Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, October 23, 2013

WW: Fiyya dan roda..

Assalamualaikum...

Biasanya gugurl kan kita nak bagi main soft toy kan.. tapi fiyya tak nak soft toy.. yang fiyya nak ialah toys macam kete tu.. lori ke.. sebab ada roda.. tak kesah la rupanya camne.. janji ada roda.. fiyya suka belek belek roda tu.. 

Aku perasan waktu fiyya dalam kete.. kalau berhenti je kete, fiyya sebok nak tengok tepi tingkap.. maksudnya boleh tengok kereta sebelah pun nak berhenti kan.. especially kat trafix light.. walaupun time tu fiyya tengah nenen.. terus stop nenen tu and dia berdiri kat tepi tingkap tengok kat luar.. lagi2 kalau kat sebelah tu lori atau bas.. lagi besar roda tu lagi seronok fiyya tengok.. 

And aku perasan gak.. kalau hari hujan.. ketika dalam kete.. fiyya akan tengok kat tepi tingkap and bercakap bahasanya lah.. sebab fiyya suka tengok titisan air hujan di tepi tingkap tu.. seronok tengok anak dah kembangkan minda.. maknanya lagi banyak perbuatan dan sikap dia.. lagi berkembang lah minda nya.. kan.. :) setuju? 

Ok.. ni aku saja amik gambar.. waktu ni kat dalam bilik lah.. sambil dok chit chat ngan mr mama hal ehwal kat tempat keje.. sambil lah dok layan fiyya.. fiyya lak memang asyik sangat kalau bagi dia sebijik toys yang beroda.. tu kepala ketapi yg mr mama belikan waktu tu dia layan haikal beli pistol manik utk haikal.. so fiyya pun dapat 1.. :) hmmm x tau ler nape anak dara nan sorang ni suka benor ngan roda.. nak jadi mekanik ka? engineer ka? atau nak bukak kilang tayar? kedai tayar? owhhh... wallahualam.. :) 


muka fiyya yang sangat asyik main.. tetiba bila aku panggil dia.. haa.. amik.. bulat biji mata tu kan.. :) 




Ok.. second time dah bo layan mama la.. main je kepala ketapi tu.. sabor je ngan dia kan.. :) skrg ni bukan senang nak amik gambarnya.. kebanyakkan gambar yg aku nak snap tu banyak yg goyang belaka.. so gambar jadi kabur.. sbb fiyya dah tak nak pay attention bila aku nak snap tu.. :) 

Ok.. moh ler kita wat keje.. :) 

k.bai

26 comments:

  1. alolololooo...comeinya Fiyya....buat pe tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiyya main tayar ketapi auntie.. hehehehe

      Delete
  2. salam mak fiyya.
    Agaknya selalu dok tengok abg heikal main keta2 tuh psl dia pun berminat jugak ngan yg beroda nie kan..takperlah tuh tandanya fiyya ade interest ngan machines tuh..heheh..arissa tak lekat ngan mana2 toys..semua kemulut jer...hehe..
    gambar fiyya yg kedua tuh mmg tul2 nampak cam anak cine kan..hehe comelgitu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WASSALAM.. aah .,agaknyer lah abg haikal dan abang hakimi lah ni yg bawa peranan penting sampai.fiyya terikut.,kan..
      anak cina hapooo.. kaki hitam.. wakakakaka

      Delete
  3. Bila dah khusyuk main mana nak kesah lagi kena panggil. Sekali bolehlah dia tengok kali kedua dah tak mahu dah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.. payau layan mama katanya.. giler glemer sangat kan.. layan ketapi lagi best kata fiyya.. hehehehe

      Delete
  4. Concentrate tu.. Nanti besar dia nak jadi inventor tu... :)

    ReplyDelete
  5. sehat sungguh fiyya..geram tgk drumstick tu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHEHEHE.. drumstick fiyya.dah kecut sket tu nadia.. demam turun sampai 1/2 kg.

      Delete
  6. fiyya bole geng dengan kak aeish...suka kete dari anak patung Nani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan kak kinah nak beli princess barbie doll kat fiyya.. kan.

      Delete
  7. wah!!! bakal toke tayar in the making...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknye jadi mak tokei la ni.. hahahaha verangan dulu kan.

      Delete
  8. budak2 kecik tu mmg suka main ngan benda yg bergerak2.. mesti otak dia pun mcm2 berimaginasi bila nampak benda bergerak tu kan.. moga fiyya jadi anak yg pintar ye cayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. betul tu kak.. anak kecil skrg suka benor benda yg kita tak bagi main..
      kan.. terima kasih utk doakan fiyya.. aminnnnnnn ya robbal alamin.

      Delete
  9. selalu anak lelaki suka yang ada rodani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak cho.. sebok fiyya nak mainan cam abg nya gak.

      Delete
  10. comel. paling geram tengok tangan dia tuuu

    ReplyDelete
  11. comelllnya Fiyya main2 roda ye..mata sepet ..comel & cute...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiyya mmg bermata kecik dan sepet.. hehehehe pipi je cam ikan mas.

      Delete
  12. Lepas ni belikan fiyya mainan traktor! mesti Fiyya suka! hahaha

    ReplyDelete
  13. Comeynya..geram pipi tu..gigit sikit leh :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)