Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, May 08, 2013

Hujan & Makan

Assalamualaikum

Udah nak masuk tengah hari.. baru dapat apdet.. 
Poyo je muka bos masuk opis tadi... sabor bebanyak je skrg ni.. huwarghhh..


Citer smlm yer.. 

Balik keje tu tengah park kete, mr mama pun sampai.. sepatutnya aku amik hakimi kat skolah.. tapi aku just pesan kat kimi.. KALAU hujan aku amik.. KALAU tak hujan aku bagi chance dia jalan kaki ngan kawan2 dia.. ye la kan.. budak laki ni lain pesyen sket.. nak kawan gak... aku tak nak la nanti dia cakap aku tak kasi chance langsung berkawan kan.. 

Budak2 skrg mmg ade banyak alasan nak itu ini.. tapi alhamdullillah.. walaupun dia budak lelaki dan dah tingkatan 1, tapi still nak kiss pipi aku kiri kanan sblm aku kuar keje.. sidai kain sebelum pegi skolah.. sbb waktu pagi aku cuma tekan switch on mesin basuh tu, tak sempat nak tunggu abis aku dah kuar keje.. jadi dia yang sidai kain.. :) hehe.. 

Waktu amik fiyya turun je kat bawah rumah tengok2 hujan dah setitik - setitik turun, so start balik kete.. terus amik kimi.. balik time tu mmg hujan dah lebat... nasib baik dah pesan ngan kimi soh tunggu.. kalau tidak lencun baju skolah dan kasut skolah dia meredah hujan.. kan..





Seperti yang aku cakap.. tak jadi buat ayam masak kicap letak dlm plastik beg sbb kinah dah masak nasi... so aku masak kari daging je.. ayam simpan hari ni lak... kot2 dia tak masak nasi leh la aku buat.. lagi pun dia  ada KOKO kat skolah.. so balik petang.. 

Kari daging tu takde kentang.. tapi buat juga letak karot... sbb banyak pulak karot dlm peti ais... ok gak kan..



Nah.. menu malam tadi... itu je yg sempat wat.. sebelum fiyya menangis nak nyusu badan... 

alhamdullillah.. kekenyangan makan panas2 waktu hujan lebat.. perghhhh

Ok.. itu je.. sambung wat keje.. :P

6 comments:

  1. salam maknaninya...
    Hujan yer kat puchong skrang nie...sib baik kimi anak yg dengar kata n suka tlng mamanya kan...ringan lah sket...

    yg kari daging tuh taruk carrot yer yg kaler pink2 tuh..biasanya makyong suka letak kentang jer...:)

    ReplyDelete
  2. kalau akak lauk 'itu je' hanya ada sejenis atau 2 jenis atas meja... hehehe...

    ReplyDelete
  3. Bagusnya Jass sebab ada yg tolong sidai, ada yg tolong masak nasi ringan kerja kalau macam ni... sejuk je kakak baca walau makanan panas-panas. Suka:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)