Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, April 24, 2013

Maggie goreng sedap..

Assalamualaikum...

Semalam ada keje luar kat Bangsar.. luar ler sangat khannnn...

Tapi aku park kete kat LRT Kelana Jaya, and naik LRT sampai Bangsar.. 

Balik time hujan, lebat tu takde la sangat kan.. tapi mcm uOls tahu walaupun hujan rintik-rintik.. air bergelombang.. emak bagi duit ayah bagi duit.. pegi skolah cikgu tanya... (nyanyi sket..) 
Pun tetap jem kat KL ni.. so start dari Kelana Jaya ke IOI mall puchong tu mmg giler padatttttt... aku sampai rumah dari 6.30 tu kul 7.50 tau baru kat dlm rumah... ni kalau kata aku keje kat area sana hari2... tak sanggup rasanya.. kuar rumah awal and sampai rumah lambat.. 

So dinner malam tadi simple yang amat... mee maggie cepat di masak sedap di makan ler... tapi mr mama tengah tak de selera makan.. sbb dia di serang gastrik.. tau je la, kalau gastrik ni kan angin dlm perut tu.. jadi tak sedap perut and nak muntah wek wek pun ye.. sampai haikal tanya... ehhh mcm mana lak abah leh ngandung? hmmmmm.. asal muntah je ngandung.. sbb waktu aku ngandung fiyya kan teruk morning sikness aku tu.. sampai 4 bulan gak.. haikal la peneman tukang urut belakang aku waktu wek wek tu..








Mee maggie ni just celor sekali dengan sayor tu... lepas tu aku toskan..
Dah siap toskan.. letak dlm bekas, campur bahan2 perencahnye... dan aku goreng ayam drum-med tu tarok atas kasi sedap sket... hmmm nyam nyam... teringin nye lahaiii nak makan megi.. tapi mak pesan tak boleh makan mee lagi.. tunggu sampai bulan 6 ni baru leh lantak megi mee... uwaaaaa



Kasi post yang letak sos skali... ni lah mee maggie dinner mr mama smlm.. we all lain makan nasi + ayam goreng je... :) alhamdullillah... kekenyangan semua..


Ok lah.. nanti petang aku ada documentari nak share... 

40 comments:

  1. Replies
    1. hehe.. menu simple 2 minit je dah siap.. kan..

      Delete
  2. Maggi ni walau tak elok utk kesihatan tapi kalau time teringin tu memang berantuuu nak makan!! anak bujang I kalau gi kedai mamak wajib order maggi goreng ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. kalau gi kedai mamak mmg sedap meggi goreng dia.. :)

      Delete
  3. ermmm terliur...sedap tu..dah lama tak pekena maggi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun dah lama tak pekena.. ada dekat 4 bulan dah..

      Delete
  4. sedapnya kak... teringin nak makan meggi jugak camni...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya Maggie..hujan2 mcm ni makan..nyum! mabeless..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujan ke kat sana? mana tu.. syok nye hujan pagi..

      Delete
  6. sedapnya ada drumstick youu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. drummet tu.. mmg sedap makan ngan megi goreng kan.. kita cuit2 ayam tu je.. megi tak brani.. hahahah

      Delete
  7. salam nani...biasalah kat sana sikit2 dah jam..sian sampai lamnbat jumpa fiyya...

    maggie goreng ngandung tuh sedap nampaknya..terliur yg peknen ni pun tgk ..hehehe..

    **beres klip2

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu... :) tu la.. sian betul fiyya tunggu lama.. kalau selalu camtu tak nak lah.. tak dpt tumpukan masa banyak kat anak2.. sian sangat..
      hehehe.. meggie goreng mmg feveret nani.. tapi at this moment tak amik lagi.. :)
      thanks klip2.

      Delete
  8. resepi baru ni harus cuba, sedapnya...

    ReplyDelete
  9. Ish...ish...megi goreng punyalah sedap...kalau wat kuah pecah teluq pun dah sedap.Nikan pulak ngan ayam bagai...kira malaTOP sangat dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh.. sedapnya bunyi...
      nanti dah leh makan nak wat pecah telor gak..

      Delete
  10. Assalam
    Meggi goreng mmg suka..terutama bila dh x tau nak masak ape..tp x leh selalu kan..hehe
    Saya suka meggi goreng pedass..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam..
      sama la kita.. suka megi goreng pedas.. :D klu tak pedas hiris cili api lak tabur atas tu.. sedap..

      Delete
  11. nmpk sedap magie grg tu yer...

    kita ni mlm2 nk mkn maggie tk leh lg..sat si kecik pun nak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kecik2 mmg tak elok sangat makan megi kan..

      Delete
  12. wah..dee tgk pun berselera haa...nyum2..

    ReplyDelete
  13. haaiihhh....ni mcm nak wat murtabak megi ni!

    ReplyDelete
  14. megi goreng + ayam goreng + RM5.00 tu kalau makan kat mamak! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. rm5 wajib bayor.. buat sendiri kos pun kurang.. lagi baekkk.. kan..

      Delete
  15. sedapnyer.... megi goreng faveret saya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ye ke... :) sama ler kita..

      Delete
  16. Kalau kena gastrik macam kakak maggi goreng macam itu sedap pun kakak dah tak larat tau. Tak makan sakit perut tapi makan pun sakit perut.. susah kan gastrik kalau dtg menyerang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalau gastrik mmg hilang selera makan kan.. sian betul.. lepas ni kena pantang gak..

      Delete
  17. ramai pulak yg update pasal makan...kecuq liuq jadiknya...srooottt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. slurrppp sluuurrppp.. :P

      Delete
  18. sesekali makan macam ni sedapp la kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu azizah.. sesekali ok je.. :D

      Delete
  19. Assalamualaikum pehhh pekena meggi sekali sekala mmg syok..terliur npk ada aym grg tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam... hehehehe.. :)
      terliur ayam tu wajib.. kita pun suka gak..

      Delete
  20. Hui..lg bestla meggi dia.. ada aym lg..sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... sama je tu.. megi mas pun sedap tadi.. :D

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)