Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, April 23, 2013

Butter Almond Mable Cake

Assalamualaikum


Petang2 ni syok2 je nak tempek gambar aku wat kek butter almond... 
baru wat je ni.. tapi dah abis ler kek nye... sebab? of coz la sebab sedap kan.. 
hahahah.. *masuk bakul sendiri angkat.. :P 

Ok.. alkisahnya ofismate aku sorang ni balik kg kat Mersing.
Jadi dia bawa mai kopok lekor mersing. sian plak aku kalau org bagi
tapi tak di balas.. makanya aku wat lah kek butter almond... 
memang la dia cuma balutkan kopok lekor tu ngan plastic.. 
Aku tetap bagi dia kek butter almond dlm bekas tipuware bulat tu..

Kiranya lepas wat kek ni balas bekas dia *konon.. baru rasa lega..
kalau tidak mcm tak best je... walaupun aku dah belanja dia makan bekfes hari yg sama dia 
bagi kopok lekor tu... 



Kek butter almond dah siap kuarkan dari bekas/loyang...



Ni aku dah potong siap2 and amik yang tengah2 je utk bagi bekas ofismate aku tu.. sbb tengah2 tu sama tinggi.. yg tepi2 tu agak menurun sket... rendah.. 






Okeh.. itu je la... ada yang terliur tak..? sedap minum kopi/teh sambil telan kek ni.. :D

23 comments:

  1. Salam nani...memang menterilurkan lah tgk kek butter nie..nak kena ade kerajinan & kekuatan untuk cuba buat nie nanti...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu... :)
      kek simple je ni... cuba la wat nanti kelapangan ye..

      Delete
  2. terliur weyy... nyum nyumm..

    ReplyDelete
  3. Akak.. Kasi alamat umah
    Nak p terjah! :)
    Asek share makanan sedap sedap jek hihi
    Terliur saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamat rumah akak...
      no. 115, US Street,
      US 58720.22
      hahahahahahaha... lawak je tau..

      Delete
    2. eh.. hari tu bukan dah kasi ke?
      meh je... sila sila...

      Delete
  4. Ada lagi tak? Tapau sini sket ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis dah... >>cepat2 sorok tipuware kek tu<<< hahahahahah

      Delete
  5. ngeh ngeh ngeh kn zila dh dtg...zila lama x wat kek ni..ce kak nani bg ckit..ari ujan ni lapo plak yong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan.. hujan2 mmg ler lapar kan.. :) sama je cam anak ikan.. :D

      Delete
  6. Salam Nani...atie pon dok huluq tipuware gak ni...bila nak isi keknya?(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam... :)
      mehhhh.. isi dengan nasi telo mata.. boh kicap skali.. sbb kek dah abis..

      Delete
  7. kek gini sedap layan time suam2 kuar dari oven.. fuhhh... enak sih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kak.. makan waktu panas2 suam tu.. mmg best skali..

      Delete
  8. wah rajinnya Nani ada kek lah sedap sedap jauh sngt lah nak minta sepotong kerna perut kosong ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape susahnye.. nani tolong makan kan ye.. :) hehehe.. jangan marahhh..

      Delete
  9. Aslmkum Nani
    dah lama tak buat kek butter...sedap dpt mkn sepotong dua minum ptg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. :)
      betul tu mamasya.. mmg enak makan waktu minum petang.. relaks2 je.. kan

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)