Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, May 02, 2013

Bekfes hari buruh



Assalamualaikum....

Hari buruh semua wat apa? 

Aku pepagi kuar kononnya nak beli nasi lemak makcik kat tepi jalan, tapi tengok2 takde mak cik jual..

Straight je bawa kete.. hmmm orang jual nasi lemak pun cuti.. so terus ke tesco.. kul 8am tu.. awal sangat..

Lauk2 semua ada lagi.. sayo, semua ada stok.. yg aku cari sebenarnya nasi lemak.. tapi dah sampai tesco, amik roti, sosej, sardin tin (cap adabi) baked red bean ni tomato dan timun, balik umah godak2 jadi ler ni.. 

Santai hari buruh, sambil layan makanan ni.. toaster rosak lah.. ishhhh sayang.. tetiba nak pakai rosak.. 
jadinya aku bakar roti dlm oven.. tu ler berbelang2.. ape pun dlm oven ni roti jadi keras gitu.. make sure janga bakar lama2.. temp pun aku guna 160 je.. 5 mnt sudah.. 

Taraaaaa.. siap makanan pagi... anak2? tak makan benda ni.. diorang melantak nasi lemak gak.. aku beli yg pek nasi lemak kat foodcourt.. sorang 2 bungkus tau.. 



hmmm.. amacam? terguda tak?


Ok lah.. tak nak citer lagi.. nak wat keje dulu... nanti free sket baru aku tambah citer lain.. banyak gak citer smlm.. kang korang baca dlm 1 entry je nanti sampai tak larat nak scroll down lak.. :) 

yang pasti semalam.. hari GOLEK2 kat umah ngan anak2..

Hari makan2 sampai bulat..

Hari tengok TV...

Hari hari.. bla bla bla..  


43 comments:

  1. Salam Kak,
    Adoii sedapnya tengok bfast roti, sosej dan segala tu.. isk kalah hotel tauu.. dah terliur ni. patut le, belum bfast lagi pagi ni. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. masuk ler.. :P heheh
      wahhh kena gi makan pagi camtu.. dah lewat ni.. :) meh meh makan sandwich lagi.. nak?

      Delete
  2. amboi....bekpes omputih akak ye..hihi

    ReplyDelete
  3. Ohhh baked beans......dapnyeeeee.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama cam asben saya.. suka baked bean..

      Delete
  4. wah bestnya. english style gitu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii... sesekali skala.. english2 gitu kan..

      Delete
  5. wah kakak sayang..hahaaha harini zila pun layan roti tapi dgn tuna cap ayam tu..kekonon nak mik hot chilli terambik chili mayo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah... akak kalau beli tuna mmg suka hot cili.. pek hijau kan... sedap ke chili mayo? so tak yah letak mayonis dah.. kan..

      Delete
  6. american bekfes gitu... baruler kelaskan...
    orang nasi lemakpun buruh gak ....

    ReplyDelete
  7. seronok tu duduk santai di rumah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best bersantai.. mcm nak santai selalu je.. :D

      Delete
  8. salam mak naninya...
    makyong baru bangun tido nie..penat sebab pekena 2 pinggan mee kari..agaknya baby dlm perut tuh pun rs sendat ngat kat tpt dia tuh, maknyer asyik dok isi tong2 jer..hehehe..bangun, mandi baru solat zohor..rs fresh..hihihi..
    sedap bekfes western gitu maknaninya...sini cuma sosej waswas sket..tuh yg takder western bekfes..alih2 roti ngan peanut butter jer manjang...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam makyong.. amboi dia.. 2 pinggan di bedal skali.. patut ler baby ngeliat je dlm tu, sendat.. :D hehehe.. biasa la tu ummu, org preggy ni makan sikit tapi banyak kali nak kena makan.. kan.. :)
      ooo sana tak leh la mkn sosej ye.. nanti wat roti ngan telo pun sedap..

      Delete
  9. bekfes omputih la ye kak....

    awalnya tesco bukak...bukan kul 10 ke baru bukak? - tak penah g tesco pagi2 buta...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buka awal dikkkk nonnnn... kul 8am dah bukak.. :)

      Delete
  10. huyooo..ini ke sandwich nyer...sy suka baked bean..suka tumis dgn bwg putih..bau nyer ya allah harum...ingatkan takde dh ns lemak nyer...hehehh siap 2 bungkus sorg..semangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. tak pulak masak tumis dulu ngan bawang.. just panaskan atas kuali je.. nanti leh cuba.. :)
      pstt.. anak2 mmg minat nasi lemak tau..

      Delete
  11. Adoi sexapnya nampak makanan tu. menarik...akk pun asal coti je bfast kat luar. Klw msk pun x de yg makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. kitorang lak kalau cuti suka dok umah.. kadang2 kalau takde benda nak masak baru cari kat luar..

      Delete
  12. Makanan menggoda selera kakak. Macam nak ngap aje kakak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kakzakie.. menarik sbb deco je.. tu pun simple2 je tak tau nak deco kak.. :P

      Delete
  13. Sedap je makanan tu Kak..
    hari buruh kami duk rumah je.. masak sayur taugeh ikan bilis & ayam masak kari..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh sedap tu.. hari cuti mmg best lepak2 ngan family kan..

      Delete
  14. akak suka gak bf gini.. healthy gitu..
    tp confirm anak2 akak mkn sosej jelah.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. biasa la anak2 kecil kak.. nampak yg mana yg sedap tu yg dia amik dulu.. kan..

      Delete
  15. Assalam Nani
    feberet akak kacang panggang tu, sil rajin buat roti gini
    kesiankan kita he hee cuti je sehari oklah dpt bersama ank2 yg penting tu
    akak pg sempt jg wat nasi ayam dan creampuff, ptg mlm kena bertugas
    gian lama msk ni
    buzy kalahkan calon YB --he hee berkorban
    sampai ank2 pun faham asal pakai baju biru tu he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam kak... :)
      aah.. cam tak cukup gak cuti sehari.. tapi takper.. lusa cuti 2 hari.. :)
      dekat2 dah nak ngundi ni.. mmg bizi lah semua ye.. :)

      Delete
  16. Salam nani..kata cuti hari pekerja..makcik nasi lemak nk gak cuti...golek2 ngan anak dia..hihi
    Tp semlm blk dr kenduri...atie pon relex jer kat rumah sorang2..HB sibuk!Bukak tv..tak dak citer best...ko ya la order Astro First ya.
    Hari2 atie camni..mmg makin bolat la jwpnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam atie.. hahahahahaha
      banyak ler, nani mana ada astro tau.. :P dah lama potong pun.. tak sambung contract.. malas sbb tengok anak2 dok layan tv je.. so tengok je tv yg ada tu.. citer biasa2 je kak.. saja layan ngan anak2.. happening sket.. citer kartun tv9 je pun.. :P

      Delete
  17. wow english breakfast di pagi hari buruh....sedap lagi mengenyangkan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan.. mengenyangkan.. tu lagi penting... :D

      Delete
  18. Wah menarik presentationnya tu Jas ...boleh masuk master chef hehe...

    ReplyDelete
  19. simple but sedap bfast cenggini !

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun.. simple dan senang di sediakan.. yg penting sedap.. !

      Delete
  20. Amboi western nampak....
    Lapo plak saya ni ha
    Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. :P sesekali nak ikut gaya hotel.. :P

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)