Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, June 04, 2013

Lewat 2 jam je pun...

Assalamualaikum...


Selamat pagi semua... 2 days more to go... Yeeehaaa!!! (ngalahkan budak kecik kan...) sila abaikan perangai buruk aku ni..

Ok... hari khamis ni aku still keje... Public Holiday for Israk Mikraj untuk sesetengah negeri sahaja.. Selangor tidak termaktub dalam syarat tersebut... tapiiiiii aku dah apply half day leave untuk khamis dan 1 day leave untuk jumaat.. jadi 1 + 1/2 leave apply lah kan... 

Tak sabar,  tak sabar,  tak sabar... 

Semalam mendengar berita sedeh, sahabat a.k.a geng zaman fotopages dulu, sampai ke zaman facebook, whatups, dan sewaktu dengannya... ibunda kepada mira johar, telah selamat kembali ke rahmatullah.. innalillahiwainnailaihirojoin...  setelah mendengar berita tersebut, makanya aku dan sorang lagi sahabat zaman yg aku cakap di atas, iezah, kitorang melawat mira lepas waktu keje semalam...

Aku mintak 1/2 jam balik awal untuk merentangi jem kat cheras tu, supaya aku tak balik lambat... so lepas gi melawat mira, gerak untuk balik ke rumah dari cheras lebih kurang pukul 8pm.. 

Sampai rumah pukul 8.30pm, aku nampak fiyya... tapi mr mama tak kasi aku terus pegang fiyya... 

Aku masuk mandi lepas tu kannnnnn, tak sempat nak lap2 lepas mandi, fiyya dah tunggu depan pintu bilik air.. merengek2... (mr mama yang dokong lah, bukan fiyya merangkak :P) 

Amik fiyya dalam dok berkemban tu.. ahaakkkss.. (sila segan2 silu baca ayat itu), terus fiyya senyap, tak nangis dan merengek lagi... just imagine.. baru 2 jam aku lewat.. dah macam tu perangai fiyya.. gamaknya kalau sehari apa jadi? 



Ni waktu aku belum balik rumah.. mr mama yang snap pics ni, haikal dan fiyya atas balkoni, baldi biru tu abaikan.. (wat wat tak nampak.. buleh?) :P LOL.. ahahaha bukan main masam muka fiyya..



Ni pulak gambar pagi tadi... fiyya dan topi kait hadiah Pengomen Terpantas di blog TheRosPutih bulan April...




Fiyya this morning kan.. nak pancing dia untuk amik gambar.. just bagi piece of paper.. and dia pegang dan main... baru leh amik gambar.. suka benor dia dapat piece of paper tu.. walhal kalau dapat menan lagi la bagus kan..



Abaikan kaki sebelah kanan tu.. haikal masih tido... mama dan fiyya dah comel loteh dan wangi2.. 



Hmmm ade tak sesapa geram tengok jari fiyya? 


Ok... cau.. 


26 comments:

  1. memang geram tgk fiyya ni.. entah bila dpt jumpa..
    takziah buat mira... akak lama tak buka fb jd mmg ketinggalan berita terkini kwn2... moga mira tabah hadapi dugaan ini & moga allayarham ibu mira berada di kalangan insan beriman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak... walaupun tak berapa rapat.. akhirnya tercapai juga hasrat nani nak melawat dan ucap takziah depan mira.. insyaALLAH... aminnnnn..

      Delete
  2. salam nani..
    Takziah utk kawan nani yg kembali kerahmatullah..
    Comel sungguh tengok fiyya pakai topi tuh..mmg kena dgnnya..sejak bila lak fiyya dah mahir meniarap nie..hepi jer nampak...

    p/s ..cuba nak beradu tp susah ngan budak sorang nie..kejap nak minum air..kejap nak poo poo..alih2 dok ngadap laptop nie haa kejap..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu...
      hihi.. ingat dah terbang sampai ke malaysia tadi.. :P kakakaka.. biasa la budak kecik.. tak senang bila tengok orang lain senang kan.. haha.. sabor jer ler...
      :) ummu, bukan sahabat.. mak sahabat.. :)

      Delete
  3. baru kena tinggal 2 jam dah rindu mamanya...

    comel je topi tu matching ngan baju gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dik.. kena tinggal 8 jam gi keje tak per pulak... yang 2 jam extra tu yg tak leh..

      Delete
  4. Wallaaaaa.... Nani samalah kita dikerjakan baby pulak ye... kalau aku memang sampai nak terburai kain tercabut nak kejar (bukan baby lari) nak bagi baby diam... he he ehh . Cerdik baby Fiyya ye pandai masam muka, baby Firdaus pulak buang muka tak mo pandang aku kalau dah majuk...hihihiiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabor je le kita sebagai mak ni kan.. nak wat camne.. dah anak simpan dendam ngan kita.. hahahahaha.. redha je ler...
      hehe.. firdaus pun bukan main cerdik dia.. siap tarik2 muka depan mamanye ye... very very clever..

      Delete
  5. takziah kepada keluarga mira johar
    ada sorang kawan blogger, tapi dah jadi silent blogger la sekarang, anak dia baru meninggal. baby lagi anaknya kalau tak silap 6 bulan kot. tak pasti la meninggal sebab apa. tu pun dapat tau kat fb tengok ramai orang ucap takziah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik... tu la.. berat mata memandang.. berat lagi bahu yang memikulnya kan..

      Delete
  6. montok jari fiyya sapa tak geram..aunty grm dgn topi fiyya jugak tau..

    ReplyDelete
  7. takziah utk sahabat tu.geram tengok jari fiyya tu.fiyya sgt comel.terasa nak dukung peluk2 dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ina..
      jari fiyya mmg camtu.. nak geget2 rasa.. hehehe

      Delete
  8. Takziah buat teman nani..

    boring.. ingat selangor cuti israk mikraj.. hati malas sgt nak keja.. kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mama yana..
      betul tu yana.. ingat selangor cuti.. :P tapi kita apply leave sudah..

      Delete
  9. Siapalah tak geram, kakak kalau dapat bukan jari aje nak gigit, pipi, kaki semua nak... bestnya dpt gomol ni mantop betul:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kakzakie... abis la fiyya kena gigit... :P

      Delete
  10. kelam kabut orang kat rumah kerna fiyya yup...
    rindu kan mama tuh...
    comel sangat dengan topi kait tuh...

    ReplyDelete
  11. yeaaa...dah selamat disarung dah...maaf ye akak, lambat sampai ke tangan akak...hehehe

    sape yang nak tempah, boleh jengah ke sini...hihihi *sempat lagi nak promote


    cilok entry dan gambar2 fiyya ye akak...

    ReplyDelete
  12. salam..

    cam nak gigit ja jari fiyya yang tembam tu..heheh..

    ReplyDelete
  13. comel la Fiyya pakai topi kait tu!!!

    ReplyDelete
  14. comelnya fiyya..topi kait tu pun cantik sis..

    ReplyDelete
  15. Pandai fiyya. Kecik kecik dah pandai kira waktu.

    Sape pandai wat kait gitu ek??

    ReplyDelete
  16. Lucu sangat si Fiyya. semoga sehat selalu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)