Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Monday, April 29, 2013

Part 1: Terjah Willy Satay


Assalamualaikum...

Nak citer, punya la lama ngidam nak makan satay willy... sudahnya fiyya hampir 4 bulan baru dapat... aduhhhh.. sian betul nasib badan.. hai la badan.. hai la nasib.. >> ala2 citer p.ramlee <<

Tapi bukan mr mama yang tak nak bawa... aku je yg selalu last2 minit cakap... tup tup dah masuk spital.. kan waktu mengandungkan fiyya tu aku sendiri yang tak larat belaka.. nak jalan pun cam peguih kenyang... so kalau nak jalan2 tu a bit terhad... kadang2 je nak.. kadang2 cakap je lebeyyy... :) 

Mr mama nak bungkus kan bawa balik ke rumah, tapi aku lak yg tak nak.. nak makan sana.. kan ada aroma2 satay kena bakar tu.. lagi best.. 

Jom layan gambar... 

On the way nak gi Kajang... festime terjah satay willy ni.. 
so siap kena cari map dlm tenet lagi...
rupanya tak susah mana pun, jalan nak susur ke Kajang tu je pun.. selalu lalu rupanya jalan tu... cuma tak perasan tempat makan ni.. nama nye Ramal Foodcourt..



Time otw tu, baru 15 minit naik kete... tertido lak hero sorang ni.. ternganga lagi..
sian betul dia.. ngantok.. letih sbb dok umah tak nak tido.. tapi asyik main game je... 
memang banyak sabar dengan perangai dia ni.. nak soh stop main pun 
sampai tumbuh taring tu.. geram betul lah...



Mr mama... hihi.. saja snap gambar dia... 



Dah sampai foodcourt ni... haikal lak interprem...



Ramai juga kat foodcourt ni.. tak pernah singgah sini kan... baru tau..
banyak tul gerai2 kat sini.. dari gerai A sampai gerai K ke L ke.. tak prasan lak..
tapi betul2 macam2 jual kat sini...



Yo Yo... haikal di sini.. rembau most wanted Yo..!!


nak sangat haikal ni pangku fiyya... udah ler adiknya tu bambam skrg ni..
kalau tak kasi haikal suka merajuk.. so aku bagi jap je, tegok fiyya pun dah tak nak.. 
masam betul muka dia.. kan..


Hobi fiyya skrg ialah isap jari.. kiri kanan semua dia isap punya..
tak per la... biasa la tu kan, baby baru nak menerokai.. 
mengenal dan merasa.. 


Haaaa... dah nguap.. ngantuk ler tu kan..


Nah susu... kat tempat org ramai kena minum susu botol je...
kalau kat umah asyik melekat je bagi susu badan..

Okeh.. banyak gambar ni... petang nanti apdet gambar lain lak... 
pasal SATAY WILLY lagi...

22 comments:

  1. Saya suka satay willy banding ngan sate samuri ;)
    Masa preknen kan nayli pun ngidam sate ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg akak baru tau.. ramai orang ckp satay willy sedap... dulu akak ingat paling sedap satay samuri.. hehehe

      Delete
  2. bestnya makan satay...dah lama jugak tak makan satay kat kedai..selalunya tapau saja...kat kemaman ni yg best namanya satay hijau..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. satay hijau? uniq nama tu... lenkali makan kat situ kena amik gambar okeh..

      Delete
  3. Comel bb fiyya..baru nmpk muka ayahnya..muka maknya bila nk kuar..hehe
    *kg sy kt Chenong, Rembau..kg awk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. muka mak selalu dah kuar.. kasi chance org lain lak.. :P

      ooo rembau most wanted yo...

      Delete
  4. ain biasa gak ngan kawasan ramal foodcourt, tp tak pernah singgah...hehe...la ni, dah jauh dah nak pi sana...

    akak bg fiyya fully susu badan ke ada campur2 gak ngan susu formula?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ain dok area sg ramal ke dulu...
      akak campur susu badan ngan susu formula utk fiyya.. :) bukan takde susu.. tapi atas nasihat doktor..

      Delete
  5. amboi dah sampai yerk.. akak tak nah lagi ... buat masani akak suka yang sup keting nyer satay kat bandar baru bangi..
    nani dah cuba satay kat taman wawasan puchong tak?? boleh tahan gak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. kat wawasan puchong ye.. tak pernah lagi kena kat sana... lenkali leh try.. leh akak kasi nama kedai?

      Delete
  6. Salam nani...
    pegi makan satay yer weekend ..sedapnya. baru first time dengar nama satay willy nie..boleh saing satay kajang tak..? bagus heikal sayang adik..kurang2 leh jg adik bila mamanya sebuk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu...
      baru dapat ummu, biasa beli pasar malam punya..
      ni kira special sket.. tapi sataynye besor..

      Delete
  7. Salam nani..xmo komen pasal satay sebab tak tau kat mana..susah nk JJCM haha..
    Baik betul baby Fiyya ni..langsung tak meragam ya..Dah pandai sembur2 ayag liuq ya...kalau saya dulu,mesti rambut gugur time baby dok menyembur huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam lina...
      hehehe.. susah yer.. lina dari mana?
      memang camtu kan.. baby kalau menyembur time mmg habis gugur rambut mak dia.. org lama la kata... tapi kerana perubahan hormon pun iye juga kan..

      Delete
  8. Wah tak pernah sampai lagi area ni... apa kelebihan satay willy nih...? macam menarik je. tak sabar tunggu next entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap.. make sure gi terjah nanti ye..

      Delete
  9. amboi nani melantak santay nampak....
    nasib baik fiyya isap jari tangan, kata org tua2 kalau ank kecik suka isap jari kaki itu tandanya nk minta adik lagi tu...hehehehe..jaga2 nani....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... mintak adik? tunggu lah.. kot2 ada.. kalau takde biar dia je jadi adik... :P hahahahaha ade2 je ucu ni..

      Delete
  10. makan sesungguh hati ni !bestttnyerrr nampak berselera jer die makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. biasa tu payah gak nak ajak dia makan.. budak2 kan.. biasa nak main je...

      Delete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)