Assalamualaikum...
Selamat pagi semua.... ceria ceria di pagi khamis.. jerubu makin berkurang.. :) alhamdullillah.. syukur ke hadrat allah s.w.t sebab menurunkan hujan di muka bumi Malaysia ni... dan akhirnya anak-anak boleh kembali ke skolah seperti biasa.. aktiviti semua di teruskan seperti sediakala..
Hari sabtu kan aku hantar kak ngah dah family dia gi KLIA, diorang bercuti2 ke Sabah... seronok bukan main kan.. dapat bercuti lelama kat sana.. best nyerrrrr!!!!
Then ole-ole dari Sabah.. jeng jeng jeng!!
Ketam bunga kan? eh.. eh... ketam ape ni ek? 5 ekor ketam ni.. and 3 ekor sotong tu..
tau tak.. bukan kecik2 sotong tu.. besarrrrrrrrrrrr punyaaaaaaaaaaa..!!!
Sotong tu nanti aku fikir nak wat apa... besarnya sama besar lengan haikal 6 tahun tu.. amacam? besar kan...!
Yang ni lak buah salak... dari Sabah juga... hmmm dulu aku tak pandai makan buah ni... tapi skrg rugi tak makan woo... :) ehehe
Dah siap buka buah.. cantek isi dalamannya.. sedappp... hari ni pun aku sumbat dalam handbeg 3 bijik buah salak.. hehe.. nanti leh la makan.. :)
waaa ketam macam tu memang susah nak dapat kat sini. nak masak apa tu nanti
ReplyDeleteKata org gi Sabah tak beli seafood rugikan Jas...
ReplyDeletemurah ke kat sana benda tu?
Saya tak penah makan buah salak
ReplyDeleteSedap ek?
Ida tak reti makan buah salak hehehe..sotong tu goreng tepung pun sodap..
ReplyDeletekalu dpt ole2 udang lg best, udahla beso gabak... rezeki kak...
ReplyDeletewahh.. bestnya dpt ole2.. siap bwk blk seafood ke semenanjung? waaa.. mmg bestlah!
ReplyDeletebuah salak tu akak tu akak tiap kali blk kg mesti bwk blk juga.. now kat ofis pun ada juga bwk utk kwn2.. tp ramai yg tak reti nak mkn.. rugi rugi..
best nyer....
ReplyDeleteaida lom pernah jejak kaki kat sabah.
sabah org kata best!
Salam kenal...(^_^)
ReplyDeletemakyong dtg jenguk nani..
ReplyDeletesedapnya dapat sotong besar2..buat mee sotong ker? sotong goreng tepung pun sedap..buah salak tuh pun feveret makyong..
psttt...apa2 nanti makyong emailkan nani kay
Bestnya dapat ole2...kan....:)
ReplyDeletealamak bestnyer.. speciallh yg atas sekali tu, nak sikit hehehe
ReplyDeletealhamdulillah kan jerebu da reda...
ReplyDeletelama x mkn buah salak..tpi klu balik sabah confirm hentam seafood..pastu timbang badan naik..hehehe
Masak apa ketam tu Nani... buah salak tu ikut musim, paling sedap & manis salak madu!
ReplyDeleteBest nya dpt ketam fresh... cengkerang tu akak simpan buat hiasan sebab suka..
ReplyDeletebuah salak mmg sodap :)
ReplyDeletesgt suka makan
rezeki tu kak
Mak oiii. Sumenye best best belaka. Sodap sodap. Buah salak tu amatlah meliurkan..
ReplyDeletecantiknyalah hai kulit ketam tu...
ReplyDelete