Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, September 17, 2013

Kenduri Kahwin Sepupu..

Assalamualaikum..

Hari sabtu 14hb September.. sehari selepas hari jadi si gugurl tua.. cousin aku yang dok berhampiran ngan rumah aku kahwin.. sebenarnya hari nikah and kenduri di rumah pengantin perempuan tu dah lama.. kira2 sebelum puasa sudah.. bulan 6 sudah.. 

So kali ni kenduri terima menantu di pihak lelaki.. (sepupu aku), maknye makteh aku iaitu adik abah aku.. :)  rumah memang tak jauh dari rumah aku.. cuma dalam 1km lebih je untuk sampai ke rumah nya.. aku sampai ke rumah kenduri dalam kul 11am.. selapas semua persiapan, hadiah dan rombongan angkatan tentera aku lah.. (suami dan anak2).. lagi pun sangat lah tak sedap badan sebab aku demam selsema on that day.. makan nasi kenduri pun rasa tawar je.. dalam tawar2 tu pun habis 3 senduk nasi.. muahahaha.. sekarang ni pun al-masih demam + selsema lagi.. mudah2an allah mengampunkan segala dosa2 kecil aku.. aminnnn




Pasangan pengantin tiba di rumah ibubapa pengantin lelaki pada pukul 1.30pm.. cantek bak merpati 2 sejoli.. sama padan :) nama pengantin lelaki Shahzani, nama pengantin perempuan Raja Nur Ema.. :) moga hubungan rumahtangga anda berdua sentisa mendapat keberkatan allah s.w.t dan semoga bahagia sampai ke jannah.. :) aminnnn ya robbal alamin.. :) 



Time posink gambar sendiri.. :) sakinah.. gambar kiri tu sakinah tengah pujuk puteri tembam.. time ni si puteri tembam dah agak bosan.. so agak merengek juga.. nasib baik cuaca tak panas terik.. kalau tidak makin mengamuk lah dia.. 


Puteri tembam  atas meja makan.. and Puteri tembam dapat jajan sambil bertemankan mama di hadapan.. senyum je bila mama suruh smile.. :) 



Mama lak.. ngan hulubalang... hehehe.. haikal and kiri tu kimi.. memang kimi tak nak bergambar time ni.. :) 
tak sporting langsung kimi ni.. tengok haikal.. bergambar tapi tak ikhlas.. sbb masyam muka tak nak senyum pun. hehehehe


Hidangan di rumah kenduri.. nasi minyak, ayam berempah.. dalca ayam + daging masak hitam.. sedap.. :) 

Alhamdullillah.. majlis berjalan dengan lancar.. kitorang balik dari rumah kenduri dalam kul 5pm.. tak larat dah tunggu sampai lewat.. dah makin berlengas badan kan.. so balik dulu.. ingatkan nak sambung majlis potong kek lepas maghrib.. tapi tak kesampaian.. sbb aku dah tak sihat benor malam tu.. kepala berdenyut2 + selsema makin heavy di waktu malam.. so kansel gi potong kek.. :) 


Ok lah.. auto publish.. 

14 comments:

  1. Replies
    1. TERIMA KASIH.
      HEHEHE SIS RUPANYA, INGAT APA YG SOS..

      Delete
  2. Cianyer maknani demam yer?nie dah amek ubat keblom nie..?
    nie ygckpkat rista villa yer..yg kat masjid tuh kan..semoga bahagia ke akhir hayat tuk pengantin..
    makin lawa puteri yg tak tembam tuh..yg tembam tuh pun makin comel gak tak sabar nak dokong nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ummu.. masih demam ni.. mmg rasa sengal jer ni, hehehehe
      Betul tu, ni yg kat rista villa tu, bila ummu nak balik ni? nak dukung arissa gak ni. hehehe x sabar sangat... moga ada jodoh kita jumpa yer, aminnnnm

      Delete
  3. kecik2 tak suka la kenduri.. dah besar pasti seronok kat kenduri kendara nih.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak nani pulak time kenduri ni lah waktu dia taknak tido kat umah, sbb jumpa sepupu sepapat yg sama umur, nak main sampai yak hengat tu...

      Delete
  4. Tak apalah Nani.. bia mama yg tak sihat jgn si comel tu. Kesian kalau baby kena selsema, tidur pun susah nak bernafas.

    Cantik pengantinnya - comel:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, anak kalau sakit lagi kesiankan.. biar kita yg tanggung kesakitan anak.. sbb taknak diorang tanggung beban kan..

      Delete
  5. assalam nani..dah besar puteri tembam tu yer..mkin besar makin comel ..

    ReplyDelete
  6. makin bam bam anak dara kecik ko kak... bkn ke si kimi mmg tak suke sgt amik gmabar kn kak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)