Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, July 23, 2019

Serunding Halia Pujaan Hati Mama

Assalamualaikum uOls,
Salam di tengah hari Selasa... Masak apa tu? 

Mama nak share sikit pasal Serunding Halia.. alkisah 2-3 minggu lepas mama teringin sangat nak makan nasi dengan serunding halia.. mama cari dalam youtube utk tengok cara2 buat serunding halia ni, tapi tak jumpa.. mama cari dalam google akhirnya jumpa.. mama ambil dari google je.. tapi macam biasa mama jenis susah nak ikut rentak orang.. kalau buat tahu bahan2nya dan juga teknik2nya dah cukup bagi mama.. 

so mama pun buat lah sikit tanda percubaan je.. kalau boleh makan jadi boleh buat lagi next time.. jadinya dah 3 kali mama repeat buat ni, boleh dikatakan setiap minggu hari cuti mama akan buat stok utk mama 1 bekad di rumah, 1 bekas di opis, 1 bekas lagi mama spare je.. tapi mama dah bagi kat adik ipar mama buat dia rasa.. 1st time dia rasa, 2nd time dia nak order. hehehe.. 

ok..

 Ini lah dia menu yg paling mama suka setakat hari ni. dah bape hari dok ulang makan menu macam ni.. mmg sedap, dan kena sangat2 dengan selera mama.. tapi untuk mr mama dan anak2 diorang mmg tak layan menu ni.. hahaha.. kena juga masak sayur dan ayam sambal/kicap/merah atau apa2 yg masuk tekak diorang. :D hihi




Ni pulak Serunding halia mama yang dah kali ke3 mama wat stock.. :) 

biasa mmg tahan untuk seminggu je.. minggu depan kena cari halia, bawang putih dan ikan bilis lagi.. 

Ok.. semoga jumpa lagi. 

3 comments:

  1. buat cam mana serunding halia tu. elok utk uang angin kan

    ReplyDelete
  2. tq for sharing resepi ye :)
    done save kat phone.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)