Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, May 28, 2013

Fiyya sumo dgn lembu..

Assalamualaikum...

Semalam sedey sebab dok teringat kat anak teruna kat kampung...

Hari ni tak moh sedey2... semalam dah call kimi, dia kat umah kak yong aku.. (kakak sulung yg bersalin tu).. seronok je suara dia... ramai kawan2 kat sana.. lagi pun ada geng dia... walaupun beza umur 3 tahun belaka dengan sepupu seGeng dia tu, tapi diorang boleh masuk la... kira sekepala... 

Alhamdullillah.. bila dah anak hepi.. kita pun senang hati skali kan... 

Nak citer apa pagi ni? 

Saja nak tempek gambar si budak montel ni.. 

Hari ni fiyya dah hari ke 147 dah.. termasuk lah mamanya ni.. 147 hari lepas operation..

Perkembangan fiyya..? dah 2 kali cubaan dia meniarap tapi tangannya tersepit bawah perut sebelah.. sampai skrg dia tak mau dah meniarap... hmmm kiranya mcm budak ni cepat serik lah kan.. x berani gitu..

Tak per la.. biar dia amik masa dia.. 

Semalam balik umah, dinner makan nasi goreng je.. mr mama yang masak... aku? ape lagi kalau lepas balik umah... mandi-mandi lepas tu jadi botol susu lah.. apa lagi kan... hmmmm.. 

Botol susu ni lah (aku lah tu) yang di tunggu-tunggu fiyya petang2 kan.. 


Sekarang ni dah pandai... kalau nak buat keje lain, tinggal dia sorang2... kena bagi si lembu ni kat dia.. habis dia korek bijik mata.. korek telinga lembu.. tarik tanduk dan macam2..
atau altenative lain, buka tv citer kartun kat dia.. mau ler dia dok diam.. 
budak2 skrg mmg cerdik sangat kan..



Tengok ni.. abis kepala lembu ni kena belek ngan fiyya..



Sat - sat, cium pulak... hmmmm sabor jer ler.. 





14 comments:

  1. assalam nani..
    fiyya dah pandai main ngan toys yer..heheh..seronoklah kan boleh tinggal kejap buat2 kerja umah kan..abg heikal tak main ngan fiyya ker? hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe saspen kak nani tau..tanjat gegirl..

    ReplyDelete
  3. kemain lagi fiyya main dgn lembu tu....geram sgt tu...

    ReplyDelete
  4. sekejap je dah dekat 5 bulan ye...dah makin bijak fiyya ^_^

    ReplyDelete
  5. owh fiyya yang seksi...hihihi...kecik2 dah pandai tgk katun,pening pale mama nya nih...

    ReplyDelete
  6. biasa la ank teruna dpt main dgn cousin2 kat kg seronoklah dia
    he heee anak bujang akak ni pun kalu kat kg kemainlah cuma risau sb dia tak makan je
    minggu dpn nk blk kg jgk ni

    ReplyDelete
  7. So cute!! Suka nengok gelagat baby membesar.... banyak fikiran fiyya ni.. mcm brain development juga ni... go fiyya..lepas niarap lagi...

    ReplyDelete
  8. bagusnya, leka betul fiyya membelek lembu tu :)

    ReplyDelete
  9. Aslmkum Nani
    leka Fiyya main dgn moo moo tu......comeii..

    ReplyDelete
  10. amboi2 bersumo tak pakai baju yek...

    ReplyDelete
  11. slm Kak Nani..lama xsinggah ke sni..
    leka betul Fiyya main dgn lembu tu kan..hbis dikerjakannya tu haaa...cerdik

    ReplyDelete
  12. comellah

    saya ingat lagi pengalaman terpisah kejap dengan anak2
    aduih lah memang mati kutu lah

    ReplyDelete
  13. coeml nya fiyya

    sumo jgn ta sumo fiyya :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)