Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, April 25, 2013

Bukan Musim Durian Crepe


Assalamualaikum dan selamat petang...

Mula2 skali citer pasal durian crepe... tahun lepas waktu musim durian, mmg banjir dengan kedatangan durian crepe kan.. rata2 semua citer pasal durian crepe belaka... 

Sampai aku ni order ngan mem soh belikan durian crepe kalau dia gi M/valley... 
Dah tu mmg teruja gila waktu festime makan DC ni.. 
rasa cam heaven la.. segala bagai terpancul...

Nak di jadikan citer... semalam mem gi MV lagi..
dia cakap belikan aku something... 
taraaaaaa.. dekat kul 5.30pm baru dia balik office kasi aku bungkusan ni.. 

Dari jauh dah leh bau.. mmg smell durian lah... 
and aku teragak2 juga.. mgkn tidak.. sbb bukan musim maaa...

sekali buka, mmg iyer.. DC... 


Dah buka plastic and intai sebenornya.. lepas tu tutup balik, kasi posink kejap..



Ni dia.. sepek ni.. ada 6 pcs.. tapi 1 dah terbocor... terlenyek dia kat situ..



Haa.. buka lak bekas.. kasi posink lagi depan pc aku tu... hahahahaha 
eksyen je lebeyyy ni...



Nahhhh... sape nak order  ke apa.. ada telephone number sana... 



Balik umah lak... post camni... hmmm ade yg terliur?



Posink gini lak... and UOLS patut tahu...
rasanya hampas... tak sedappppp...
harap bau je lebey....
mmg smell tak tipu.. bau durian kaw kaw...
tapi rasa TEMPOYAK...!!

aduhhhh ni bukan DC.. tapi TC.. TEMPOYAK CREPE...



12 comments:

  1. haha tu la zila tengok tadi picc atas..boleh plak kak nani tnya terliur tak..maccam tempoyak je ropanya..hehehehe sekali ramalan ku benar belaka..benda tak musim gitu la..main frozen je kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah... jangan ler simply2 beli benda bukan musim ni.. di buat cincai je... lepas ni nak DC beli waktu musim doyan je... peringatan utk diri sendiri gak..

      Delete
  2. tak tahulah nape..
    tekak kami anak beranak payah nak suka

    pernah try sekali...pastu simpan dlm fridge
    bila nk makan lg...dah rasa cam tempoyak...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. tu la pasal... masam tempoyak..

      Delete
  3. pernah bli kt sumptous tk sedap ...tp bli ngan penjual online marvelous

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. penjual online tu lagi sedap.. kan kan.. mmg setuju..

      Delete
  4. Kaler DC tu nampak lain lah. Logo pon dah tukar erk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. tak tau ler pulak... tak perasan waktu beli last year..

      Delete
  5. eh, dia g mv gak ke smlm? x jumpa pun...hehe....

    durian crepe berperisa tempoyak...terbaek tu..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempoyak terbaek ngan sambal belacan je.. tak pun masak lemak ikan patin.. hahahaha..
      aah.. tak jumpa ea?

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)