Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, April 16, 2013

Part 2 : Picnic Telok Senangin


Assalamualaikum...

Sambung kembali citer TELOK SENANGIN, PANTAI REMIS, PERAK..
Pagi tu kitorang gi sana 4 kete, korang kira la betapa ramainya..
Kalau naik lori 3 tan pun leh penuh.. wahahahaha..

Berseronok2 kat pantai, hirup udara segar, sambil chit chat ngan adik beradik..
Kanak2 rebina plus ayah2 rebina semua monitor anak2 mandi belaka.. :) 

Jom layan gambar picnic kitorang, 



Baby Fiyya tengah fikir ape tu.. alahaiii... 



Mama posink dulu sebelum apa2.. kekekek



Turn mr mama lak posink.. hmmm kembang tak skirt baby fiyya.. ?



Main air time... kanak2 rebina with ayah rebina sudah masuk air..



Wahhh.. ombak tu, bestnyer diorang.. :) kan kan..



Haikal with Hakimi... :) sembang ape tu dik?



Kak cik,  



Puas mandi, main kejar2 lak...



Dah cari maknye.. hahahaha air masin masuk mata kan, pedih sikit rasanya..



Izzatie & adiknya Ahmad Danial..



Haikal(6 yrs) with Ahmad danial (7 yrs) sama besar dan sama tinggi je diorang ni, 
walaupun different age about 1 yrs.. dua2 lahir bulan 3..  




Me with my mom.. kat belakang tu abah baru bangun tido... :) golek je dia ..




Yang ni lagi baik punya golek.. Baby Fiyya.. :) hehehehe.. syoknye dia tido kan.. :) 
Sambil di hembusi angin laut yang sepoi2 bahasa.. :) cewahhh cam ayat novel.. 



Ok... sekian dulu...
Terima kasih pada yang sudi berkunjung.. Lenkali singgah lagi yer.. :)
TATA....


22 comments:

  1. salam nani..bestnya family gathering cam tuh ..ramai2 sekali baru meriah ngan erat persaudaraan..yg nie family sebelah nani lak yer..psttt..fiyya dah pandai pakai skirt kembang..comeyyyy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu... family belah nani ni.. mmg besar.. ramai yg tinggal di kampung.. jadi tunggu kami 2 bradik yg kat KL ni balik kg.. memang penuh rumah mak.. :)
      Skirt kembang hadiah dari adik nani tu utk fiyya.. :D

      Delete
  2. Pantai ni x ramai org sgt kn...klau kt teluk batik, perghhh..nk duduk pon susah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. elok lagi kalau gi yg tak ramai org.. sbb senang nak mandi manda.. kalau yg ramai sure2 tmpt tu mahal jualan2nya + tak de space utk family kita lak.. kan..

      Delete
  3. Amboi baby Fiyya gi santai2 kat tepi pantai ya...Baik2 taw nanti sun burn..kulit awak tu halussss dan mulus hihi...seronok tengok bebudak bergumbira mandi laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. mmg seronok.. tapi betul tau.. kulit baby fiyya dah kena sub burn.. uwaaa.. mama lupa sapu losyen la..

      Delete
  4. comey fiyya dgn skirt kembang..lepas ni pakai gaun kembang pulak...:D
    mmg best berpiknik tepi pantai..makan, main air..buat istana dgn pasir...kenangan~~~
    walaupun rumah sy sebelah rasanya dh bertahun tak mandi laut...kecik2 dulu..lepas mandi laut mesti bila tido terasa hanyut dipukul ombak...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik2 mmg best main air, bila dh besar ni malas plak rasa nk salin itu ini.. uhuhuhu..
      lepas mandi mmg badan jadi letih sangat kan.. :D

      Delete
  5. bestnyer nani.. lama akak tak gi kelah kat laut rasanya... hari tu sempat gi kelah kat air terjun je... mandi laut ni mmg best.. tp badan penat sikitla lepas mandi sbb kena lambung ombak.. hihi.. kalau ada tempat bilas akak sure join mandi sama.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tempat bilas kak.. cuma time tu nani tak bersih.. jadi tak join ler.. kalau idak sure nani pun masuk team gak skali.. hehehe.. :) mmg best bila mandi.. dan penat lepas mandi.. kan..

      Delete
  6. Sonoknya nani jln2....dgn fiyya....x cri remis ka kt sna nani?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ajak cari remis gak.. tapi air pasang kan.. tak leh cari.. kalau air surut mmg banyak ler remis kan..

      Delete
  7. Comelnya fiyya pakai skirt kembang tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. skirt hadiah dari mak ude dia tu.. :D

      Delete
  8. Assalam nani
    bestnya kan lama x bersama family mcm ni
    dulu2 rajin konvoi jln2 gini tp ayah akak x sehat ni dah x blhlah
    family kita jenis ramai pakat2 pergi masing kereta tu yg syok
    teluk senangin kat lumut ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam kak nuri.. :)
      ye la kan.. kalau ada ahli keluarga tak sihat.. ngan kita2 skali down gak kan.. :) moga ayah akak cepat sembuh ye..
      >> sama jalan.. tapi sebelum sampai ke lumut tu.. lumut tu telok batik.. :)

      Delete
  9. Baby fiya yg comeyyy...
    Geram tgok dia tu...

    Dh lama tak mandi manda kat laut ni tau...harus kene pergi bwk ank2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mekasih.. :)
      syok mandi laut sekali skala.. kalau selalu terbakor kulit..

      Delete
  10. Meriahnya pergi piknik mandi laut reramaiii!! tembammm baby Fiyya...! gerammm tengok pipinya tuhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. gi ramai2 mmg sonok.. :)

      Delete
  11. seronoknyer nani.. masa anak akak kecik gitu akak mmg tak jalan ke manaler.. jenuh nak updat fp masatu... azab rasanya.. beruntung nani...
    telok senangintu pantai remis tak tauler pulak akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... betul tu..
      dulu pun waktu haikal tak bape jalan gak..
      tapi skrg ni dah anak2 lain dah besar.. mmg deme dok ajak belaka.. tak sempat kita nak luruskan badan pun..

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)