Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Tuesday, April 02, 2013

GSC Midvalley + Casing pink saya..

Assalamualaikum...

Hari selasa sudah... dah 2 hari anak2 masuk sekolah lepas 1 week school holiday... pagi ni hakimi mintak duit rm7 untuk tukar tube tayar basikalnye yg pancit.. tapi asben bagi rm10.. ye la.. kang dah gi kedai tu kot2 tube rm8 ke kan, nak korek mana lagi duit kalau bawa ngam2..

Hari ni Safiyya genap 3 bulan. (2/1/2013 - 2/4/2013)  kalau kira hari jadi 89 hari.. esok baru genap 90 hari.. Safiyya pagi ni semakin pulih dari demam.. dah boleh sembang bila di agah... agak2 nye fiyya nak meniarap kot ye..? 

Sabtu lepas kononnya nak tengok wayang.. tiket kul 3pm, tapi kul 3pm still atas h/way lagi.. jem nak mampos jalan nak ke m/valley tu.. adoiiii.. akhirnya sampai m/valley dah kul 4pm.. amik ko.. bergambar depan GSC je la.. lepas tu asben ajak gi tempat lain.. sebab m/valley mmg sangat2 crowded.. poning pale dia.. 





sebelum balik, bergambar dulu... kikiki... 



ni la jalan nak ke parking m/valley.. semua full.. tapi kitorang bertuah sbb parking di bahagian C.. jadi ada lah yg nak keluar tu terus kita dpt masuk.. 




haikal sangat lah monyok.. sebab tak dapat masuk tengok bola kampung.. kesian dia.. terpaksa soh dia duduk atas stroller.. sbb bila haikal merajuk dia suka lari nyorok.. so susah nak cari bila dah sesak ngan org ramai.. kan...



sempat lagi kinah bergambar depan kedai ape tah.. jual semua barang2 gugurl... barbie shop kiranya.. s



me with mr mama... so lepas ni kita gi tempat lain.. mr mama kata cari port baik punya.. aleh2 gi cari barang dapor kat tesco puchong.. hahahaha.. tapi anak2 hepi sebab mr mama blanje makan.. :)




bergambar sambil tunggu lift.. omakkkaii.. punya la lama depan lift.. dah ler panas kat situ.. huhhhh




hahaha.. yang pink pink kaler tu aku nye casing phone... alahai... susah benor nak dapat casing ni, sbb order dari bulan lepas.. tapi takde stok.. sampai  kena refund balik duit aku.. lepas tu cek stok baru2 ni, dah ada.. terus aku bankin balik duit.. nak pink kaler u... hehehe.. cantek tak? 

ok la.. nak submit tender price kat customer pagi ni.. hepi working to alls... :) tata

32 comments:

  1. cepat pulak rasa..fiyya dh 3 bulan...:D
    casing pink memang menarik..skang sy pun suka casing yg color striking..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. macam baru je timang baby kecik.. :)
      beli casing kaler ngalahkan budak.. almaklumlah.. dulu tak dpt.. skrg ni gile kose la.. hahahaha

      Delete
  2. Ksiannn die tk dpt tgk bola kampung siap merajuk lg ye..
    Takpe, weekend ni ajak tgk kt alamanda ek ;)
    Saya ni dh 7-8 thn kpt tak jejak midveli tu
    Tmpt besar tp tetap sesak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad.. ni 2nd time bawa anak2 tengok wayang kat m/valley... dulu festime tengok kat sini gak.. citer toy story.. :)
      tapi betul2 kesian kat haikal.. jenuh pujuk tu.. nak wat camne.. tak kesampaian kan.. lenkali lah.. mmg tempat ni sesak betul..

      Delete
  3. mid valley mmg camtu kan..selalu ramai org..tp sy suka g sana....best...

    kak, sy pun kempunan nak tgk bola kampung....husben keje time tu...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. aanie... kat sana always crowded kan.. bola kampung kat mana2 leh tengok.. ioi pun ado.. tapi nak gak ke m/valley nan jauh sket tu.. hehehehe.. :) khennnn..

      Delete
  4. wahh mmg crowded MV last wiken cuti skolah kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. pakat2 org bawa anak kuar sbb last day holiday kot.. :D

      Delete
  5. salam nani..cepat ms berlalu fiyya dah pun 3 bulan kan..tak lama lagi lebh la meniarap, merangkak..pastuh jalan..hehehe..casing pink tuh mmg lawa kan..simpan elok2...
    p/s-cepat penat lately..by kul 7 mlm tuh dah rs badan nak tumbang..heheh..tp kenalah jgkkan buat keja2 umah yg bersepah tu sbb asben asyik bz jer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ummu... kesian ummu kan.. mesti perut dah besor skrg ni.. kena banyakkan berehat badan juga minda.. tenang2kan diri... :) jangan buat keje berat.. mmg waktu sarat dah tak larat nak buat banyak keje and cepat semput je kan.. mcm tak cukup oxigen.. :)
      >> aah.. kejap je dah 3 bulan.. tak lama lagi 4, 5 dan seterusnya.. alhamdullillah.. :)

      Delete
  6. Saya dah lama ban Midvalley on weekends/public holiday, sebab tak sanggup nak mengadap jem & susah cari parking..hihihih...Tapi kalau pergi juga, selalunya hari bekerja...nyamann aja cari parking :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh ya ka... lepas ni kena ikut teknik daddy ziyyad lah.. :) hehehehe... x pun kat setia walk puchong ni pun dah ada GSC.. :D

      Delete
  7. Seronokkan jalan-jalan satu family...hehehe...comel je Fiyya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiyya dah genap 3 bulan hari ni.. :)
      mmg best sesekali wat family outing..
      biasanya mmg anak2 jarang kuar..

      Delete
  8. alololo...monyok betol muka haikal...pesen ank saya gak..uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap kali merajuk mmg camtu lah haikal..
      nama je lelaki.. tapi merajuk cukup kuat.. hihi hati lembut betul dia..

      Delete
  9. suami akak kalau gi mid valley mesti pagi sangat... belum bukak mid valleytu lagi.. so parking boleh pilih mana nak.. memang dia tak suka.. kalau tengok wayang gi jer IOI Mall...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ni dpat tiket free punya pasal kak.. tu yg ke midvalley.. hihihi.. last2 habok pun tarak.. sbb dah terlepas timing.. kikiki

      Delete
  10. hari minggu mmg x de le nak ke mv bagai. hari biasa pun jem gila!

    comei jer fiyya posing dengan mamanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kak rose, ye la kak.. sekali skala bawa anak2 kuar.. kalau selalu idak ler..

      Delete
  11. waa...syok bw anak jenjalan ye sis...tp casing pink tu mmg canteekkk...jeles sy tau..hee...ups..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. pompuan mmg suka pink kan.. :P

      Delete
  12. sabtu hari tu memang jamm kan...bosankan...
    fink kaler cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun.. bosan sangat..
      love pink ye..

      Delete
  13. Lor pi mv ke. Klau x leh jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sana gak ke? huhu.. mesti selisih bahu kan...

      Delete
  14. lor kak...dah besar pun fiyya je...pejam celik pejam celik...
    anak anak akak pun dah besar2...so jeles...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. jangan ler jeles sangat... :P
      fiyya dah montel skrg.. :D

      Delete
  15. phone aida pun casing pink karer :-)

    ReplyDelete
  16. Wahh memang kiut pinky kaler ;D

    ReplyDelete
  17. comelllnya fiyya..ololo..ktian haikla merajuk,ye........mmg cun pink tukan? :)

    ReplyDelete
  18. kakk dah nak sama tinggi ngn ayah..
    fyya comel angat..
    pa pe pon casing hp tu cantik la

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)