Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, May 07, 2013

Maggie Meals

Assalamualaikum...


Selamat petang semua...

Saja nak kongsi ni.. dah beberapa kali tengok iklan pasal ayam masak kicap bungkus and letak dlm periuk nasi... lepas tu siap nasi, siap terus lauk tu... so ada juga la macam nak cuba kan...

masa bawa fiyya gi spital hari jumaat lepas... sambil jalan kat koridor kedai kat tepi kantin tu... ternampak majalah.. teringin gak nak beli majalan... mula2 niat nak beli majalan AROMA, sbb dalam tu ada resepi by blogger kenalan iaitu CIDA DE NUANZA ... 

Tapi tak nampak AROMA nya terjadi lah WANITA pulak.. hihihi..

De dulu tak pernah terlepas dari melangan majalan wanita.. sejak2 dah bizi ngan anak dan keje ni, langsung takde masa nak baca majalah la... ni kira festime beli majalan dlm tahun 2013.. hahahahaha.. 

Boleh bankrup tau kalau ramai orang cam aku kan.. 



ni dia.. ada sampale maggie meals, AYAM KICAP BEREMPAH... 



ok... kalau sakinah tak masak nasi lagi petang ni, leh la wak teknik ni dan perencah masakan semua di dlm pek tu.. plastik balut dia pun di sediakan skali.. so masuk perencah and masuk ayam je... itu pun kalau kinah tak masak nasi...

Kalau sakinah masak nasi... jadi aku akan buat hari yang aku masak nasi sahaja... hahahahaha.. bila aku masak nasi? SABTU dan AHAD saje.. dan cuti2 public holiday.. :)

18 comments:

  1. penah tgk iklan ni...tp mcm pelik je masak camtu...nanti akak try, share kat blog ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dik... mmg nampak pelik.. tapi macam makanan sihat.. sbb tanpa minyak atau apa2 lebihan campakan.. hahahahah

      Delete
  2. heeee... baru kelmarin makan maggi.. =)

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih singgah sini... :)
      meggi sedap kan.. :)

      Delete
  3. dah try buh review, sedap ke tak hehe

    ReplyDelete
  4. Boleh la saya try...sebab wife saya bersalin bulan 7 ni, boleh la saya 'masak' guna Magic Meals ni...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. dah dekat due dia ye.. :) semoga selamat menimang bayi yg comel nanti.. :) kena start belajar masuk dapor ye..

      Delete
  5. sedap eh..nak try nti lah..lom try lagi..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum try lagi.. nanti baru try.. :)

      Delete
  6. untung anak dara dah besar boleh tolong masak nasi..nnti klu dah try kasi upload gambar tau..

    kak zu pun dah lama tak beli majalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer kak.. kinah tu dia tau masak air ngan nasi je.. hahahaha.. tapi nani bersyukur sbb dia banyak bantu bab lain.. :)

      Delete
  7. ha..mcm tak paham..masak nasi..pastu masak sekali dengan lauk dlm 1 masa...kenapa tak pernah tgk pun iklan ni..garu hidung..heheh

    dalam cerita nani hari ni...sy salute anak dara awk sakinah..bagus nya...maknanya dia yg masak for whole weekdays..awk weekend saja..serius jarang dah ada remaja macam ni...good sakinah...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. jangan dok garu hidung lama2.. kang ada 3 lubang baru tau.. hahahahaha :P lawak je tau..
      aah.. dah lama tugas kinah kena masak nasi.. dia akan masak nasi kul 5pm.. so kitorang balik kul 6 tu nasi mmg dah siap masak.. tinggal nak masak lauk je.. itu pun dia kena defrostkan awal lah.. sekiranya dia lupa.. makan telo je la.. hahahahaha.. alhamdullillah.. kerana dia banyak membantu..

      Delete
  8. menarik gak nie kan, kalau p mlncong leh bawa pes tu...

    ReplyDelete
  9. aritu masa aku beli majalah keluarga pun dpt gk... tp lum kesempatan nk try lg...

    ReplyDelete
  10. Oh saya baru tahu maggi ada perencah ini sekarang.

    ReplyDelete
  11. agak agak bole tak masak guna kaedah lain ?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)