Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, April 15, 2013

Jam Tangan Sakinah..

Assalamualaikum...

Petang ni rasa giler ngantokkk!!
Entah ler rasa cam tak cukup tido pun ada... ye la, sbb smlm aku sedikit tak sihat,
demam + selsema... mr mama bagi ubat piriton sebijik (kuning kecil) untuk selsema.. 
Dah tak larat kot dia nak dengar dok bunyi srut sret srut sret tu.. kang ade lak terjangkit kan.. 
sian baby fiyya tu kena nanti dia lak tak boleh makan ubat lagi..

Tak per la, aku telan je,, and mlm tadi aku lena yg amat sampai baby fiyya pun ikut skali, 
lena sangat, subuh dah dekat kul 6.30am baru terkejut sbb sakinah dah bangun utk mandi 
ke sekolah, sekali ngan baby fiyya bangun, susukan dia dulu baru aku lak  bangun.. 

Datang ofis aku terima parcel ni tadi,
Jam sakinah, dia order dengan duit simpanan dia sendiri..
beli jam online... katanya jam cam ni tengah famous budak2 skul dok pakai..
ape2 je la... janji kakak nak apa, kakak simpan duit kakak sendiri.. kan.. :) 
Aku dan mr mama mmg tak kesah anak2 nak beli apa, janji pandai simpan duit
sudah la.. kadang2 bila kita gi shopping mall ke mana2 ke diorang nak beli guna duit
diorang sendiri kan.. kan boleh kalau dah ada simpan tu.. :D tak banyak menabung, 
paling minimum pun rm1 sehari mcm haikal, pun sudah ler.. :D lama2 penuh tabung dia.. 








erkkk.. yang tangan berkulat tu tangan aku.. hahahahaha

balik umah kang baru kasi dia.. sure dia suka.. walaupun dia sendiri yg beli kan..
Aku yang cadangkan kat sakinah, supaya postage address tu letak alamat ofis, sbb kat umah day time tak de sapa2 kecuali after 3pm, so kalau mat posmen dtg waktu takde org kan lagi susah weOls nak kena post office amik kan.. baik beringat sebelum apa2.. sbb dah terkena.. hahahahaha

Ok UOls.. tadi call mr mama.. soh dia belanja dinner mlm ni korean chicken KFC.. harap2 menjadi planning ni.. berdoa lah banyak2 wahai si mama..

29 comments:

  1. bagus anak2 diajar menabung takde la boros tak tentu hala...semoga cepat sembuh selsema tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nadia, kadang2 diorang ni nak yg bukan2.. benda dah ada.. nak beli lagi, tak ke tu membazir.. jadi kalau guna duit sendiri, ok lah kan..

      Delete
  2. akak pagi ni ni sot set sot set jugak... tp thari ni dah ilang la pulak... gamaknya selsema resdong je kot.. hihi...

    bagus sakinah pandai menabong duit sendiri... dulu kakak dini pun ada gak menabong.. tp sejak dok asrama ni takdelah nak menabong lagi.. tak sesuai nak menabong.. sedang duit elok2 dok dlm locker utk belanja hari2 pun boleh hilang...

    ada ada gak bg syiling yg akak simpan kt dia utk guna buat telefon akak kalau ada apa2 hal.. bila dah berjauhan mcm ni la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. kalau dok asrama mmg camtu... payah sket nak pegang2 duit kan.. kesian sapa yg dok menyimpan, aleh2 kena curik kan.. sayang nye.. :D

      Delete
  3. Bagusnya sakinah. Simpan duit nak beli jam sendiri tu ☺☺

    Dah makan KFC korean chicken smalam...sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakinah ni lain, tinggi keinginannya.. jadi apa yg dia nak kena la usahakan sendiri.. unless kalau benda tu mmg penting dan perlu sangat baru mak/abah belikan.. :D
      huhu.. sedapnya makan kefci tu..

      Delete
  4. Wahhh bagusnya Sakinah simpan duit beli barang idamana sendiri :)
    Cantik :)


    Kak, resepi eskrem goreng leh tengok sini
    http://normj1001.blogspot.com/2012/05/resepi-aiskrim-goreng.html

    MJ nak habaq camna nak bagi keppit tu tak reti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena la dia usaha sendiri kalau nak barang kan.. asyik kita je berhabis duit.. nanti dia tak appreciate kan barang tu lak..
      >> ok ok.. mekasih kasi link.. :D

      Delete
  5. Hebat gak taste kak kinah ni..
    Ada style!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. k-pop style.. mcm2 anak2 skrg ni. .

      Delete
  6. mama pakai pun cun nih.. hehehe

    bagusnya pandai simpan duit.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke.. tu yg mama test dulu tu.. kakakaka

      Delete
  7. Saya pun kalau shopping online buh alamat ofis sebab takut kat rumah xde orang nak amik..nanti kena gi pejabat pos pulak..leceh hehe..anak2 saya pun sama suka simpan duit lepas tu nak guna duit tu untuk beli apa2..kadang2 abah diorang saja kata guna duit sendiri tapi last last abah dia yang bayar..janji ada rasa nak menabung

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan anak2 nani.. abah kata soh guna duit sendiri, last2 abah yg bayar.. hehehe.. tapi mmg elok didik anak menabong kan.. berkesan dari awal kena ajar..

      Delete
  8. cantik.... pandai kinah pilih, berapa la harga nyer kan kak, bgs kan kalu kecik2 dh pndai menabung

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je harga nye dana... elok la tu utk anak2 skolah.. tak yah pakai yg jenama sangat.. kang tak selamat gak.. :D

      Delete
  9. saya baca, ramai blogger kata Korean chicken KFC tu tak sedap...mereka kata lah...:)

    saya dah lama betul tak beli jam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. tak sedap ek? mcm nak test bila tengok kat tv mcm sedap sangat lah.. hehehehe.. :P ape pun tengok cuaca gak.. kalau ok baru leh test..
      >> anak je beli,, saya tak beli pun.. hehehe

      Delete
  10. Kak... semalam baru jer try korean KFC tue nun jauh kat teluk cempedak... sama mcm kfc spicy cuma ader sambal sos + bijan...rasa dia ... emmm.... boleh lah.... Cuma pedas sikit... :)

    jam Tangan Sakinah tue mmg tgh In kak... saya pun minat lepas nengok Yuna pakai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkss jauh nor pegi makan kepci kat telok cempedak no.. hehehehe.. :D sakan jalan..
      >> aah.. kinah kata sbb tengok yuna pakai.. cute je dia kata..

      Delete
  11. Salam nani...nampak jam sakinah yg bergelip2 tu...atie gagahkn jg dtg umah nani ni,nak numpang negok..hihi
    Cantik!Emmm..sedapnya mkn KFC...nanti la batuk dah betui2 baik..anak2 semua ada leh serbu KFC...:)

    ReplyDelete
  12. amboi mama test dulu yer.. hehee mesti dia suka jam dia dah sampai kan..

    ReplyDelete
  13. salam ukhuwah..
    maaf Jassnanie,lambat akak berkunjung balas ke sini,
    ..ok lah cam tu klu anak rajin menabung..

    ReplyDelete
  14. bagusnya mama Kinah ajar anak menabung sampai boleh dpt jam lagi nanti menabung lagi tentu dpt barang yg lebih hebat lagi kan kan

    ReplyDelete
  15. bgusnya.. kecik2 dah pndai menabung... lama2 jd bukit

    ReplyDelete
  16. ye sakinah dpt jam baru...bagus kak nani budak2 pandai nabung...hamboi jadi org korea ye..t hapdet ckit aru tutak kfc

    ReplyDelete
  17. amacam kak, dapat tak makan koren kfc nye? hehehe

    ReplyDelete
  18. jamtu macam pernah kulihat dulu yerk.. dah jadi trend yerk.. seronok anak2 sekarangni dah pandai berfesyenkan... takper janji pakai duit sendiri...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)