Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, April 30, 2013

Part 4: Terjah Satay Willy - Takoboy

Assalamualaikum...

Petang sudah.. sambung sket lagi part SATAY WILLY ni.. sepatutnya tajuk ni kena boh RAMAL FOODCOURT kan.. hmmm tak per la.. tajuk apa pun okeh kan.... kan..



Nampak gerai takoboy kat situ, baru nak buka.. tapi time tu kitorang dah nak balik...
aku sempat lak order tako ni... campur-campur.. rm5.00.. balik umah baru makan.. sbb dah terlampau banyak aku telan satay kat situ, sampai 4 biji tako ni pun dah tak leh nak sumbat lagi... 


Ni gerainya... ala2 japanese gitu..


Tu dia... nampak tak banner dia... *sorry kakak yang preggy tu.. kakak tu gi STOP plak kat situ.. agaknye nak order gak kot...


Bungkusannye.. siap ada garpu yang comel tu lagi.. 


Last tempek.. nyam nyam nyam.. aku suka tako ni.. sedappppp.... 



28 comments:

  1. ni feveret adik sy..tapi bg sy tak berapa kena dengan citarasa..selalu nya jd investor saja...sy cuba mkn pun yg part hiasan tu..sotong kering tu je hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... cam nani lak start ngandung fiyya je baru teringin.. so cuba lah.. sampai skrg dah suka.. :)

      Delete
  2. best tu! wife saya penggermar tako..cuma selalu beli kat Jusco...yg ni macam murah sikit harga nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan.. kat jusco mmg ada.. saya tak penah beli sana.. festime try hari tu beli kat sushi king... :)

      Delete
  3. kak!!! aarghhh fav saya tako ni....selalu beli kat jusco: tako tao.....baru2 ni balik kelantan, pun dh ada orang bukak gerai tako ni.......tp harga murah sikit banding ngan kat jusco....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke... ofis akak dekat ngan jusco.. tapi tak pernah beli situ lak.. mmg nampak harga macam mahal sikit.. x tau ler bape pcs..

      Delete
  4. suka jugak makan tako2 ni sesekali !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. bukan makanan kita kan.. sesekali pekena syok lah.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. cam cucur je.. tapi berbeza sikit lah dari kita dok buat cucur tu..

      Delete
  6. isshh..tak pernah merasa lak takoboy nie..cam roti ker cam ubi ker cam cokdok..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummu, cam cucur lebih kurang.. kat dlm sangatttt lembut dan ada inti lak.. tengok la kita pilih apa.. crab stick ke, octopus ke, udang atau apa tah lagi satu.. :) boleh le try nanti waktu ummu balik malaysia.. nak makan satay willy kan?

      Delete
  7. perkhhhh aku mmg tak blh tgk tako2 tuh kak oi, dulu masa peknenkan aiyan tiap2 minggu msti beli tau, skrg nih pun msh suke tp idak le mcm dulu... aku paling suke yg octupus... sedap tul lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. octopus dia.. mmg sedap.. aku baru je belajar makan start ngandung fiyya ari tu.. sblm ni tak kenal pun.. haahahaha

      Delete
  8. apa rasanya tako tu? saya tak reti makan makanan yang pelik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. cuba la kniedaz,, ala2 cucur.. tapi cucur jepung la..

      Delete
  9. Sedap yer? Selalu tgk kat Pasar malam tapi tak pernah makan...boleh try nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. sila lah try ye .. kalau suka leh makan lagi lenkali.. :D

      Delete
  10. tak pernah rasa lagi la sis..tp rasanya sedap tuh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut selera memasing.. biasa la, makanan jepung kan.. :)

      Delete
  11. sy penah try sekali je..x lalu dek tekak...hehe...

    oo...akak mkn kat ramal food court tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dik.. kat ramal foodcourt ler.. situ gak semua ada..

      Delete
  12. Adehhhh...saje je tayang tako ni, nak terjah jauh ke main. teringin sangat nak makan...tak jumpa2 lagi setakat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheq Sue kat mana? tengok kat jusco ada jual ni tau..

      Delete
  13. adududiii Nani oiii... buat orang termengncess aje ni.... nak terjah jugak ke sana!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho amie... sori ye... nani start belajar makan ni waktu ngandung fiyya.. sblm tu tak kenal pun tako mako ni.. sori na.. :) nanti terjah tau..

      Delete
  14. Sedap ke kak? Saya tak penah rase

    ReplyDelete
  15. salam :) ,
    thank you di atas feedback yg diberikan..kami warga takoby sg.ramal mohon share blog post ini yer.
    p/s: LIKE la fb kami "Takoboy Ramal Junction" yer. <3

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)