Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, January 09, 2014

Mama&MrMama yang over-excited

Assalamualaikum..

Orang lain dah abis citer pasal anak2 masuk skolah.. aku baru dok terkedek2.. selain untuk tujuan perkongsian... aku juga menfaatkan blog ni sebagai rujukan anak2 di masa akan datang.. so apa yang ada dalam blog ni, akan menjadi sebagai buku diary mereka nanti.. yang mama coretkan dan kongsi dengan kawan2 cyber mama.. :) kan.. :)

Hari pertama skolah haikal.. aku dan mr mama.. tak lupa fiyya.. gi teman dari pukul 12.30noon sampai ler kul 4.30pm.. iaitu lepas waktu rehat baru kitorang balik umah.. rehat2 dan mandi lepas tu dah kul 6.40pm kuar gi amik anak2.. letih mmg letih.. aku siap apply cuti untuk 2 hari tu.. sib baik sabtu ahad tu dah cuti.. jadi 5 hari aku cuti khas dok umah tau.. hehehe

Jom layan gambar.. 


Barisan kanak2 darjah 1 yang baru untuk tahun 2014, semua bersemangat nak skolah.. hanya ada sorang dua je yg nangis guling2 kat sana.. tak nak masuk kelas.. 



Kemas berpakaian dengan beg semua serba baru.. kan.. :) 



Haikal di barisan belakang tu kanan skali tu... hmmmm jauh nye dok.. nape la amik tempat belakang2 ni dik... bila tanya dia kata kawannya Reyqal sebelah dia tu.. so nak dok skali.. 



Mama and fiyya sewaktu menunggu haikal time rehat.. :)



Amik lagi.. hmmm boleh ler bergambar sakan.. sbb fiyya tak meragam.. :D kan..



Ni lak kat kantin skolah.. teman abang makan kat sini.. :) 



Mr mama tengah layan fiyya.. fiyya suka dok dekat wall ni.. gamaknya suka dinding tu kaler2 kan.. 


Fiyya memang suka kucing.. so kalau ada kucing je tak nak kemana2 dah fiyya.. nak dengan kucing je.. 


Jom sambil wat keje lak.. bizi petang ni.. 

11 comments:

  1. ramainya murid tahun 1 untuk 2014 ye nani ? sonokkan time2 gini tengok gelagat2 anak2 tahun 1..bermacam-macam ragam siap menangis tarik baju ibu tak mau masuk kelas,ada yg tak nak turun dr kete,yg menangis tak usah citer memang wajib tiap awal tahun persekolahan hehe :D

    ReplyDelete
  2. tak per kak..
    coret je cerita anak2 kak..
    kenangan kita tu...nnti dorang bsr dorang leh gk refer blog mama dorang..

    haikal duk blk je ha...
    ada kwn tk per la..

    ReplyDelete
  3. Seronoknya la lalui pengalaman2 ni. Mcm nani, dah pernah lalui anak masuk darjah 1 2 kali, tpai still excited. Kalo yang first time lagi la excited kot. Ke sama je? Heheh.. Fiyya suka kucing ye... Penyayang ni nanti.

    ReplyDelete
  4. semangat abg Haikal sekolah.. adik Fiyya siap teman kan lagi ye..hihi

    ReplyDelete
  5. sgt best haikal both parents rajin...
    syuhada plak, aida je gi layan dia on her first day darjah 1...
    ayah nyer takde :-(

    ReplyDelete
  6. Salam kak nani... seronoknyer tengok dh darjah satu.. yg sulung ke tu kak? anak sedara tun yg sulung baru masuk pasti.

    ReplyDelete
  7. punyaler ko nani duk situ punyalah lama.. akak masa orientasijer datang.. hari pertama sekolahtu dia naik van sendirijer... waktu rehat akak jenguk jap... ha... ha.. rasa cam zalim lak...
    gambar hiasan dindingtu memang comeljer...

    ReplyDelete
  8. fiyyaa cebek tu kenapa
    comel geram2

    ReplyDelete
  9. salam kak..

    mesti seronok kan bila dapat tengok dan teman kan anak 1st day sekolah..macam2 ragam..

    ReplyDelete
  10. skrg nih msti haikal dh ok n biasakan diri kn

    ReplyDelete
  11. Akk cuti hr khamis je. Jumaat keje. Isnin smpi rabu cuti blk sbb yg kecik tu tadika. Akk sorang je yg handle ank ank. Husben keje.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)