Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, October 25, 2013

Kepak Ayam madu..

Assalamualaikum...

Salam pagi jumaat yang indah.. :) hari ni nak cakap banyak tapi modal takde.. malam semalam aku boleh citer kat sini.. yang fiyya sangat lah meragam.. tak nak tido asyik nak nyot nyot je tak henti2 sampai kul 3 pagi.. bila aku tarik pelan2.. fiyya nangis.. bila aku kasi balik dia nyot nyot.. dia ok.. so takkan nak nyot nyot whole night kan.. buleh pengsan aku kat tempat keje kalau asyik camtu.. aku kalau time fiyya nyot nyot je sure aku terjaga and akan tido sampai habis fiyya nyot  nyot tu.. sebab aku tak sampai hati nak biar kan fiyya sorang2 sampai aku pastikan dia tido nyenyak.. 

Lepas pada tu aku dah tak tahan dolat.. terpaksa aku mintak dilepaskan juga... akhirnya fiyya meraung tengah2 pagi buta tu.. sebab tak dapat nak nyot nyot.. sempat gak aku bebelkan kat mr mama.. nak kasi puting je kat fiyya sebab fiyya ni jenis nak sumbat je mulutnya dengan tutttttt aku kalau nampak aku je.. hmmmm memang aku tak boleh  buat apa pun kalau fiyya nampak aku... even aku tengah mandi pun kena bukak pintu sebab fiyya dok depan pintu bilik air tengok aku mandi.. hmmm sampai camtu skali tau.. kadang2 bukan aku rasa rimas.. cuma aku fikir kalau aku kat tempat keje buleh pulak fiyya dok dendiam kan.. tak lah meraung atau pun cari aku je.. cuma dia tak boleh nampak batang idung aku ni je depan dia.. terus la sua tangan nak datang tak dan dan dah tu.. 

Selepas urut minyak angin kat perut dan belakang fiyya.. sampai ke tapak kaki fiyya.. lepas tu fiyya muntah.. kira 3 kali aku tukar baju aku.. (bukan fiyya) sebab fiyya muntah sembur terus atas baju aku.. lepas tu aku pelok je fiyya tak bagi dah dia tutttt aku tu dia nak gayut.. sbb mungkin terlalu banyak dia minum sampai masuk angin kembong.. entah ler juga.. dalam kiraan aku fiyya sangattttlahhhh jarang jarang sekali menangis kuat tengah malam.. kecuali kalau dia tak sihat.. ok lah.. lepas tu tido la weOls anak beranak start kul 4am tu sampai subuh.. fiyya bangun tido kul 7.30am.. sempat lah mandikan dia sebelum ke rumah BS.. dah la bau muntah bagai kan.. takkan nak angkat gitu je... bangun paginya fiyya ceria cam takde apa2 pun.. berseri2 mata bulat dia dok mengagah aku.. 



Kepak Ayam madu.. aku wat ketika kakngah datang umah hari sabtu lepas.. ini untuk dinner weOls.. aku gaulkan madu, kicap pekat, garam dan jintan manis.. perap selama 30 minit dan bakar pada suhu 200 darjah celcius selama 25 minit.. :) 



Ok lah.. hari ni dah jumaat.. sok lusa dah cuti.. selamat bercuti pada yang bercuti yer.. :) aku nak bergolek ngan fiyya dan anak2 sekalian kat rumah je.. takde planning nak ke mana2 mahu pun nak buat apa2.. kecuali dok umah bergolek dan golek jadi peguin golek.. hahahahaha

Ok. bai.. 

12 comments:

  1. perkh telan liur nengok... dan2 nk rasa mcm nk bt kak oi...

    ReplyDelete
  2. salam jumaat nani,
    hmmm kes fiyya nie samalah ngan kes dak arissa nie..demam tak demam pun sama jer..smalam demam lagilah kuatnyer nan nyotnyot..pastuh payah nak tido lak tuh..panas badan kot..kerap sgt bgn ..letak jer nangis..sampai tido kena hold dia rapat2..nak susahkah bapaknya pun kesian kan sbb esoknya kerja...nie ari nie ok sikit dah..tp tak tido cukup2 jgk..

    ReplyDelete
  3. Kepak ayam madu? Inshaa Allah nak try la nanti.
    Sejak kahwin ni memang kerja saya asyik menggoogle resipi.
    Nanti kalau tak jadi, saya refer kat awak yer.

    ReplyDelete
  4. Kesiannya... kekenyangan agaknya Nani sebab tu sampai termuntah. Nasib baik pagi dah ok. Budak susu badan biasalah memang lekat dgn mama dia. Ingat nak nyonyot aje kan best:)

    ReplyDelete
  5. Kalau nyusu bdn tu mmg keje nak menempel je kan apa pun kita xblh nk buat..uhuhuhuh
    Sedapnya kepak aym tu.. :P

    ReplyDelete
  6. Kalo Luth nak nyot2 je mcm tu saya tau dia tak sedap perut sama ada perut dia memulas atau sbb dia tak lepas sendawa. Kot Fiyya pun tak lepas nak sendawa kot, sebab tu dia muntah sampai 3 kali.

    Ayam madu tu biasa saya goreng je. Nak bakar, oven dah jadi jenazah dah. Huhu. Happy weekend Nani. Best bergolek time cuti dgn anak kan.

    ReplyDelete
  7. Visit my blog, please...!!! Beruangtengil.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. salam nani..gitu la klu ada anak kecik yg masih 'memex' lagi...bykkan bersabar la dgn ragam dia.Mungkin tak sht kot..tu yg byk ragam....
    Nampak sedap ayam bermadu tu..lapar perot :)

    ReplyDelete
  9. hihihi mandi tak tutup pintu tu sekarang pun sy kena lagi nani....nasib takde ahli family yg lain...mungkin la tu kembong tak pun banyak sgt susu yg fiyya dah sedut..:p

    haih mengancam nampak kepak ayam ni

    ReplyDelete
  10. Dulu nani okje bagi nyot nyot sambil mengiring ... sambil tu tido...make sure belakang badan tu baring separuh bagi mengelakkan nyot sebelah terempap hehe

    ReplyDelete
  11. sian fiyya. masuk angin ghopenya.
    ingt la. msa saya jdi BS. bby marc selalu mcm ni juga. time saya nk mandi mmg x boleh ttup pintu, kalau ttp dia nangis. last last angkut skali dia mandi. letak dalam besen dia main air. hihi. lg kalau sy pgg bby lg satu mesti dia jeles. oh kenangan semua tu.

    kak, doakan saya ye. tima kasih :-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)