Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, December 21, 2012

Flaming Steamboat untuk anak2..

Assalamualaikum...


Salam ceria di pagi jumaat 21/12/12 yang sungguh indah... alhamdullillah.. masih berkesempatan dan boleh datang keje.. skrg dah masuk opis.. tapi blom bekfes, tadi gi Berry's Cake House Bdr Puteri tu, singgah beli 2 bijik bun.... Chicken frost Bun , dah buat air nescafe panas... tapi nak apdet jap.. sbb bos baru je masuk ni... kang tak sempat apdet kan.. kat umah tadi sempat masukkan gambar je.. lepas tu siap2 datang keje... :) 


Semalam 20/12/12 sempena meraikan kejayaan anak2 sekali gus meraikan hari jadi Sakinah & Amirul Hakimi, mr mama setuju nak bawa diorang makan steamboat... we Ols pegi Flaming Steamboat kat Sunway, walaupun hujan sikit2 kan, tetap nak mengembira kan hati anak2... tak pe la.. bukan selalu.. kesian diorang kalau tak sempat nak raikan.. lagi pun aku kan tunggu masa je.. kang lagi tak sempat nak kemana2... tul tak? 


Banyak gambar... tapi hanya ini je yg aku tempek.. dah cukup banyak kot... 

Flaming Steamboat Sunway ni kalau dewasa charge dia rm26.90, untuk kanak2 pulak below age 10, rm9.90 je.. ok lah tu.. makan sampai muntah ijo pun tak pa... ikut suka.. menu makanan terlalu banyak... tapi sib baik anak2 jenis tak rambang mata, makan sekadar mampu di isi dlm perut.. sebab kalau tak abis pun membazir plak kan.. rugi je.. satu lagi amalan syaitonnirrajim... tak baik kan.. :P 



Hmmm.. peyuk boat tu.. satu kuah sup, satu kuah tomyam... 



2 ketul mee je kita amik... rendam sampai kembang... 



Dumpling kesukaan Mr Mama... aku pun rasa gak.. 2 ketul... :) 



Sakinah bukan main layan lagi steamboat ni.. suka benor dia..
(mr mama plak tak bape sihat.. sakit kepala plus nak vomit2... nandong kot kan.. hihihi)



Dumpling ni with bawang putih sos... sedapppppppp!!



Ni pinggan mak buyong... hahahahaha... 




My SUPER DUPER HERO... makan angry bird ngan nemo... kimi plak baru lepas layan yee mee... kenyang la tu..



hmmmm penuh tul.. kan.. macam2 ado dalam tu... 



Inteprem sket mak buyong... hehehehe.. booolatnya pipi dia kan... kah kah kah...!!
(tu tak nampak perut.. klu perut lagi booolat cam belon :P )



Suka benor ni.. haikal tengah makan nemo.. dia kata sedapppp sangatttt... 



ada ayam goreng... cicah ngan sos 1000 island & sos BBQ.. sedap kimi ngan sakinah je makan.. mak buyong dah full.. 



tengok.. percaya tak? tak henti2 diorang ni makan tau... sakit pinggang nunggu... hehehe



Gambar last ni... abadikan 3 beradik ni skali... 
we Ols pegi kul 8 malam.. balik kul 11 malam... dasyat tul.. selalunya kul 10 mlm dah leboh tau... tapi speacial for kid.. mama & abah tetap bawa korang kan.. :) 


Ok lah... itu saja buat hari ni... 

Selamat bercuti esok dan lusa.. :) 

TATA

32 comments:

  1. alahai best tu.. byk menu, nmpk semua sedap plak tu. mesti happy sgt kan anak2 diraikan cmtu. tahniah utk kejayaan si cute tu.

    ReplyDelete
  2. sedapnyer nani bersteamboat korang eikk! takperlah kan sekali sekala kita gembirakan anak2 sebagai yang telah gembirakan kita. akak ni sampai skrg tak sampai2 lg ke flamming ni walau jarak dgn umah dah dekat.. huhu.. sejak member fp dok tayang2 kat fp dulu lagi cadang2 nak pegi sampai now tak sampai2 lagi.. alahaii.. rasa mcm teringin juga nak pegi sebelum kakak dini masuk asrama.. cian lak mengenangkan dia yg tak pernah berpisah ngan family bakal dok asrama.. yelah.. dok ngan ibu nak mkn apa bagitau je ibi leh buat.. esok kat asrama makan jelah apa ada kat asrama tu kan... harap2 sempatla pg sana tp skrg jadual agak pack betul.... apa2pun.. akak seronok tgk haikal nampak enjoy mkn nemo & angry bird.. ni sure alin & haziq suka jugak.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Mama Hanim>>>
    betul tu.. anak2 semua hepi.. makan sampai full.. naik kete terus tido..


    MaDiHaA a.k.a Ratna>>>
    tu kan kak.. kalau nak gembirakan anak2 ni.. sanggup mak bapak bersosah2 sikit.. smlm kan hujan.. jalan kat Sunway plak bukan nye biasa ok sangat... selalu jem.. kebetulan mr mama kata ok.. nak gi sana.. so boleh la... dah banyak kali gak tengok sue pegi kan.. teringin plak.. :) pegi sebelum bersalin.. kang seafood2 kena pantang plak.. hihihi..
    kak dini msuk asrama mana? harap2 akak tabah ye... bukan senang nak berpisah ngan anak2 ni.. kan.. hati ibu.. walau kat depan marah.. tapi sayang anak2 tu.. kan.. angry bird ngan nemo tu mmg sesuai utk tarikan anak2.. diorang punya makanan pun banyak pilihan..

    ReplyDelete
  4. pernah mkn kt situ sekali...ramai org penuh meja huhuhu...tp sedap!

    ReplyDelete
  5. aduhhh sedapnya semua makanan yg di oder tu.perut dah mula lapar ni

    ReplyDelete
  6. Mas Sani>>>
    aah.. sedapkan.. banyak pilihan.. mcm2 ada.. puas hati lah..


    inazamri>>>
    hehehe.. jap gi dah lunch.. leh makan kan..

    ReplyDelete
  7. Seronoknya dpt mkn sekali sekala mcmnie kan.. Yg penting anak2 hepi... :D

    ReplyDelete
  8. tk pernh try lg flaming steamboat...suka la anak@ dpt kuar lama skit

    ReplyDelete
  9. geram aku nengok tgn sutun tuh.... best nyer layan stemboat tuh...

    ReplyDelete
  10. alahai.. tun terliur dh niiii... nk kene cari steamboat gak nmpk gaya nyer nih.. dumpling tu nmpk sgt sedap!

    ReplyDelete
  11. Ratu Hatiku>>>
    betul tu.. khas buat anak2 tu.. sbb tu hari keje pun sanggop.. sbb ingat anak2.. :)


    mama tisya>>>
    Flaming steamboat tu.. sedap.. banyak jenis.. banyak pilihan makanan.. so tak rugi.. kena kosongkan perut utk gi sana okeh...


    norhidana miswan>>>
    hahaha.. sotong tu kimi je suka makan.. akak cari ketam je..

    ReplyDelete
  12. tun_telani>>>
    aah.. dumpling tu sedap.. kalau nak beli seketul rm1 kan.. kat luar la.. ni makan sampai puas.. bayor buffet ni..

    ReplyDelete
  13. seronok dtg makan cini...lain dari lain...
    hubby suka steamboat...

    ReplyDelete
  14. Qhaifa Nur>>>
    kat sini mmg best.. macam2 pilihan plak tu kan..

    ReplyDelete
  15. Salam Nani...terliur nye tengok dumpling tu...kak ina pantang jumpa....mmmmmmm...

    ReplyDelete
  16. ZalinZalina>>>
    wasalam kak ina.. :) pantang jumpa? ingat pantang makan tadi.. hihihi

    ReplyDelete
  17. Sedapnya bersteamboat :) Macam2 ada

    ReplyDelete
  18. Ada dumpling..ada ayam goreng?
    Berbaloi baloi betul makan kat sini..
    Nak try la...:)

    ReplyDelete
  19. yelah dikk
    sesekali melayan anak2 makan luar kan
    sedappp nyee suke budak2 tuu ;)

    sedap2 menu .. akak jarang gak makan steamboat nie .. hubby x berapa suke ;)

    ReplyDelete
  20. suka steamboat tp mr hubby tak soke sgt..huhu..

    ReplyDelete
  21. Myra Jay>>>
    aah.. macam2 ada tau.. best!


    Daddy Ziyyad>>>
    semua ada, mee goreng pun ada... bak kata kenyang gile banyak pilihan tau..


    Ieda>>>
    kak.. mmg tak selalu nani bawa makan luar.. ni pun sbb usaha diorang.. :)


    nuyui a.k.a Miss YUI>>>
    nyummyyyy!!!!


    Chekgu Azrine>>>
    festime makan steamboat.. saja je, tukar selera dok pekena masakan thai je..

    ReplyDelete
  22. Laparnya tengok enu kat meja tu...

    ReplyDelete
  23. dah lama tak mkn steamboat..sedapnya tgk sis & family mkn ni..membuka selera..

    ReplyDelete
  24. amboi seleranya mak buyung mkn :)..mkn puas2 nnt berpantang lak..hihi

    ReplyDelete
  25. Waaah makan besar ni..bestnyer... :-)

    ReplyDelete
  26. syoknyee!!! kita pun selalu bersteamboat sbb hubby kita suka sgt! tapi mkn steamboat ni mmg puas kan? boleh makan byk2 sampai lebam. hihihihi

    ReplyDelete
  27. Puas Haikal dapat kunyah dan telan angry bird dan nemo masuk perut hihi... Tempat kakak kalau dewasa 17 ringgit kanak-kanak bawah 12 tahun 10 ringgit.

    ReplyDelete
  28. suka lah duk belah sana mcm2 restaurant ada..pilih saja..sini klu ala2 steamboat ni chinese restorant lah..kalau melayu pun charge mesti kaw-kaw..last2 pilih utk buat sendiri..huhuhu

    P/s: puan nani comel lah bolat2 pun...mcm haikal!

    ReplyDelete
  29. chicken frost bun..feveret eca tu.hehehe

    menang something disini,jom cek ye ::
    http://www.ecadwinkyasha.com/2012/12/blogger-blogger-ini-perlu-menyerah-diri.html

    ReplyDelete
  30. wah sedapnya...lama tak layan steamboat...huhu...


    sedap tgk dumpling tu...

    ReplyDelete
  31. Thanks for your great review for Flaming Steamboat, and we hope you can give like or facebook share at
    http://malaysiafood.org/flaming-steamboat/
    Thank you.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)