Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Saturday, September 21, 2013

Spageti sosej je.. :)

Assalamualaikum..

Apdet di hari sabtu.. bukan senang aku nak apdet story hari sabtu kan..
Pagi ni kul 7 lebih sikit je Puteri Tembam dah bangun.. lepas tu macam biasa ler dia.. memerut and terus mandi pagi.. setiap hari aku mandikan dia around that time.. sejak baby lah.. so dah menjadi rutin harian puteri tembam untuk bangun awal, memerut dan mandi sekali gus sarapan biskut rendam dan juga susu suam.. lepas dah complete set dia dapat.. main kejap.. gomol2.. menjerit ngan abang dan kakak.. lepas tu now puteri tembam dah tido.. almost 10.30am hari ni dia tertumbang semula.. al-masih nyenyak tu sebelah aku.. apdet  ni pun senyap2 tak nak abang atau kakak datang bilik kaco.. nanti kejap je dia tido kan.. 

Tiada perancangan untuk keluar ke mana2 hari ni ... so dok rumah je lah.. pepagi tadi dah sarapan.. aku cuma masak sambal sardin tin.. sbb nak makan dengan roti bakar.. mr mama pulak panaskan sikit lagi kuah spageti yang masih tinggal baki semalam punya untuk di habiskan pagi ni.. dan ada sedikit kacang panggang yang dah di masak tumis bersama bawang dan beberapa batang sosej untuk di telan.. kiranya cukup energy serta kabohidrat untuk badan sampai kul 5pm nanti.. dan juga tiada peracangan untuk masak lunch hari ni.. so anak2.. sapa yang dah rasa lapar tu sila makan nasi bersama sambal sardin je.. :) okeh.. hari ni hari kemalasan dan hari terbongkang mama.. muahahahahaha




Spageti yang aku masak awal pagi semalam.. untuk bekal sakinah (2 pek) (1 kawannya + 1 dia nye), 1 pek untuk mr mama makan pagi and 1 pek (dlm gambar) mama punya.. snap tu pun di tempat keje.. dalam bekas depan pc mama.. :) bertemankan air kopi O panas.. (gambar air kopi tak enterprem.. sbb tak nak cari publisiti) hehehe..



Spageti sosej yang sangat mudah aku sediakan.. bersama hirisan fresh shitakei mushroom.. sedap.. alhamdullillah.. kenyang sampai tengah hari.. :) 

Ok.. nak citer apa lagi? 
jap gi lepas apdet blog.. nak kuar gi sidai baju di ampaian di balkoni rumah.. sebab skrg ni aku dah dengar mesin basuh tu memanggil2 kain dah habis di cuci.. so lenkali chat lagi.. :) 

:) k bai.. 





12 comments:

  1. Assalam
    Wah rajin mama Nani he heee sedappp
    Lama x kunyah spaggeti sb xda geng nk mkn huhuu

    ReplyDelete
  2. Part nak menyidai baju tu yg kekadang malas kan..rasa nak beli aja dryer :)

    ReplyDelete
  3. sama la kiter pepagi dah membizi...hari ni pun tak kemana masak simple jer..hehe spegeti waa idea bagus nak masak2 jap lagi senang mudah yang penting dapat kenyangkan perut anak2..

    ReplyDelete
  4. salam kak..

    best juga makan spageti simple macam ni kan..layan ja..

    ReplyDelete
  5. salam nani..
    sori lambat dtg melawat nani ngan fiyya..
    awalnyer kan nani mandikan fiyya..kalau sy mandikan arissa dlm kul 10 keatas..pg sangat sejuk..sian dier..
    tak kemana yer ari nie? kami pun dok menjaga dak kecik tuh bergilir2 ..siayahnya ade taklah penat sgt..sorang jgn yg boy, sorang jg yg girl..heheh

    ReplyDelete
  6. Sy pun gitu k.nani...klau ada lbih smlm pnya...pnas2 kan aje...:-)

    ReplyDelete
  7. Rutin harian seorang ibu......walaupun buat benda yang setiap hari tapi tak pernah jemu.....best kan melayan anak-anak......:D

    ReplyDelete
  8. salam nani..hari ni hari mama terbongkang lagi ke...hihihi
    sama lah timing bangun, memerut, mandi, makan tu...Naufal dr kecik sampai sekarang..kul 6 lebih jer kedek-kedek dtg dapur...mintak susu..:D

    senang yang jenis bangun pagi ni..takde kita kalut time nak g keje..semua beres..baru anta pada pengasuh kan

    ReplyDelete
  9. Seronok masak kalau ada org makan. Akk hr ni lunch kat rumah mertua. Masak kat rumah siap siap datang makan sini. 10 minit je dari rumah.

    Akk pun dah x leh nk bw kat opis skrg ni. Nak buat entry ngan komen dah tak boleh. Tensen betul. Kena bw dan komen tru fon je. Kalau kat rumah x de ms plak nak on lappy. Hantar budak budak pi mengaji pun dah balik pkl brp. Nak makan la nak buat homework la.

    Kesian kita kan nani.

    ReplyDelete
  10. Ermmm yg nie mmg pebret D5 klu buat tambah berkali2 :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)