Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, April 11, 2013

Balik Kampung lagi! Part 6


Assalamualaikum...

Sambungan entry Balik Kampung Part 6 pulok.. 

waktu gi Zoo Tepeng hari tu Baby Fiyya sangat lah in Good Mood..
So banyak la masa nak pegang camera shoot kan.. 
Apo lai.. banyak skill lah terbit nye.. 


Ok ok.. nak citer pasal si gagak dan si merak.. tapi tak jumpa burung gagak and merak.. 
Yang jumpa burung kakak tua ni... banyak ekor tau.. lebih dari 5 ekor.. dok bertenggek
kat dahan ni.. tak ikat pun.. and takde lak letak kain jaring utk tak bagi burung ni terbang..
cerdik benor burung ni.. dok situ je... udah sedia tahu.. tempat dia kat situ.. kan..




Ni ha.. yg dua ekor kat bawah tu sampai angkat2 kepak.. 
punya la bising tau.. gaduh ape ler tu.. mmg riuh rendah suara dia... sempat gak amik gambar time 
deme gaduh... 




Yang ni lak sebok dok mengasah paruh.. ade ler tu kan.. nak wat ape lagi kalau tak 
hensomkan diri sendiri ye dak...





Tupai ni secara spontan je snap.. tetiba kat bawah dahan yg ada burung kakak tua tu..
nampak tupai tu terus snap.. nasib baik gambar clear gak.. 





Ni ha.. nampak kaki yg sekor tu.. dah galak dah dia dok gaduh kan...





Sekor ni mmg maintain.. dok situ je.. gamaknya dah tahu perangai yg lagi 2 ekor tu kot..
so bo layan ler.. katanya..




Nampak tak.. mmg berkepak2 burung 2 ekor ni... 
serius, mmg riuh rendah bergaduhnye.. aduhhhh.. ade gak adegan tak kena ni kan..





Dah nak out kat pintu kuar.. sempat amik lagi gambar gajah ni.. tengok tu.. yg lain pakat2 tunjuk
montot.. hahahahaha





Eh eh... sayangnye gambar ni kelabu la... blur sket.. 
tapi nak tempek gak.. cari publisiti... :P





Anak2 and Mr Mama... :) 





Haikal and kimi again..!





Pepatah melayu menyebut:-
BAGAI LEMBU DI CUCUK IDUNG



And Again!!!




Replika buaya besar... huhhh.. besar gilerrrr ni...





Mr mama dan anak2.. w/o haikal.. dah malas haikal nak layan mamanya amik gambar..
so tak nak dah dia.. 




Mamam lak nak enterprem last kopek.. :) hehehehe





Ok ok.. sblm naik kete... kimi lak soh amik gambar dia.. tempek gak lah...


Sekian dulu... nanti nak sambung lagi sket... part balik kampung ke 7, nampaknya itu yg last kat Taiping.. lepas ni tempek yg kat Pantai remis lak.. sabar ye.. :) kan sabar itu separuh dari iman.. :) 



17 comments:

  1. as salam....meriahnya dengan burung burung...akak pun suka p zoo taiping..tulah zoo yg acap kali kami lawat hehe..sebab yg terdekat. Tak sabar nak lihat aksi kat pantai remis sebab kami tak sampai lagi kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam... :)
      aah.. tetiba kat pintu nak kuar tu aksi2 burung ni mmg agak menghairankan.. terus snap banyak2.. sib baik pics jadi.. :D
      nantikan gambar kemunculan di pantai remis lak..

      Delete
  2. macam2 dah ada kat zoo taiping ni..nampak besar jer...last sy g ke sini masa sebaya kimi ke haikal...tak ingat dh...naik kuda..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe nadia... kecik nye time tu awak.. kalau baya kimi tingkatan 1, kalau baya haikal baru tadika la.. :D

      Delete
  3. hahaha..masa saya gi zoo tepeng ni, gajah2 kat situ tayang montot jugak!

    ada tak singgah mee udang mak jah kuala sepetang? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pegi lak kuala sepetang... hujan je asyik.. kat zoo lepas tu nak balik umah mak lak..

      Delete
  4. lama tak gi zoo taiping...time nak pi je hujan heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. taiping mmg tempat tadahan hujan yg paling banyak..

      Delete
  5. masa kat zoo melaka tu pun ada gak burung kakak tua yg jinak & dok je kat btg kayu gitu... mmg deme dah tau dah kat situlah tempat dia.. takleh gi mana2.. hehehe... comel kan...

    entah bilalah akak nak jejak taiping ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak.. haikal siap cakap.. biasanya burung kakak tua bukan leh cakap ke..? kenapa yg zoo punya tak cakap.. hehehe.. :)
      moh ler ke perak lak kak...

      Delete
  6. kunjungan perdana gan..
    salam kenal dan sukses terus..
    mampir balik ya..

    ReplyDelete
  7. Lama dah tak bawak anak2 pi Zoo. BUdak2 memang suka tengok binatang2 ni.. Orang kata kalau nak didik anak jadi penyayang bagus kalau ada bela pet kat rumah.. tapi K.Izan pun tak terbela takut tak terjaga hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. binatang2 jinak mmg syok bela.. :)
      kat umah ada kucing.. manja sangat.. :D

      Delete
  8. x pnh smpai zoo taiping.. bdk2 kalo kesini mmg teruja la..leh tgk byk animals

    ReplyDelete
  9. waahaahahah...ada boya....takut mak mulut ye besorr...best nye g zoo...lama x g..hehehehe

    ReplyDelete
  10. memang sangat banyak gambarnyerkana..syiokkkkk ...
    sayang gambar blurtu.. nani nampak comel.. tapi fiyya lak tak nampak muka...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)