Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, April 30, 2013

Part 3: Terjah Satay Willy

Assalamualaikum... 

Dah hari selasa... bagai yang di janjikan, ini dia satay willy tu.. (sorry pada yang cakap pasal tajuk tu, tak de pun gambar satay willy on previous entry) sbb ini lah amik part 1 - part 4 sebenarnya.. :) huhu
memang sedap sangat.. daging ayamnye lembuttttttt tak terkata.. dan daging lembu lak
memang tak liat langsung.. x de la mcm kat pasar malam tu.. alahaiii jenuh nak kunyah.. 
ngeri sket bila nak telan.. kan.. takot terlekat pun ada... lenkali leh terjah sini..
70 sen secucuk.. satay ayam aku beli 15, satay daging 10 and aku pesan satay kambing 5 cocok je... habuan balas dendam.. sbb sepanjang preggy fiyya tu, langsung aku tak leh makan kambing.. muntah wek wek je.. lepas preggy ok ler pulak.. hahahah penangan betul lah...


Sedap tak? ade yang terigin... sorry yer sapa2 yang teringin tu..


Kuah dia pun best... 


hmmm banyak kuah dia.. 4 mangkok dia kasi..


Ni ais kacang biasa je.. rm3.50.. okeh ler.. saja2 nak ngap ngap je...


Hmmm.. kat atas dia mmg tak nampak ada apa2.. tapi semua bahan2 kat bawah tu... lepas dah runtuh bangunan ais tu baru nampak segala kacang. cendol, jeli, dan mcm2 lagi... 

:) 

26 comments:

  1. Replies
    1. memang sedap mama tisya... cuba la nanti ye..

      Delete
  2. argggh nak cari la minggu ni..landmark kt ne kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik... susur nak turun ke kajang lepas flightover ke bdr baru bangi tu... sebelah kiri akan jumpa sekolah agama ma'ahad (lupa namanya) lepas je skolah tu leh nampak SIGNBOARD biru RAMAL FOODCOURT juga sebelah kiri.. so di situ je dik... lepas skolah agama tu terus signal kiri je.. boleh belok kiri ke food court ni..

      Delete
  3. sate willy mmg sedap kak....ni akak beli katne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat foodcour ramal tu dik.. kat kajang... tepi h.way tu.. mmg sedap kan.. lembut sangatttttt..

      Delete
  4. lama tak makan sate...Ida cuma suka sate daging je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. satay daging je? kita suka daging gak.. more dari ayam.. tapi boleh kalau nak cuba dua2 skali.. :)

      Delete
  5. ish2 tahap melampau tau ko kak, psl satey nih pun sampai part4, ish2... sabo jelah tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... sabor jer ler... petang nanti entry part satay willy yg akhir ye..

      Delete
  6. Nmpk sedap sate ni..harus terjah..kt kajang ke bangi? Dkt x dgn sate hj sahmuri tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum sampai hj samuri.. susur nak ke kajang tu, ada foodcourt dari h/way lepas flighover ke bangi... terus je ada skolah agama maahad sebelah kiri.. selepas skolah agama tu je.. :) senang sangat.. so sebelum susur ke kajang je, tepi h/way je..

      Delete
  7. kenapa x ketuk pintu mlm tadi kuat2 kalau tak blh ucu berlari2 manja belikn nani satay kt meru ni pulak.....hehehe...

    tunjuk gambor mcm nk suruh ucu pg sana jer.....sakit ati betul lah..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ucu.. nani dah ketok dengan lesung batu lagi.. hujan lebat.. ucu tak dengar kot.. hehehehe.. :P :P
      sakit hati ucu? sabor ye ucu... jangan makan hati lak..

      Delete
  8. mmg sedap satay willy ni...rasa mcm nak terjah aje balik kerja ni..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan.. sedappppp... puas makan..

      Delete
  9. katne nih u.. ada gak dengar2 tp tak tau mana.. kiki

    me pun suka satay.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat kajang.. dari h/way nak susur ke kajang akan nampak skolah agama sebelah kiri, lepas flightover ke bdr baru bangi... terus jeeeeee.. ada foodcourt belah kiri...

      Delete
  10. lama tak makan satay...last masa kat kampung hari tu....kat kg masih murah lagi 50 sen secucuk daging 60 sen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aihhh.. sini pun kat pasar malam 50 sen ayam/daging secucuk... kalau nak makan satay boleh beli kat pasar malam je.. macam saya buat selalu.. tapi skali skala ok je layan yg puas hati kan..

      Delete
  11. Sedapnya Sate tu Kak..kira masih murah lah 0.70sen secucuk..besar2 je nampak.. ABC pun nampak sedap...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. besar kan... :) mmg sedap abc pun.. simple2 pun asal manis.. kan..

      Delete
  12. salam mak naninya...
    sedap btul tengok satay nyr tuh..agak2 apa yg diorang taruk yg jadi lembut gitu yer...
    hari nie hari yg mendung & berujan kat sini...nak tido takleh tido sbb abg baby asyik dok kacau..huhuhu..doa2kanlah agar baby kekal utk 7 minggu lagi..inshaallah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam makyong... pelan2 masuk umah nani.. :) makyong kan dah perut bolat gitu.. kena banyak jaga2 ye.. :) sian makyong tak leh nak rehat cukup sbb abang baby suka kacau ye.. soh abang baby jaga baby nanti.. :) moga baby terus sihat membesar dlm perut sblm waktu kuar ye.. :) syoknye sejuk la sana ye pagi ni..

      Delete
  13. Anak2 KA mmg penggemar satay ... amkan byk mana pun sekerap mana pun x muak & x jemu2, KA pulak cepat muak ! hehehe

    ReplyDelete
  14. pernah makan satay willy ni..memang best rase dia kak..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)