Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, December 27, 2012

Haikal with NEW LOOK!


Assalamualaikum...


Bersiaran dari rumah ye.. hari ni aku cuti.. :) pagi ni breakfast cuma makan roti ngan telor dadar.. malas nak masak apa2.. sbb cuma aku ngan haikal je kat rumah skrg ni... hmmmm 

Kenapa aku cuti? 
Belum belum... aku belum sakit lagi.. sebenarnya hari ni aku cuti sbb take over Sakinah mengasuh haikal kat rumah.. and Sakinah pulak take over aku pergi bawa Hakimi dengar ceramah sempena hari orentasi form 1 kat sekolah menengah hakimi... hmmmmm ok takkk? 


Nak buat macam mana kan.. aku dah tak larat nak tunggu kat sana lama2.. so kena la ganti... baik aku tunggu kat umah.. sbb nanti duduk je atas kerusi dengar ceramah dan beratur utk beli buku tulis dan kena ukur sekolah lagi kan.. tak larat woooo... skrg ni dah mula rasa berat perut ni sangat2.. agaknya dah semakin dekat kot kan.. 

Sib baik ada Sakinah... mr mama tak dapat cuti.. sbb dah ujong2 tahun ni kena kira stok dan segala bagai lagi.. ramai plak org len cuti.. so tak dapat cuti.. kena reject awal2.. sabor jer ler... :)



BEFORE


AFTER

'

Haikal potong rambut okehhh!! 
with new look gitu.. amacam? ada gaya mohawk ke? ape yang mohawk nye pun aku tak tau.. yang pasti abangnya Hakimi gi gunting rambut.. Haikal pun bukan main lagi sebok.. nak juga dia potong skali.. aleh2 mr mama kasi je.. aku tak ikut Haikal time tu.. tunggu dalam kereta je.. sbb tak larat menunggu.. so dia datang je kat aku rambut dah dogol cam tu.. hmmmmm terus haikal soh beli gel rambut.. nak pacak konon.. aishhh.. mula2 rasa pelik sket sbb tak penah tengok Haikal with rambut pendek.. biasanya aku yang potong rambut haikal.. ye la.. asal potong kan.. ok lah.. gunting rambut depan sket.. gunting rambut belakang sket.. SIAP!.. aku bukan teror gunting rambut pun... janji pendek.. jangan cucuk bijik mata sudah. tul tak.. yang belakang tu kasi oter jangan sampai cam boleh wat jambut je la.. sbb boboboi kan.. 

'





gagah.. aku pun nak enterprem gak.. jangan cuak na... sebenarnya aku nak pelok haikal.. time ni dia tengah marah kat aku.. hahahaha.. nampak tak muka dia.. x moh senyum tu.. aiishhh... geram tau.. dia asyik dok kata aku tak sayang dia la.. kata dia tak comey la.. macam2 skrg ni.. gamaknya sbb baby dah dekat2 nak kuar ni.. mmg lagi dasyat merajuk dia tau.. mmg tengah sabar sangat ngan karenah dia.. gamaknya time aku nak dapat adik dulu pun.. agaknya camtu kot mak aku.. hmmmmm cer korang fikir.. perkara biasa ke akan berlaku kalau macam tu?






25 comments:

  1. Salam makyong..
    Memang betul tuh bila nak kena tunggu duduk beratur mmg penat utk ibu2 ngandung..
    haikal mmg lagi encem per ngan rambut pendek..sukerr..
    tak ingat camaner time nak dapek adik sbb kecik sangat lg ms tuuu...heheh..
    makyyeng ari nie masak nasi oreng jer..dok berdua ngan aidan..ayahnya dah ke ade urusan kat bandar besar, bermalam..esok baru balik

    ReplyDelete
  2. Ummuaidan>>>
    wasalam makyeng... tu ar... nak sangat dia potong rambut gak... mr mama kena ikut je.. sbb dah boboboi gak.. huhu..
    sedap nasi goreng... so far haikal masih tido skrg ni... dah kul 8.37am skrg ni.. gamaknye kul bape lah dia bangun.. biasa dah kena tinggal gi keje kan.. x tau kul bape dia bangun pun.. hihihi.. tinggal berdua.. cuaca dah elok kat sana kan.. take care makyeng..

    ReplyDelete
  3. dah pesen baruler rambutnyer sekarang yerk.. nampak lebih nakal... budak2 baya dia memang gituler... nak dapat adik lagilerkan..lagipun dia dah lama anak bongsukan...

    ReplyDelete
  4. Cho Zila>>>
    aah kak... dah nak masuk 6 tahun tak bape hari lagi... kan lama jadi anak bongsu.. camtu ler.. jenuh nak layan karenah budak tu.. kadang2 takot kita salah cakap.. dia kata kita tak sayang dia.. serba tak kena plak..

    ReplyDelete
  5. heheh, smart rambut dia kak...baru nampak jantannn

    ReplyDelete
  6. cikmOt>>>
    heheh... betul tu.. cam anak jantan.. tapi kuat majuk cam pompuan.. hihihi

    ReplyDelete
  7. hencem boy lah macho gitu, psssttt belum lagi sakitt?? kalau akak mmg tak sabar ni nunggu baby best kan ada baby kecik tak lama lagi, mudah2an Nani dan baby selamat lah ya

    ReplyDelete
  8. Biasanya rasa cemburu menguasai diri sebab nak dapat adik baru, takut perhatian & kasih sayang tertumpah sepenuhnya pada yang bartu... he he ehh normal tu!

    ReplyDelete
  9. gambar Haikal sorang tu nampak dia dah besar dah..elok lerr boleh tolong tengok adik..hehe..biasalah..waktu saya pregnantkan si kembar, Danial pun buat perangai juga..

    ReplyDelete
  10. Bestnya cuti... Hihihi hensem haikal dgn rmbt pacak dia tu.. :D

    ReplyDelete
  11. Totally new look la! Semart gitu.. anak i pun kecik2 nak minta 'rambut tajam'.. haizz..

    ReplyDelete
  12. Noriah Abdullah>>>
    belum sakit lagi.. tapi kadang2 ada la false alarm tu.. biasa ler kan.. sbb sakitnye lama2 skali baru datang.. 5 or 6 jam skali je.. kalau sakit 10mnt skali blom lagi.. hihihi x sabar ye gak.. takot pun ya gak.. mudah2an selamat.. aminnnnn


    Amie>>>
    normal kan.. kan.. kadang2 geram ngan perangai dia.. kita je kena kontrol.. dia plak naik kepala.. aduhh.. angin gak tu...


    Ratu Hatiku>>>
    suke benor dia ngan rambut pacak tu.. hihi


    Lya Colours>>>
    hemsem ye? mekasihhhhh.. :)


    Just>>>
    tu la budak2 kecik kan.. aduhhhhh...

    ReplyDelete
  13. ko tu dh tinggal tunggu hari je kan kak... tak sbr nyer nk tgk bby baru ko nih... mcm muke sapa lah ek, abg ke akak dia...

    nmpak dewasa gitu muka si haikal, gambar before tuh mcm budak2 gambar selepas tu nampak lain... blh cari awek dh pasni heheheh

    ReplyDelete
  14. Sis..gitew la ank saya yaya..hehe..ms bb blm kuar asik ngn ngamuk je..xhbs2..bingit telinga..huhu

    ReplyDelete
  15. norhidana miswan>>>
    haah.. tunggu hari je pun.. x sabar nak tengok gak ni.. sbb akak tak wat scan 3D ke.. 4D ke.. sbb mmg nak suprise sangat ni.. hihihi kita tunggu muka sapa yang kuar nanti..


    Chekgu Azrine>>>
    tu la kan.. kadang2 lemas gak nak ikut telunjuk diorang.. naik geram pun ada..

    ReplyDelete
  16. makin hensem haikal dgn rambut baru...tak nampak macam baby da...nak dapat adik kan..nanti jd abg takle manja-manja sgt..makin terasa nak dapat adik..kebanyakkan anak jd gitu kan

    ReplyDelete
  17. Haikal dah start berdrama nampaknya. Tahap jeles dah makin meningkat la tu. Nani, masa haikal rambut panjang tu nampak dia macam budak lagi. Bila dah tukar imej nampak lebih matang. Nice la.

    Nasib la kakak sakinah dah boleh diharapkan. Senang mama dia.

    ReplyDelete
  18. nadia rashid>>>
    aah kan.. muka dia dah lain ngan rambut baru.. mmg dia bertambah2 manja.. kadang2 tak tahan gak.. lemas.. plus geram nak turut perangai tah pa per tu...


    Lydsunshine>>>
    aah.. drama hari2.. mmg geram di buatnya.. rambut pendek muka pun nampak boboboi sangat kan.. nampak besar dah dia.. hehehe.. :)

    aah.. kakak boleh harap.. mekasih ya allah..

    ReplyDelete
  19. phewiit ....encem haikal meh..macho gitu ye..tu la nak bukak sekolah sume penuh kan..kedai gunting pun kena q..pandai abg gunting rambut adik..

    ReplyDelete
  20. rambut panjang comey, dh mohawk tros smart, heheheh, mush pon nk kna potong rambut aqeef mggu dpn nk school dah...yg psl anak last ni agaknye mmg camtu kot kak, sbb si leisya pon skang ni keje nye ngempeng je, nk layan kerenah dia mcm² hal...agaknye tergugat adik nk kuar dh, hehhehehe

    ReplyDelete
  21. hehehe....Normal lah tue kak.. hari tue Batrisya pun sama gak... asyiklah kata "mama tak sayang kakak", dia punyer merajuk jgn citerlah... muncung boleh buat sangkut baju.


    Haikal.... bertambah2 macho bila buat rambut pacak.... :)

    ReplyDelete
  22. makin encem la Haikal rambut gini he he

    ReplyDelete
  23. kemas dan handsome gan rambut baru..biasa la tu kak, nak dpt adik dia akan terasa n lebih manja la tu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)