Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, May 03, 2013

Rendang Pedas Ayam c/w Ketupat lagi..

Assalamualaikum...

Tadi gi HOSPITAL SERDANG... amik result Safiyya... walaupun apa pun result dia.. aku redha pada mu ya allah.. syukur alhamdullillah.. masih memberi aku peluang dan masih memberi aku kekuatan..
Masih ada insan lain yang tidak bernasib baik, dan mungkin lebih teruk dari ini.. terima kasih ALLAH.. 

Buat masa ni aku belum rasa nak shared .. kalau ada peluang nanti aku bagi tau.. 

BERAT FIYYA: sebelum 4.9kg / sekarang 5.40kg, (patut ler sedap je pelok dia) hehehe
Ukur lilit pale : sebelum 37cm / sekarang 39cm
Panjang: sebelum 57 / sekarang 58cm

Okeh.. petang ni nak tempek gambar rendang.. sebelum citer ni basi nanti.. 

Kisah ni hari minggu lepas.. alkisah ternampak ketupat palas instant dlm almari.. 
Apa lagi... teringat ler terus nak makan ketupat tu.. terus la wat rendang..
tapi oleh kerana anak2 suka makan yang pedas2.. so aku buat rendang pedas... 

Diorang makan rendang pedas ni ngan nasi.. aku pun.. tapi aku cicah ngan ketupat juga.. 
alhamdullillah.. menepati citarasa tekak... 


Nah.. nampak tak merahnye makngahh.. ade yang takot nak makan pedas ke?
anak2 tak takot.. tapi tak pedas sangat... sbb aku masak cili tu sblm blender.. 
and masak lagi waktu tumiskan cili dan rempah ratus merendang...


Hmmm.. nyam nyam... buat simple2 je ni...



Shoot Depan...


Shoot Tepi... hahahahhaah

SELAMAT MENGUNDI UNTUK SEMUA !!

untuk yang balik kampung tu.. BERHATI-HATI di jalan raya.. 

Ok lah.. itu je untuk hari ni... TATA

13 comments:

  1. hai..salam kenal dr SRC..

    makan rendang dgn ketupat memang gabungan yang mantap dan sedap..macam raya la pulak..hihi..

    singgah sini..www.dapurjirankuberasap.blogspot.com..tq

    ReplyDelete
  2. Mcm ayam masak merah ;)
    Selamat mengundi kak!

    ReplyDelete
  3. bunga rampai ditabur-tabur...eheh..

    siap shoot depan tepi segala hek...tp mmg nmpk sodap dan podeh...;)

    ReplyDelete
  4. rendang tu sgt menyelerakan..

    selamat mengundi

    ReplyDelete
  5. salam nani..
    mcmana boleh detect pasal fiyya? dia ada masalah kesihatan sebelum ni ke? akak harap nani sabar byk2 ye... rasanya ia tidak terlalu serius kan..? cuma.. akan dtg fiyya wajib berhati2 dlm memilih pasangan demi masa depannya.. tapi ya Allah.. pasti sukar kan nani.. macamanalah nak hadapi kalau bila dia dah benar2 sygkan seseorang.. tiba2 org tu ada masalah yg sama mcm dia.. sanggupkah berpisah.. sedihnya.. moga fiyya & nani tabah ye...

    ReplyDelete
  6. rajin merendang ya.. demi anak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya.. harapan yg baik2 utk Fiyya ya..

      Delete
  7. kak...nape ngan Fiyya.. ??

    rendang tu merah benorr...yummyyyy sama itu ketupat...

    ReplyDelete
  8. hamboi mak long..makngah nak jugak...cium kan fiya utk zila kak nani..

    ReplyDelete
  9. macam masak merah ayam tapi bukan yer..kita masak apa yang anak anak nak makan yer ibu ibu semua..baru tak membazirkan nani...

    ReplyDelete
  10. salam nani...baru tau kalau masak cili..akan kurangkan kepedasan...mmg merah betul rendangnya..:D
    apa pun yang keputusan kesihatan fiyya..menerima dengan sabar dan tabah in shaa allah akan dipermudahkan jalan untuk nani sekeluarga hadapi nya...:D

    ReplyDelete
  11. heyy dah kenapa tunjuk makanan nii.. terus lapoooo...kikikikiii

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)