh sket aku nak tengok... macam 2 tahun lepas gak.. harap2 MALAYSIA menang kan.. lepas tu leh masuk akhir.. lawan ngan SINGAPORE plak.. doa2 banyak2 semoga MALAYSIA berjaya tumpaskan THAILAND malam ni.. 


Ok semua.. 

TATA

Wednesday, December 12, 2012

Ngidam Nasi Ayam Garing camne?


Assalamualaikum..


Lambat bersiaran.. mintak maaf banyak2 no.. hehehe.. korang sure dah breakfast kan.. makan apa? aku bedal 2 keping roti canai.. uhhhhh nak muntak kan korang dengar aku makan.. asyik2 makan roti canai.. tak de mende lain ka.. hahaha.. sabor je ler ngan mak boyong ni.. camni ragamnye.. kalau hari cuti payah nor nak kuar.. sbb kene ngasuh anak2 *besar* kat umah.. ngasuh ler sangat kan.. tapi kalau hari keje.. otw datang keje tu leh singgah kedai mamak.. so beli roti canai la.. dari aku beli nasi lemak kan.. yg kadang2 tak best.!! sure roti canai best punya.. tul tak.. ?


Ok.. last night punya citer... sejak siang lagi.. sangat2 la teringin nak makan nasi ayam.. 
aduhaiii.. tenet kat umah slow.. biasa la.. bila anak2 pakai tenet kan.. mcm2 depa wat.. ada tengok u-tube la.. ada download citer la.. download game la.. wajib.. so koata penuh.. lambat la bila aku perlukan apa2.. lagi2 kena ikut turn.. nyampahhh!!


Nak cari map untuk gerai nasi ayam MANCONGKAM... kata sangat lah best nasi ayam garing kat situ.. dah ngidam yg garing2 kan.. kena la cari yg betul2 punya nasi ayam garing.. google tanya pakcik Google tu.. banyak yg bagi tau Mancongkam is the best... so apa lagi.. dengan info yg sikit.. seksyen 7 shah alam.. and dekat ngan restauran khulafa ke khalifa ke.. dah lupa.. weOls sefamily kuar rumah.. nak dinner la kan.. nasi ayam garing.. tapiiiiiiii.... cari punya cari.. tak dapat pun.. hampehhhh.. jenuh memusing.. sampai kena isi minyak lah.. (mmg wajib isi sbb kete aku lama tak berisi).. so dah tiga empat lima kali pusing pun tak nampak gak.. lastly ajak mr mama makan kat food court tesco shah alam je.. sbb dah lapar giler.. tak dapat yg garing.. nasi ayam biasa pun jadi la.. janji nasi ayam.. kan.. mula2 demand.. lepas tu dah tak dapat.. amik je la.. redha.. :) baik tak aku? hahahaha








save map terus.. :) senang nak cari bebila nanti.. untuk information sendiri gak ni.. kan.. 

Mancongkam
No 10 Jalan Zirkon E7/E, Seksyen 7
40000 Shah Alam
contact : Fizwan (Shif Officer) – 017 200 55 96
Waktu bisnes : 10pagi – 12 malam

semua informasi di atas aku google dan tempek kat blog aku ni.. untuk referral di masa akan datang.. senang sket... so mana tau.. kot2 lepas ni nak kena bawa baby makan nasi ayam garing kan.. boleh terus ke alamat bawah tu.. kedai tu pun aku tempek skali.. biar jelas.. kan dah mark kat situ.. aku amik dari blog sapa2 tu.. mintak halal ye yang tuan punya blog.. sharing is caring kan.. ni utk informasi je.. bukan untuk dagangan.. percayalah.. :) hehehe


Ok lah kawan2.. 

Hari ni aku keje.. aku sihat lagi.. alhamdullillah... moga2 terus sihat.. dan doa kan semua yg baik2 ya.. :) 

Bye