Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, January 10, 2014

Imbasan kenangan...

Assalamualaikum...

Selamat hari jumaat semua... 

Kalau di ikutkan schedule aku hari ni penuh sangat... pagi2 nak sambung buat tender lepas tu by today jugak jugak nak kena arrange transport untuk hantar parcel lebih dari 30 kotak ke JB.. arrange tu takde hal.. tapi yang ada halnya iaitu NAK SAMPAI SANA ESOK JUGAK! mmmmmm macam mana nak arrange last2 minit ni kan.. sbb sok sabtu.. bukan semua curier akan jalan on saturday.. kan.. 

ok.. tak mau citer pasal keje.. sat gi aku sambung wat keje lepas apdet blog ni.. 
Sarapan pagi 2 ketul kuih dan air nescafe susu.. alhamdullillah.. hari ni lunch pulak aku dah tapau dari rumah.. pepagi tadi masak nasi goreng telo utk kinah bawa bekal ke skolah.. tinggal sket untuk haikal and kimi atas meja.. sbb deme skolah petang.. lepas tu nasi putih lak aku cuma masak sambal telo pecah je.. secara terus terang.. minggu ni kering dah barang dapor.. minyak masak habis.. telo habis.. stok ikan habis.. daging + ayam pun habis.. kalau tak nak beli hari ni stok pun macam rush pulak.. sbb balik keje kang kot2 letih ke.. apa ka.. baik beli esok pagi kan.. boleh kuar ngan anak2.. :) hmmm tul tak? 

Moh ler kita tengok gambar lama... 


Gambar haikal dan hakimi.. waktu ni haikal 2 tahun 1/2 .. hamiki lak dah 9 tahun.. bukan main pelok mesra adiknya... skrg ni tak boleh dah.. bukan main garang lagi dua2 ni.. tapi ada masa ok boleh main sama..


Gambar atas ni haikal.. masa umur dia 2 tahun 1/2 gak.. masih berpampers lagi.. hmmm waktu ni baru2 pindah rumah tu.. 



Dulu waktu haikal kecil... dia memang suka dengan soft toy je.. so teddy dia ni haikal namakan nya baby.. :) skrg baby dah masuk dalam beg atas almari.. belum cari lagi nak basuhkan untuk fiyya pulak.. beli 'baby' ni waktu haikal umur 5 bulan.. haikal pegang 'baby' sampai tak nak lepas.. so mama terus bayarkan rm15 untuk 'baby' ni..


Haikal main kat taman depan rumah.. 

Saja mengimbau gambar lama.. dah lama tak belek.. tergelak2 gak  tengok gambar lama.. semua kenangan manis.. membesarkan anak depan mata.. memang tak rasa tup tup dah besar.. sehari demi hari.. sekali haikal skrg dah masuk darjah 1.. cepat masa berlalu.. :)


:) ok lah.. selamat bekerja semua.. sambil apdet ni pun sambil wat keje.. sekali 1 jam baru siap.. hihihi

11 comments:

  1. Melihat gambar anak-anak masa kecik memang suka Nani.
    Bila lihat balik teringat keletah masa itu kan..
    Sekarang dah pandai makan sendiri, cari sendiri, beli sendiri:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak.. Seronok tengok gambar lama anak2.... Gelak sampai menitik air mata punya suka.... Hehehe mmg dah cerdik sangat diorangkan...

      Delete
  2. alamak! imbauan kisah silam ari ni... yes yes bila tgk gambo anak2 kekecik dulu memang best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheee.. Jom tengok gambar lama...

      Delete
  3. Salam nani...
    alhamdulillah hari nie laptop lps bwk pegi kedai tgk2 masih berfungsi..cuma adaptor jer rosak kena tukar..
    comelnya heikal ms kecik, skrang pun encem..mula2 ingat sapalah tadi..heheh..sib baik abg heikal dah brenti main baby dah yer skrang..blh bg fiyya lak kan...tringin lak nak cr baby camtuh tuh arissa..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ummu...
      Seronok nyer tak terkata ye.. Laptop x rosak cuma tukar adaptor je.. Alhamdullillah syukur. . Jimat duit...
      Arissa mesti suka kalau dapat ' baby ' kan... Takde ye kat sana ummu...?

      Delete
  4. Apa benda yg dipos guna parcel sampai 30 parcel tu? Jual apa Nani? Heheh sibuk je nak tau.

    Mesti terharu bila tgk gmbr2 lama kan? Yg untungnya anak2 skrg, gmbr derang berlambak2. Kita dulu takde kenangan sgt dlm gmbr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya keje pejabat construction.. And kitorang ada supply barang2 PA system dan Stage Lighting.. Tu la hantar barang2 lighting dan sound....
      Betul tu.. Kitorang kecik2 mmg tak banyak gambar... Untung anak2 skrg kan.. Dulu camera mahal betul...

      Delete
  5. Kiut je bb haikal tu. Skrg turun temurun kat fiya pulak ye.

    ReplyDelete
  6. Dulu masa saya kecik, ayah saya ada belikan beruang( soft toy) macam si Haikal punya tu....Dan ada lagi sampai sekarang, anak saya main pulak...hahahaha

    ReplyDelete
  7. syokkan tgk anak anak membesar dpan mata. gambar lama la best kan menggamit memori

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)