Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, May 14, 2013

Window shopping ngan anak2..

Assalamualaikum...


Korang dah sarapan?
Makan per?
Aku belum.. :( sakit tekak la... gamaknya panas sangat kot skrg ni kan..
mula2 fiyya yang sakit tekak.. demam lagi.. on and off gitu.. then sabtu lepas bawa dia gi klinik, sbb ubat dah abis, cek skali lah.. sbb demam tak kebah.. panas je kepala dia .. sian sangat..

Kat klinik kesihatan batu 14 puchong tu, doktor cakap fiyya kena jangkitan kuman di tekak.. then kena amik ubat antibiotik.. if perlu makan ubat batuk skali.. tapi till today aku tak bagi ubat batuk tu kat fiyya.. lagi pun takde batuk cuma sesekali je dengar dia terbatuk.. skrg ni fiyya still on antibiotik.. payah pulak fiyya nak telan ubat.. walaupun dah guna picagari tu.. di tolak2 nye ubat keluar meleleh kot tepi bibiornyer.. 

cerdik sungguh baby sekarang ni.. kan, asal ubat pahit sket dah tak nak.. yang sedap senyum2 je dia nak.. so clever.. 

Ok.. jom layan cerita di sebalik gambar pulak.. 


Ni waktu hari ahad.. mothers day.. anak2 macam cacing kepanasan kat rumah.. ye lah, cuaca panas kan skrg ni.. moga2 di turunkan hujan minggu ni.. abis pokok cili "nadia" mati semuanya.. walaupun dah bersiram.. tapi kering juga batangnya, last2 skali bila bertukar ke warna koko terpaksa di cabut buang.. 



Kinah with fiyya.. sekarang ni fiyya dah kenal orang.. hanya orang tertentu je boleh pegang dan dokong dia.. kalau dia tak kenal, mula la berbunyi dan merengek.. 



Dah.. kena kepit ngan abang dan kakak... jangan tanya mana kimi.. tu lagi sorang budak yang tak suka bergambar.. time ni kimi tengah main.. 



Nak lagi... tengok camera lagi tu.. kembang betul hidung anak2 mama ni.. :D


Ok... dah dah... sakit tekak nak menelan ni.. 

Hari ni auditor datang.. jadi a bit bizi lah lepas ni... skrg ni auditor lom sampai.. jem kot kan.. 

Kalau free free nanti aku BW tau.. :) 

Thanks korang yang singgah sini.. :) 

53 comments:

  1. dah besar dh fiyya ni....

    mmg panas kan skrg ni....adam tido sampai berpeluh2...kesian....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. fiyya dah 4 bulan..
      tu la.. tido pun berpeluh skrg ni..

      Delete
  2. Amboi
    Bambam nye fiyya!
    Moga cepat sembuh kak..
    Utk fiyya jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiyya bambam.. tapi rasa macam dah surut pulak.. :)
      mekasih ya..

      Delete
  3. Comeu fiyya..:)
    Betul ar kak..cuaca skrg mmg hot..:)

    ReplyDelete
  4. salam nani...
    baru bangun dr tido tengahari nie..hmm best jugak..heheh
    Suka tengok fiyya makin berisi gitu..ade iras kinah gak kan...sian kena makan ubat byk2..kat sini depa tak kasi bg umah utk baby bwh umur 2 thn..kena guna cara natural lah...take care yer nani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu,
      wahhh syok tido tengah hari ye.. :) panas tak sana?
      sini bertambah panas skrg ni..
      yer la.. doktor tu lak tetiba bagi.. biasanya tak boleh makan kan... hmmm kalau ubat batuk tu.. tu yg nani tak kasi..

      Delete
  5. Kalau tengok macam tak ada apa Ffya tu kan. Kakak geram dgn pipi kilat macam tomato tu. Manalah kakak dan abang dia tak gomol - geramlah tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... bulat macam buah tomato ye... mmg pun.. geram nak gomol dia.. keras je badan dia..

      Delete
  6. Moga cepat sembuh.. Kesian baby Fiya tak sihat..

    ReplyDelete
  7. geram tgk bb nih...tomey tomey.

    ReplyDelete
  8. Laaa dah tenbam baby Fiyya nie....Insyaallah, dah sihat la tu..comey anak2 Nani mcm cina semua :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. mcm cina? hahaha.. mata tak besor ler kan.. tapi tu haikal mata besor.. tak mcm cina dia..

      Delete
  9. take care dear..jap je tengok Fiyya dah besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kniedaz.. :)
      fiyya dah 4 bulan 11 hari..

      Delete
  10. ololo tomeinyer baby fiyya...
    cepat-cepap makan strepsil k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lizz... tu la, kan.. strepsil ok gak.. lozengers sedap..

      Delete
  11. Saya rasa fiyya kena jangkitan tonsilitis tu..tu sebab dibekalkan antibiotic. Betul, kalau tak perlu/tak teruk, tak payah bagi pun ubat batuk..sebab ubat batuk tak elok diberikan kepada kanak2, especially usia macam fiyya..

    Ni saya pernah tulis pasal tonsilitis, kalau nak baca ;)

    http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/2011/05/tonsil-amaran-entri-panjang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankssss.. saya sudah baca...
      patut ler kan... kesian dia sbb minggu ni asyik merengek je.. sbb sakit.. mesti perut tak sedap skrg ni.. sbb lapar.. kurang minum susu juga..

      Delete
  12. Salam Nani..Styiannya Fiyya tak sihat.Semoga cepat sembuh ya..kita pon klu sakit tekak payah nk menelan,inikn baby Fiyya.
    Atie doakn semoga nani pon cepat sembuh ya..minum air msk byk2.
    Take care dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam atie... betul tu atie.. kita yg tua ni pun sakit.. hmmmm.. sabor jer ler.. payah nor nak nelannye..
      mekasih atie..

      Delete
  13. amboii.. si kecik tun x meragam pun bila dibawak jalan2 yeaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiyya mmg suka.. jalan je mmg diam dia..

      Delete
  14. alahainya syok bila g window shopping dgn anak2..

    *akak, boleh le beli dgn kak dayana.. kak dayana org ganu :)
    su blom try lagi teda masa nak buat..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo ok ok.. thanks ya.. nanti akak add dia..

      Delete
  15. senang kalau anak tak meragam...sikit-sikit tu biasalah..
    fiyya cepat sembuh tau...
    nanti bole jenjalan lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. fiyya mmg kurang meragam.. cuma nampak dia sakit ni bila dia kurang menyusu...

      Delete
  16. comey2 anak u yer.. N take care juga moga cepat sembuh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel cam maknye ke? hahahaha :P
      thanks ya..

      Delete
  17. Walaupun demam Fiyya tetap bam bammmmm... geram banget!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh amie.. tembam tetap kan.. moga2 tak susut badannya..

      Delete
  18. Atie suka gambar Fiyya ngan sakinah tu...comel jer Fiyya gelak!Sweetnyaaaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. fiyya kalau gelak tak bunyi.. cuma ternganga memang..

      Delete
  19. amboi, fiyya bam bam...
    bleh laga pp dgn izzat ni :-)

    ReplyDelete
  20. salam..

    comelnya fiyya tu..skang ni memang musim sakit agaknya..sya pun sakit tekak dan hidung berair..cuaca tlmpau panas rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan.. ni sakit tekak terlampau lah.. abis jus oren sebotol tekak tetap perit..

      Delete
  21. windowjerker takkan tak shopping... seronok der anak dah besarkan leh gak tengok adik2nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. window je.. tak beli apa2.. anak2 je blanja mamanya.. :D

      Delete
  22. sama la mcm abg irfan..tk suka mkn ubat...

    kena pandai pujuk dia..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul.. kena pandai memujuk baru leh masuk mulut kan..

      Delete
  23. taruk dalam susu la ubat nyer sikit...sian fiyya..tapi yelah fiyya sangat bum bum...suka tgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia, fiyya ni jarang minum susu botol.. selalunya susu badan.. sbb dah balik rumah petang.. tu yg kena bagi ikut picagari tu..

      Delete
  24. perghhh...geram betul dak fiyya ni, cam nak cobit je pipi dia. ytapi cubit pipi maknya dulu boleh tak... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. cubit ler kot sampai.. :P hahahahahaha

      Delete
  25. Assallamualaikum Nani..

    Lorrr..kesiannya.. Sakit anak dah berjangkit pada mak pula yer.. Ni mesti kuat minum air batu jugak kot...hihihiii..serkap jarang gak cam nani.. Thanks ya for your wish..Nanti fiyya dapat kawan2 sama tahun..hihiii..
    Fiyya tu, demam2 pun maintain tembam dan senyum jer bila amik gambar. Baguslah kalau tak meragam sgt.. Kalau tak buat risau kita je kan..Harap fiyya dan ibunya cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
  26. Pipi baby tu sangat tembam...nak cubit2 sikit...

    ReplyDelete
  27. fiya comelnya la hai....

    semoga cepat baik semuanya...mmg musim sekarang ni...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)