Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, July 15, 2013

Abang Cik Fakri and Kak Cik Fiyya

(09/07/2013)

Assalamualaikum...

Selamat hari isnin dan selamat berpuasa.. 6 ramadhan sudah hari ni.. alhamdullillah.. :)

Pagi ni bizi sikit, tapi kepoh nak apdet blog jugak jugak.. :) tadi masuk je opis.. tengok atas meja.. wow wiii.. banyak jugak tugasan pagi ni nak settle... jap ye.. sesambil print out instruntion manual yang beratus keping tu.. aku sambil menaip ni lah.. :) 

Kejadian ini berlaku sewaktu kak yong aku yang baru pulang dari Kuching... dah balik semenanjung pun lewat senja baru sampai, makanya diorang bermalam dulu di rumah aku.. sebab on the next day kak yong nak beli baju pengantin di Jakel Jalan TAR tu.. siapa yg nak bawa? aku lah.. :P (kenapa kak yong nak beli baju pengantin? aku jawab siap2.. sebab kak yong aku ni bisnesswoman merangkap mak andam.. dia ada butik pengantin kat Taiping.. kalau sesapa nak tengok pelamin dia ka... make up pengantin dia ka... masuk fb dia.. (shilabridalhouse) promote ni.. wahahaha 

Sebelum gi Jakel Jalan TAR, siap2 baby dua orang ni and sarapan dulu.. pagi tu aku cuma goreng karipap yang aku buat day before.. sebab kakyong aku nak makan karipap sardin, and anak buah nak makan karipap sayur kacang.. so sebagai mak saudara yang prihatin kan.. wakakakakak.. ye la sangat.. :P aku buat jugak walaupun berkejar2 masa  nak siapkan dengan fiyya yang tak mau lelap.. :) sabor je ler..

Hari tu weOls aku amik cuti lah.. sebab last minit arrangement so aku amik EL 1 hari.. :) baikkk kan adik nan sorang ni.. teman kakak sanggup amik EL you... (baik lah sangat.. :P wakakakaka) 

Layan gambar baby tido.. dulu.. :) 


Baby abang cik dah tak nak lelap.. dah nak bangun.. tapi fiyya maintain tau.. tido je dia.. :) 



Tengok baby abang cik... uwaa uwaaa.. time ni baby abang cik baru 49 days.. :)



Fiyya lak.. tengok fiyya.. :) haha.. tido sampai nampak kedai kopi.. :P




**** nanti aku apdet citer weOls kat Jalan TAR okeh.. **** 



7 comments:

  1. hahaha fiyya tido relax je padahal member sebelah dah meraung

    ReplyDelete
  2. senangnya fiyya tido...:)
    anak sy klau tido gitu...kena ada nenen dok nyonyot dlm mulut...last2..ngan mak2 tido skali...bila lepaskan...bole jaga lak tu....ermmm...

    ReplyDelete
  3. Jiran melalak pun anak dara comel ni maintain tidur hihi... bagus senang kalau macam ni. Kalau anak kakak dulu tak boleh kalau bising je mesti jaga sampai doorbell pun terpaksa abang disconnect sebab tak nak bising kena picit macam-macam jenis salesman...

    ReplyDelete
  4. Salam maknani..
    Seronok yer jalan2 ker Jln TAR Tuh yer..dah intai2 bajuraya ke blom nie..hehe..baju raya fiyya dah siap..
    semangat tul che fiyya tido kan..tuh yg bagusnya..che arissa tidonya pendek..kalau pagi tuh mungkin 1 round jerlah yg lebih sejam, lain tuh dlm setengah2 jam nap..ptg pun gitu..tp mlm mmg tino lena..tuh dok waaaa waaaa panggil daaa...

    ReplyDelete
  5. Fiyya tak terkesan dengan tangisan baby abg Cik..hehee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)