Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, May 30, 2013

Twins telah pergi...

Assalamualaikum....


 Pagi2 ni aku nak apdet citer ni...

Semalam pagi sebelum aku gi keje.. riuh rendah bunyi kicauan twins kelicap ni... waktu aku sidai kain di ampaian... sambil bertemankan kicauan burung di balkoni rumah kan.. tenang je.. ala2 dok umah kampung gitu..

Niat dalam hati biar la.. mungkin seronok 2 beradik tu dlm sarang tu kot...

Then balik keje semalam, dah siap wat dinner.. dah siap melantak sekali... teringin nak intai sambil amik gambar anak burung tu.. dah lama rasanya aku tak panjat tangga intai twins tu... apa khabar twins tu kan... dah naik bulu ke abis? dah besar ke idak? dah bertambah comel ke tak?

Sekali dah panjat tangga tu.. terus la aku snap apa ada dlm sarang tu... sambil snap.. sambil view balik screen hp.. ehhh.. macam tak percaya.. kosong...

Amik lagi skali... mmg kosong.. x de sekor pun burung dlm tu...

Terkilan dalam hati.. dia telah pergi...

Pergi tanpa aku sendiri ketahui.. bila? bagaimana?

Dah boleh terbang ka? siannya kat twins...



Ni sarangnya.. yang dah kosong... di biar je tergantung kat lampu kelip2 balkoni rumah aku ni...

ade sapa2 nak sewa rumah kosong tak? 






Gambar di dalam sarang.. mmg takde apa kan.. akhirnya dia terbang meninggalkan kami... semoga twins selamat di angkasa.. :)

22 comments:

  1. insyaAllah nti bila dia besar, dia teringat umh dia, dia singgah balik.. =)

    ReplyDelete
  2. moga twins terbang bebas diaatas sana

    ReplyDelete
  3. salam nani..
    Alaa ciannya ..terlepas..tak sempat nak tgk kelicap pakai baju lawa2..cepatnya dah berlalu pergi..mungkin nani lupa sehari 2 tuh kot yg depa cepat2 buat persiapan pindah umah..hehehe..
    nanti makyong nak sewalah bilik kosong tuh..:)

    ReplyDelete
  4. takde privacy duk umah ko kak, kejap2 kene amik gambar hehehe... asik kuar kt blog je...diaorang tak dpt royalti gk, itu diaorang lari

    ReplyDelete
  5. kehidupan lebih selesa diluar sane mungkin.. ;) xpe la.. biarlah ... jgn sedih2 yeee

    ReplyDelete
  6. twins terbang bebas...nnti dia kembali lagi..

    ReplyDelete
  7. Biarlah dia pergi kalau itu yg lebih menggembirakan.
    Tapi pasti jasamu tetap dikenang.

    ReplyDelete
  8. takpela..nanti adala yang lain menumpang teduh

    ReplyDelete
  9. hi jassnani... twins tu dh ada nama ke..hehehe?

    ReplyDelete
  10. Burung kalau dah reti terbang... harus tinggalkan sarang...

    ReplyDelete
  11. ala...sedihnya...lumrah kehidupan kan kak..
    diorg terbang utk meneruskan kehidupan...

    ReplyDelete
  12. huk alahai...sedihnya...tapi nak buat macam mana, itu adalah lumrahnya....hope pasni burung tu datang bertelur sini lagi...

    ReplyDelete
  13. moga twin selamat berterbangan...k...nanti dah boring mesti dia kembali hehe

    ReplyDelete
  14. nak hidup sendiri tu...
    tapi sedih memang sedih...

    ReplyDelete

  15. eh, saya nak tumpang promosi blog. ada mini kontest untuk menghargai pembaca budiman.

    sila lawat blog saya ;)
    http://betacemerkap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Alahai... tak de farewell ya... teringat maid indon kita dulu kata... oh dia pergi tanpa pamit ya.... kut2 masa depan diaorang datang lagi bertelur di rumah mak angkat yg penyayang....

    ReplyDelete
  17. innalillah... kepadaNya jua dia kembali... mmula td igt anak sape la twin yg ninggal. ghupernyer anak burung! hihihi

    ReplyDelete
  18. Dah adatnya seekor burung Jas....memanglah nak terbang bebas diangkasa...
    Nanti dia menyinggah le tu hehe

    ReplyDelete
  19. sudah adat burung terbang bebas lepas ke angkasa kan !

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)