Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, April 22, 2013

Terjah Pureen Warehouse Sale Again...


Assalamualaikum ...

Pagi ni nak citer pasal terjahan kali ke-2 aku ke Pureen Warehouse Sale kat PJ pada hari sabtu 20/4/13 (sabtu)... 

Kali ni aku gi sini dengan sakinah... sbb mr mama tak nak ikut nak kasi chance pada sakinah lak... lagi pun sakinah beria-ria nak cari baju untuk baby fiyya... festime pegi dulu sakinah tak ikut, sbb aku tengah pegnen fiyya 7 bulan.. jadi kena la mr mama bawakan.. :P hehe.. :) 

Ok.. kami berdua sampai Summit (kilang pureen) kul 8.30am, setelah menempuh perjalanan hampir 20 minit dari puchong.. line clear je, jalan tak jem.. mgkn sebab ramai yang tak bekerja hari sabtu kan.. so smooth and steady je drive ke sana.. :D

Jom layan citer sambil tengok gambar.. 


Ramai tak ? time ni aku dah siap process pengemas kini baju2 yg nak di beli... so baru ada time snap sket2 pics kat sana.. semua ni kat dlm kilang tu.. mcm ni la situasi nya.. 



Yang berdiri tu semua masih beg kosong, so rata2nya baju2 dah abis kena kidnap dengan org2 awal.. hehe.. aku pun kidnap banyak gak.. tapi duduk satu sudut gi kelas2kan mana yg nak beli and mana tidak.. ada yang dapat umur 2-3 tahun, aku letak balik... sbb lambat lagi fiyya leh pakai.. so nanti ada lagi aku datang lagi utk beli baju tu.. okeh..



On the way back to home.. berhenti trafic light kat depan armada hotel.. leh nampak hilton hotel pj depan tu.. kan.. uOls mesti tau tempat ni kan.. 



hmmm.. sebenarnya time ni awal lagi... baru around kul 11am.. kitorang gi sana awal,, so summit buka dlm kul 9.30am awal 1/2 jam dari time sepatutnya.. ok lah kan, berdiri depan pintu summit lama2 pun tak elok untuk ibu2 yg mengandung tu.. sbb ramai ibu mengandung pegi warehouse sale ni.. kira summit ni understanding la.. ibu2 nak cari baju kat anak2.. and diorang pun nak cari customer sbb wat jualan ni.. give and take la maknanya.. 



Snap bangunan depan hotel armada pj.. lama betul trafic light sini.. macam2 aku amik gambar tau..



Ok.. dah sampai umah... baby fiyya pun dah bangun tido.. sepeninggalan aku waktu ke summit pj, mr mama mandi kan fiyya and tidokan dia lepas menyusu.. jadi tak ler susah utk mr mama nak jaga fiyya sorang2.. sbb fiyya lepas je mandi akan minum susu and tido.. rutin hari2 fiyya..



Set baju ni just only for RM7.00.. murahkan.. aku amik 1 set ni utk fiyya.. 


Hmmm.. comel tak fiyya pakai? baju a bit short for her... tapi boleh la.. kainnya jenis tak panas.. ada lubang2 sket.. 1 set skali ngan topi tu.. hehe.. sarung tangan fiyya dah tak pakai.. sbb fiyya dah belajar hisap jari dan bilang jari.. (pandai ke bilang dik?) 



Ni lah hasil rembatan aku kat sana.. hmmmm berbaloi2.. kali ni aku mmg target beli baju je.. hasil rembatan aku amik 11 set baju, 2 set kasut fiyya, 2 pek puting botol susu, dan 1 botol susu 7 oz.. mmg berbaloi2.. all in rm90 only.. hmmm baik tak rembatan ni.. 


Ni dah lipat... 10 set kat sini.. 1 pasang fiyya tengah test.. 



Kasi zoom 4 pasang baju dulu. price for 1 piece only rm3.00 tau.. so ada kalau baju dan seluar rm6.00 lah.. murah tak? 


Lagi 4 pasang... yg pink depan kiri tu baju gown, no spedo.. so nak spendo kena cari kat lain lah..


Yang set dlm kotak tu rm10.00 je... murah? hmmmm tunggu lenkali korang terjah lak sana k... untuk kasut a.k.a booties dia tu.. cer teka bape rm? hmmmmm mmg murah.. aku terus rembat 2 ni walaupun kaki fiyya masih tak muat.. mana tau nak pakai waktu raya nanti ke.. just rm3.00 for 1 pair.. aduhhhh.. menggiler gi sini tau.. lenkali bawa duit banyak sket.. tapi kalau duit banyak melabur pun banyak lah gak.. 


Ok lah... sekian dulu.. 





18 comments:

  1. memang murah sangat..

    baju budak pompuan mmg gila klu membelinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. semua cute2 belaka kan..

      Delete
  2. Wowwowwow!
    Mmg berbaloi!
    Pandai akak membeli :)

    ReplyDelete
  3. salam nani...wah bagusnya dpt borong murah2 camtuh..mmg berbalo2 sakan...kalaulah dok dkt sana pun tringin nak terjah jgk pakaian baby tuh. kat sini kalau yg brand pureen beli hari tuh pun dah mahal..kalau yg below $10 tuh murahlah, tp kualiti lak fail...heheh

    ReplyDelete
  4. murah dan cantik2....
    berbaloi lah...

    ReplyDelete
  5. wah! best nya Kak...cantik2 semua...
    sini jarang lah ada expo2 ni...:)

    ReplyDelete
  6. Best jugak terjah waktu sale..Mura h..
    Berbaloi2 :D

    ReplyDelete
  7. murahnye...selalu ke derang wat sale camni kak?

    ReplyDelete
  8. waaaaaaaaaa bestnyer.... aku nih kalu takde geng n takde driver nk bwk mmg idak lah kak... edy dhla ujung minggu je baru balik pastu dia keje gk, aku pg sorang2 mmg fail lah

    ReplyDelete
  9. Sesak giler kan. Tu yang tak tahan tu..

    ReplyDelete
  10. Mmg murah giler klu pureen sale...dkt je dgn rmh i..ntah bila dpt shopg gini lg...huhu

    ReplyDelete
  11. Ramainya org.... mmg berbaloi...suka tgk baju2 bby nie.. :D

    ReplyDelete
  12. haih kalau lah kat kemaman ni ada jualan mcm ni kan best..murah betul..ni org kata menang membeli menang memakai...heheheh

    ReplyDelete
  13. akak memang tak nah gi tempat gini sebab akakni mmg alah ngan orang ramai.. tuler masalahnyer.. kadang teringin tapi bila dah sampaitu rasa cam tak payahler...

    ReplyDelete
  14. Is there a link I can share on my page for the sale on the 23rd? 1 · February ... Photo: SPRING has SPRUNG here at Warehouse 67! .... We will be open this Friday from 10-5 but closed Saturday in celebration of EASTER! .... We will have some artwork, scratch and dent, and some special buys marked down on the sidewalk. survival warehouse reviews

    ReplyDelete
  15. as salam kak... kak... 24/08 dan 25/08 ni ada pureen warehouse sale lagi kt Summit PJ... saya plan nk gi sana beli barang bayi... btw saya blogger baru... rajin2lah singgah ke blog saya
    http://izwareen.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)