Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, September 23, 2013

Peria berbunga sudah...


Assalamualaikum..

Happy monday blues semua..
Dah sarapan ke blom? 
Aku makan samosa je 2 bijik.. mr mama belikan pagi tadi waktu hantar sakinah gi skolah.. skrg ni aku ngan mr mama gi keje skali.. so 1 kete je gerak.. sbb kete mr mama rosak.. 
Sian mr mama kan.. 

Ok.. berbalik pada citer monday kita.. hari ni for sure lepas bos masuk aku akan bizi... sebab esok dateline submit 1 lagi tender.. huaarghhhh.. jangan nanti ada yang naik tanduk kerbau lah.. :) 



Pokok yang dah 4 minggu aku tanam... akhirnya pokok ni menunjukkan bunganya.. 
bunga berwarna kuning.. mungkin tak lama lagi kuar buah.. kan kan.. :) aminnnnn



shoot dari bawah, nampak atas grill balkoni je kan.. hmmm.. merayap sampai ke bumbung dah.. 



Ni la sepohon peria yang bergayutan tu... 


ok.. aku nak sembang banyak kat sini tak sempat lah pulak.. so citer pendek harini..
sok sambung lagi.. citer lain pulak.. 

k.bai.. 



10 comments:

  1. salam nani..sedap tuh pepagi makan samosa..ummu posa ari nie..ngantuk giler tak cukuptido,arissa bangun main lak kul 3.30am, dah tuh kul 4 nak sahur..katkul 5 br dia tido..tinggal sorang atas katil nangis..
    eee..bestnya tak lama lg dptlah nani makan petola tanam sendiri kan...inshaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petola dgn peria sama ke ummuaidan. Best la nani pun dah mula berkebun macam ummuaidan. Masa makan pun nanti rasa puas hati je kan?

      Delete
  2. wah, bestlah pokok peria sudah berbunga..tunggu petik buah ja lagi..Nampak cantik pula pokok peria tu bergayutan..

    ReplyDelete
  3. wah berjari hijau juga nampaknya, tahniah!

    ReplyDelete
  4. nak tanam juga la peria kat apartment saya ni!

    ReplyDelete
  5. hi nani lebih kurang jer breakfast kita...sy mkn popia hihhi..dan pokok peria awk ni usia 4 minggu dh berbunga..sy punya entah berapa bulan tak berbunga...jumaat lepas dh cabut buang..serabut tengok..

    ReplyDelete
  6. cukup ke kak mkn kuih 2 bijik je? sy pg td dh mkn roti telur....ni tgh mkn kuih lagi 2 bijik...itupun lapar lagi...huhu...

    ReplyDelete
  7. seronok dpt bercucuk tanam sendiri macm ni kan !

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)