Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, April 30, 2013

Mak kelicap dah masuk sarang...

Assalamualaikum...

Selamat petang dan selamat nak malam untuk semua.. (apa punya bahasa ni..)

Ni, nak sambung citer pasal burung kelicap yg buat sarang kat balkoni rumah aku..

memang aku suka.. di alu2kan... ye la.. membawa rezeki bak kata orang kan.. tetamu ni.. :) 

Pagi tadi masa bangun tido mr mama dok sidai kain kat sini... mr mama kata mak kelicap dah ada dlm sarang.. terkuar kepala dia dari sarang... mula2 aku biarkan je.. sbb aku ingat mak kelicap ni tak suka kalau ada org kacau2 ke kan.. nanti dia lari lak.. aku pun siapkan fiyya dulu.. lepas mandikan.. pakaikan baju semua.. letak fiyya depan TV.. baru aku pulak bersiap...

Sekali waktu nak sidaikan towel kan balkoni tu, aku nampak kepala mak kelicap ni.. tercongok keluar tu..
aihhhhh tak terbang lak dia bila aku kat balkoni tu.. dia wat DON NO je tau..

So aku masuk balik dalam rumah, amik h/p and snap gambar mak kelicap ni dlm sarang.. mmg tak lari tau..
siap aku bukak flash lagi.. hehehehe.. 

Hmmm tak lama lagi sure ada telo kelicap kan.. lepas tu jadi baby kelicap.. :) x sabar nak tunggu.. :) 

Nanti pepagi sure bising baby kelicap ciak ciak ciak.. lapar kat dlm sarang tu.. 



ni dia gambar mak kelicap dlm sarang.. tengah kuarkan kepala dia lagi.. 

'


'


yang  ni lak gambar baby debab... 


amacam? ada yang geram tengok paha dia tak? 


ke geram tengok PIPI dia.. :) 

hahahaha... :) 

Ok lah uOls, SELAMAT bercuti Labour day esok ye.. 




11 comments:

  1. Wah mcm menunggu citer bersiri pulak...hihi..

    ps humang ai peha diaa....gebus gebas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kebetulan je fizah... pak kelicap buat sarang utk mak kelicap ngan baby kelicap... :) leh la recover utk documentari si kelicap.. :)
      peha dia? hari2 uli tau.. tu berketul.. :P hahahaha

      Delete
  2. Salam Kak,
    Wahh gebunya paha budak kecik tuu. Pipi dia aduss lagi la geram tengok. kalau depan mata ni dah sure kena gomol2 hehehe
    Org kata kalau burung buat sarang kat rumah tu maknanya murah rezeki :)

    ReplyDelete
  3. Wah tembamnya. Baby saya kurus je macam mama dia tak cukup kasi makan ;).
    Orang kata kalau ada burung buat sarang di rumah, nanti tuan rumah murah rezeki.

    ReplyDelete
  4. nani..kalau mak kelicap tu kita kasi masak kicap ok tak...hehe..errr..burung kelicap boleh makan ker ha..lama dah tak makan lauk burung..

    cium skit budak debab tu...

    ReplyDelete
  5. salam Nani..wah!ada burung brtenggek kat uamh ko ya...bayo sewa sama2 la.hikhik
    Aritu kat umah atie ada gak burung nk buat sarang tp...atie koyakkn sbb depan pintu dibuatnya sarang!camna....
    Ala...tambah bambam Fiyya ya....geram tgkkkkkkkk!!

    ReplyDelete
  6. mak aih...tak terlawan alia ngan kak fiyya gini...

    ReplyDelete
  7. wah nani..paha tuu goreng pung sodap tuu...tang burung tuu..dulu2 zaman kecik kat kmpung..sronot bela burun2 ni...zaman la..hihihi..

    ReplyDelete
  8. memg org ckp bwa rezki kan.. ee tembam nya dia.. comel.. geram..

    ReplyDelete
  9. Amboi Fiyya,geramnye tgk peha berlapis2 tu....rasa nk gigit je peha2 tu kan. hehe......

    ReplyDelete
  10. mmg geram tengok peha dia hehe....
    Sarang tu mmg kelicap buat ke sarang yg dah siap tu Jas

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)