Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, July 18, 2019

Multifunction Pot in da house.

Assalamualaikum...

Lamanya tak apdet blog... nasib baik masih ingat password ni.. 
Bila dah ada social media banyak sangat.. ni lah jadinya.. merata2 nak kena manage.. bukan nak femes.. cuma mengikuti perkembangan semasa je.. apa yg kita boleh share kita share lah.. yg pasti ada kebaikan nya.. ye ke tidok? 

ok.. kali ni saja nak kongsi tentang toys baru ni.. 
Toys ni namanya Electric Multifunction Pot. Mem yang belikan.. jadi mama just guna.. mem beli utk office use... jadi mama test masak meggie untuk kali pertamanya.. alhamdullillah.. result terbaik.. sbb tekak mama mengada sikit, kalau nak makan meggie tak boleh rendam2 punya.. paling koman pun kena rebus, letak sos cili 1 sudu. pecah  telur sebiji.. baru lah mama leh telan.. 

Meggie rebus mama is done.. !!!!


Bila dah buat megie rebus macam ni baru ada selera nak makan.. hirup panas2 tu.. walawehhh.. mmg syiok lah.. sape yg tekak ngade macam mama? 
kalau mama nak wat megi yg lagi best, biasa mama akan tumis bawang dulu.. dah wangi masukkan air, step seterusnya masuk megi biar lembut, masuk tomato slice dan sayur khailan.. mama tak berapa suka masuk isi ayam. kalau ada stok mama masukkan sotong atau udang.. kalau takde mama tak masukkan kecuali telo, potong cili padi, masuk sekali.. lepas dah menidih baru mama masukkan serbuk meggie dan sos cili.. memang wajib letakkan sos cili, rasa dia lagi power tau... 




Inilah rupanya pot yg mem belikan tu.. boleh steam di atasnya.. rebus atau goreng2 bahagian bawah dia.. mmg terbaik.. 

 


Size tak besar mana pun. tapi cukup lah utk sorang atau dua... kalau nak makan makanan yg panas2 mmg syiok dan berbaloi guna periuk ni..  next mama nak try guna periuk ni wat sup atau steam pulak... 

Ok.. jumpa lagi uOllsss.. bye....


5 comments:

  1. berapa rm peyuk tu..macam best je. mem tu beli mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mem beli dari Shopee. kurang rm50 harganya kuazue. :)

      Delete
  2. macam best je periuk tu. dah lama aim tp try x nak beli dulu. nak berjimat kononnya la. tapi cam x tahan je menggoda periuk nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin tak boleh heavy duty use sangat. saya jarang2 juga.. dalam 2/3 kali je seminggu, tu pun utk menggoreng ayam 2-3 ketul kecil atau utk masak meggi je. :)

      Delete
  3. menarik ni.
    sebab sesuai letak kat ofis kan.
    tghari, boleh masak maggi.
    panaskan lauk pun boleh ni.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)