Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, September 18, 2013

WW: Baby Crystal

Assalamualaikum..

Rasa kejap je dah hari rabu kan.. lepas tu keje lagi 2 hari esok and lusa.. lepas tu dah cuti pulak.. huaarghhhh best best.. :)

Takde nak citer pasal apa... hari ni pun WW kan.. so less word day... 

Baby crystal ni aku beli se-pack 50 sen je.. beli 4 pek.. balik rumah aku rendam ngan air.. sebenarnya baby crystal ni adalah di larang kan.. sbb mendatangkan bahaya untuk budak kecil.. yang suka telan and benda ni boleh kembang kat dalam saluran dan boleh menyebabkan saluran pernafasan tersumbat dan tersekat.. oleh itu adalah tidak di sarankan untuk anda memiliki benda ni ye.. amaran... 

Aku? sebab aku beli haikal and kimi tu jakun bin heran sangat dengan benda ni.. sbb diorang kata benda ni leh kecil.. and benda ni leh besor kalau bela... jadinya waktu bela baby crystal ni baby fiyya kecik lagi.. and skrg baby fiyya dah menerokai alam kan.. dah habis dah baby crytal ni aku buang.. :) alkisah sampai kering sebab kimi and haikal dah makin jemu letakkan air.. :) 



satu bekas baby crystal.. 1 bekas untuk kimi and 1 bekas lagi untuk haikal.. the different is warna je tak sama.. 



Cantek sangat gambar ni.. di tangan haikal.. nampak cam pegang guli je kan.. :) 



Di tapak tangan haikal..



Ada yang besar dan ada yang masih kecil.. maybe size tak sama sebab waktu beli tu pun ada satu pek besar and 1 pek agak kecil sendikit sizenya..:)


ok dah.. bai.. 

33 comments:

  1. Hati2.. jangan sampai tertelan... bloated nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bahaya.. dah buang pun.. hehehehe

      Delete
  2. Salam nani..
    apsal makarissa nie tak tahu sangat psl baby kristal nie kan sblm nie..sib baik mak nani citer dlm blog...blh membesar yer..mcm menarik kan..lain kali bela lg yer nak tgk sampai mana lehjdbesar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh besar .. kat opis dah besor betul.. tapi tangan nani jahat.. gi picit2 bior pecah.. geram.. hehehehe

      Delete
  3. selalu orang letak pokok kan. pokok hiasan2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. sebab ni menjerap air.. so jadinya sesuai letak pokok duit2 hiasan atas meja tu kan.

      Delete
  4. akak pun pernah beli benda ni.. tp skrg dah takde.. anak2 suka buat main tak sempat kembang betul jatuh tergolek sana sini.. mmg cantik benda ni jadikan hiasan.. tp tulah.. budak2 suka & bahaya utk mereka takut tertelan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak.. sama je kat umah.. jatuh tergolek nanti takot si kecil fiyya dok ngutip.. so nani buang jer.. benda ni tahan lama kan.. murah lak tu.

      Delete
  5. mcm guli...1st time dgr baby cystal

    ReplyDelete
    Replies
    1. EH, 1st time dengar, hehehee, skrg ni dah diharamkan pun.. sbb bahaya.

      Delete
  6. Assalam nani,

    Suka tengok baby crystal cantik dan sejuk je......benda ni mmg budak2 suka. Kalo letak kat office ok kut. kat rumah ramai sangat peminatnye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak bela kat rumah bahaya.. so bela kat ofis kan.. mmg lawa..

      Delete
  7. bukan utk letak dlm bekas dan letak pokok.. cam baja gitu..?? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. betul lah tu.. dia menjerap air.. tahan utk segarkan pokok..

      Delete
  8. sy pun suka baby cristal ni Kak..mmg cantik..hehe..
    kami ada kt opis ni letak kt meja..letak dlm toilet pun lawa tambah dgn daun2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL..
      MEMANG SESUAI JADI HIASAN.. LAWA KAN.

      Delete
  9. e'eh...dulu lieya pun ade ni...lieya bela pokok buluh cina yg kecik tu, letak atas meja opis...comel jek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CANTEK KAN LIEYA..
      MMG SESUAI BUAT HIASAN..

      Delete
  10. salam nani...ini kristal boleh letak dlm akuarium tu kan..comey plk..sy tgh plan nak bela ikan..nak deco2 akuarium..naufal suka sgt..tapi bahaya la pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nadia..
      WAHHHHHHH.. tak terlintas saya nak letak dlm akuarium.. sure lawa kan nanti.. bila dah siap tolong apdet shared yer..

      Delete
  11. mmg cute yer tapi kena hati2 benda2 macam ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. bahaya sangat untuk budak kan.. tq

      Delete
  12. Suka baby cristal tapi kena hati2 jika ada budak sebab bahaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas peringatan.. mmg cantek kan kalau jaga baik..

      Delete
  13. serius cantik..
    letak dalam balang..buh pokok ijau2 letak tinggi..dak2 takleh kaco..leh tengok jer.. :)

    ReplyDelete
  14. Anak akk pun ada beli. Rendam lama lama jd besar. Geram bila pegang lembek lembek tu.

    ReplyDelete
  15. Kat supermarket apa kak? Dan kedai runcit apa, rasanya x pernah nampak. Teringin beli, kat rumah ada 3 biji jer...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum,aunty Jassnani,nk tanya,baby crystal boleh beli di mana?

    :Anis

    ReplyDelete
  17. beli baby kristal ni kat ne

    ReplyDelete
  18. Kenapa dia selalu pecah

    ReplyDelete
  19. Betul ke kalau letak garam dia jadi cepat membesar??

    ReplyDelete
  20. Betul ke kalau letak garam dia jadi cepat membesar??

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)