Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, April 12, 2013

Balik Kampung Part 7 (last day in Bdr Taiping)

Assalamualaikum.. 

Selamat pagi semua...

Semalam gi cucuk fiyya.. perkembangan fiyya seperti berikut:-

Berat : sebelum 4.0kg / sekarang 4.9kg
Ukur lilit pale: sebelum 37cm / sekarang 38cm
Panjang/Tinggi: sebelum 52cm /  sekarang 67cm

Alhamdullillah.. naik hampir 1kg dlm masa sebulan ni.. :) 

We cut of the long story kasi jadi short story now..
I know that some people dah naik muak and hampir2 muntah darah kan..
Sebabnya asyik tengok gambar binatang dlm zoo.. 

Last kopek gambar yang weOls in Taiping Town.. 
dalam perjalanan balik dari Zoo, en suami a.k.a Mr Mama bawa ronda2 dulu..
waktu ni baru lepas hujan.. so mmg sejuk kat situ.. best... 


Come we fresh our mind.. tengok keindahan dan kehijauan alam.. :) 



Depan tu Bukit Larut.. :) otw ke kaki Bukit Larut.. cantek kan.. 




Di kiri jalan ke Bukit Larut ada kawasan perkhemahan.. Sekolan Menengah (tak ingat nama) wat camping kat sini.. sonok zaman sekolah kan.. leh camping2.. :) i like...  



Taman Tasik Taiping.. 




Ke BURMESE POOL... tapi tak masuk sana.. sbb baru lepas hujan.. sure air kuat.. 




Kaki Bukit Larut, ramai yg datang berjogging kat sini.. 




Ke salah satu kawasan perkhemahan lagi.. :)




Ni lak ada kolam renang.. leh dtg sini berenang dan berendam.. sape tak suka mandi air terjun, meh mandi air klorine.. :D
ngeeeeeeee!



Kawasan denai.. (ala2 masuk dusun durian je kan) :P




Ok .. OTW back... lawa jalan ni.. pokok besar2 nan rendang lagi.. 


Dah... esok ke, petang kang ke.. aku apdet citer baru... sori for make uOls muntah ijo ye.. :) 



24 comments:

  1. Mesti akak lalu dpn skolah saya punyaaaa :)
    Seratas kan? Kan?
    Depan zoo jek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad.. adeeeeee.. budak seratas tengah outing hari tu.. hehehehe

      Delete
  2. Nanti nak pegi la bukit larut... ntah bila kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. saya pun tak penah naik.. huhuhu

      Delete
  3. opsss!! alamaakkk... gambar first tu kumbang dah langgar cermin kete mr. mama ye?... hihi....

    akak suka tgk pokok besar tepi jalan tu... selalu sgt nampak blogger update gambar tu... entah bila akak nak tgk secara live...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak.. balik umah belek2 gambar baru nani perasan kat cermin kete tu.. entah kumbang ataupun daun kak..
      mmg cantek kawasan ni.. lagi2 kalau pandai edit kan.. nani letak tak edit dah kak.. original jer..

      Delete
  4. Terus rasa nak gi Tepeng..lepak2 kat tasik...gi makan2 kat belakang Bomba tu....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. kalau belakang bomba tu wajib pekena yong tau fu dia kan.. ngan ais kacang lagi..

      Delete
  5. Salam nani..byk tempat blh pegi jgk kan kat taiping nie..pemandangan pun semuanya kehijauan kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taiping mmg banyak tempat menarik.. kalau jalan sehari tak cukup.. :D

      Delete
  6. Tak dpt load gambar2...tp bukit larut ni sy dah berjaya sampai ke puncak...x tahu skang mcm mnr keadaan Nya...kena tgk kat opis laju skit tenet...
    Sehat betul fiyya...bum bum eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut ler.. nape ler saya ingat si nadia tak apdet citer ni.. rupanya tenet lembab...
      >> alhamdullillah.. baby fiyya menunjukkan tahap kesihatan yg bagos..

      Delete
  7. tk pernah naik bukit larut lg..huhu...

    insyaallah bila2 leh pergi..dkt je

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun x penah naik.. huhu.. asal nak naik je cuaca tak elok.. hujan2 takot lak..

      Delete
  8. cukup lama x pergi kawasan taiping ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesuma kat ner? dekat ngan taiping ke..

      Delete
  9. Bukit larut, cantiknya :-) Plan nak naik gak bukit larut ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh.. best tu.. nanti amik gambar ye.. saya pun tak penah naik atas..

      Delete
  10. Sebulan aje dah naik 15cam Fiyya. Tinggi tau. Genetik jenis tinggilah ni mestinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kniedaz,, kita tengok nanti.. ramai yg ckp fiyya genetik sama mcm haikal.. spesis tinggi..

      Delete
  11. Best nyer akak D5 xpenah jelajah perak lg hehheheh biler tgk gambar2 akak rasa teringin lak nk pi sana .. Mekasih akak kongsi pengalaman ngan D5 :)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taiping mmg best.. banyak tempat menarik.. :) lapang2 gi jenguk taiping ye..

      Delete
  12. bestnya..... lama x bercamping..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. zaman skul dulu mmg wajib sertai kalau ada camping ni..

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)