Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, April 25, 2013

Part 5: Picnic Telok Senangin...

Assalamualaikum.. 

Dah nak hampir 3 minggu dah apdet citer picnic and balik kampung ni.. tak abis2 lagi..
harap2 takde lah yang komplen ye... kalau rasa nak komplen pun tak pe la... hak memasing kan... aku cuma nak wat stok simpan gambar2 belaka ni dlm blog ni.. nanti mana tahu.. semua ni boleh di jadikan kenangan dan rujukan untuk anak2 aku pulak.. semua ni tak dapat nak di ceritakan bila masa semakin bergerak... 

jom layan gambar... aku story kan kat sana.. moh kite moh... kate orang perak.. :D


Orang lain dah semua pakat2 naik atas dah.. gi bilas2 mandi dlm bilik ayor... 
namun haikal masih tetap main air... tak takot dia.. main sorang2 lak tu.. sabor betul.. 


Nampak tu.. mr mama ngan kain batik tu.. tunggu haikal ler tu.. adoiiii la.... 



Lepas main air main pasir sorang2 lak.. tak jemu2 dia... padahal takde kawan pun.. 
teruk gak nak panggil dia naik atas ni.. kejar masa gak weOls, sbb petang tu kitorang nak balik KL dah.. time ni lebih kurang kul 11 pagi dah.. or something dekat kul 12 lah..



Semua sibok siapkan anak2 dah.. adik aku ni ngan anak nye iman.. (1.5 yrs)



Cakkkk.. ini lak fiyya... :) pandai dia tengok camera... baru bangun tido fiyya time ni.. :) seeenyummmmm...




me and fiyya... owhh.. i pun dah kena sun burn.. tidakkkkkkkkk....!! 
cover ler sangat kekdahnye.. takde maknaaa pun...



Lepas mandi.. terjah uncle jual aiskrim lak.. huhu



Mama punya keje.. fiyya kasi posink sambil pakai topi abang kimi...



Hakimi, abg ngah (cousin dia) and kak cik.. also cousin diorang belaka... 
kan picnic adik beradik... :) 


Fiyya... mama kasi tutup camni.. sbb waktu ni panas... cahaya matahari tengah memancar... 



Time ni mama tidokan fiyya lepas tu mama turun nak beli ikan lak... fiyya tido kat kusi abah kejap... 




24 comments:

  1. Salam nani..
    Liat betul si haikal tuh yer nak abis main air...kena kejar ngan rotan jer tuh..hehe..takder buat bbq ker kat pantai mak2 yg ok lepak2 leh bakar ,,,heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu...
      memang pun.. kalau mak abah tak naik tanduk tu, mmg tak sah tau.. aduhhh la...
      tak bakar2 pun ummu, sbb petang tu nak balik KL. jadi kesuntukan masa gak pun...

      Delete
  2. Sonotnya bercanda di pasiran pantai..sambil mkn2 eskrim bagai hihi..
    Bagus tul baby fiyya ni tak kacau pun..
    syok tengok gambar dia lena dalam kete..kepenatan yg amat la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mmg best anak2 bawa mandi laut ... sampai tak nak balik..
      baby fiyya mmg kuat tido.. di mana2 boleh je tido... penat selalu dia.. kikiki

      Delete
  3. mmg seronok dpt g piknik sebegini dgn anak2 dan sedara mara kan... geram tgk Fiyya tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. geram fiyya sbb dia cubby ye.. :)

      Delete
  4. comelnya dak fiyya ni...geram la!!


    p/s: dear, kenapa semua gambar terkeluar drp border?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah la.. i notice that.. gambar terkeluar2 semua.. tapi takper la kot.. hihihi..

      Delete
  5. kemain si kecik ni dengan skirt pink dia..syok tido je dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cik zila... pakai skirt labuh lagi tu.. hehehe

      Delete
  6. Best nya mandi manda ditepian pantai...
    baby juga yg paling comellll...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best... mandi manda membasahkan badan aktiviti paling best dari segala.. kan..

      Delete
  7. alamak komen akak hilangker!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak.. kak komen ape tu leh hilang? hehehe

      Delete
  8. alaaa la la la la tomeinye baby dah bape bulan kak...gi picnic baby tak nangis ke....saya dan family suka gi picnic dulu weekend lau takdak aktiviti pasti gi pantai teluk kemang anak anak nak mandi manda....tapi now dah ada baby kecik rasa cam takut lak nak gi jalan bukannya ape takut melalak nangis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lienda... anak saya nak masuk 4 bulan... :)
      nasib baik fiyya tak meragam.. mmg okeh je dia sepanjang meneman abang dan kakaknya2 tu mandi manda... :) lenkali leh terjah tempat lain pulak.. :D

      Delete
  9. anak2..kalau dpt main ngan air mmg susah nak naik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dee.. sampai leh tumbuh tandok or berjanggut kalau nak soh naik... :P

      Delete
  10. Salam kenalan nani..bestkn piknik tepi pantai lebih2 lg dgn family tersyg..haikal tu sama cam kura suka main pasir tp mndi laut dia x gemo katanya masin...kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam syima... mekasih jengah sini.. :)
      oowhh.. jadinya kyra sama ngan kinah.. tak suka mandi.. tapi suka main pasir.. :)

      Delete
  11. Eh kura lak...kyra..typo error..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. i agak dah.. ingat nama sakura.. so panggil kura..

      Delete
  12. xpe kak, blog kita...sukati je la nak tulis apa....hehe....

    nyenyak betul fiyya tido....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulx3.. blog kita kan.. :)
      fiyya mmg tetap puteri beradu.. :)

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)