Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Wednesday, April 03, 2013

Fiyya Teman Kakak & Abang2 mandi pool..


 Assalamualaikum..

Hari tu (tak ingat bila), kakak aku dok puncak alam tu datang umah.. lepas makan2 sembang2 golek2 sampai tak larat ukur keluasan rumah aku yg tak bape nak besor tu.. we decided to go somewhere... taraaaaa!! we go tu putrajaya berendam.. :D but anak2 je berendam.. we dok atas jadi monitor mom.. :D


ok... sementara anak2 kat pool, aku dan kakak gi melantak lagi buat kali ke bape kali utk hari tu.. hahaha.. makan sampai perut bulat.. :)
presint 9 food court, mmg best tempat tu, banyak makanan dan pilihan sangat.. kakak aku makan bihun soto + lempeng kelapa.. nyam nyam.. delicious...



muka fiyya kena amik gambar dlm stroller.. hehehe.. ni kat food court.. :) 


kejap je.. lepas tu dah ngantok fiyya tido... baiknye anak mama sorang ni... 



time ni hujan.. biar la kakak dan abang2 nak mandi, fiyya naik atas utk berehat... kasi chance sama diorang mandi puas2 kan..




tengok tu kakak, abang2 semua.. bukan main lagi.. 



Dah kul 6.30pm baru we all prepare utk balik.. sib baik kali ni abang haikal senang nak naik... kalau tidak tunggu malam je baru nak balik tau.. huhhh.. kusss semangattt!! geram kadang2 bila nak panggil dia balik.. and time tu aku dah kuar taring dan tumbuh tandok tau.. gara2 nak ajak haikal balik... korang pun ada masalah cam aku tak bila bawa anak2 beriadah?


ok lah.. good news for us, jumaat lepas habis keje, mr mama said want to go back to hometown.. waaa wiii junior juice...!! best oiii.. macam dah lama benor tak balik rasanya, padahal baru 1 and half month je... hihihi.. kononnya nak balik only time raya nanti, tapi tak boleh daaaaa... lama sangat tu.. 

31 comments:

  1. kita nak blk kg gak tp cam mustahil sgt.. cuti papa limited.. kena simpan utk raya nnt.. karang takleh beraya kg la kita tau.. huhuhu

    *mandi kat mana tuh putrajaya..?? tak tau lak ada kolam renang.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti limited mmg susah nak bergerak atau cuti kan... sayang nak guna... :)
      aah.. putrajaya percint 9, percint 11 pun ada..

      Delete
  2. seronok kan kalau balik kampung sebulan sekali pun tak apa hehe...seronok pulak tgk the siblings swim...dh lama tak swimming...hahah bkn reti swim pun..rendam kaki ajo..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalau banyak bajet mmg best balik kg selalu... tapi ni kebetulan en.abeWEe nak balik tergedik2.. hehehe.. kita yg over sronok kan.. :)
      sama la kita.. tak pandai swim pun.. berendam kaki je la..

      Delete
  3. aaah nak balik kampung jgklah..bestnya kalo branak kat kg...namun pilihan tlh dubuat..hehehe.. haikal agaknya hantu air kot susah nak kuar tuh..lain kali bwk rotan sekali..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... rotan tak beri kesan ummu.. nak kena bawa pistol je ni.. wahahaha.
      jom jom balik kg jom... :)
      sabar ye ummu.. nanti ummu balik kg kita picnic ye..

      Delete
  4. Musim2 panas ni, mmg best berendam kan..Saya pun nak bawa anak2 gi berendam..hihihih

    balik kampung tu, selagi kita mampu selalu balik, kita balik la...Tu la tanda kasih sayang kita kat parents :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. sejuk je bila berendam.. tapi bila naik terbakor kulit tu yg tak best.. hehehe
      nak balikkkkk.. ingat mak/abah sangat2 ni..

      Delete
  5. best mandi manda kt pool...anak2 sure suka punye

    **BE nuffnang tu dipilih oleh advertiser...jika blog kita terpilih mmg best cz iklan tu akan berjalan sehingga abis tempoh...cara nk dpt tu tk pasti mcm mana..tgu la insya allah dpt nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. best anak2 mandi pool.. kalau maknye dpt ikut serta lagi best.. :D
      ok ok.. saya tunggu sampai BE tu naik.. moga2 dapat rezeki tu.. insyaALLAH..

      Delete
  6. sabar yup fiyya...
    besar nanti bole join mandi sekali...
    seronoknya tengok mandi-mandi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabor je ler.. fiyya cakap.. hhihihi

      Delete
  7. Fiyya geram je nak main air kan....hehe. Tak pe,beberapa bulan nanti boleh la main air puas dalam pelampung. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik fiyya belum pandai nak tunjuk perasaan.. relaks la sket mama tolak fiyya.. hihi

      Delete
  8. nanti adik dah besar adik join ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ok.. jap je lagi.. taon depan dah leh mandi pool..

      Delete
  9. anak akak yg kecik sama nama ngan anak sulong kite...safiya..syok tgk abang n kakak mandi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. ye ke..
      muda lagi so anak kecik lagi lah..
      akak pulak huhuhu.. maleh cakap.. :P

      Delete
  10. pool tu kat umah org ke katne kak? free ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat dewan komuniti percint 9 ni dik.. free.. tapi utk kanak2 je.. sbb kolamnye tak dlm..

      Delete
  11. percint 9 food court ya..
    nak terjah nanti..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. percint 9 food court.. dekat ngan klinik tu..

      Delete
  12. wah xsangka ada pool kat situ nani.
    cute bambam hihihi. nani yg BE tuh xder buat apa pun dia main datang hinggap jer hihihi

    ReplyDelete
  13. noor>>>
    owhhh.. ya ka noor.. BE tu kiranya nani tak penah dpt lagi lah ni.. tak penah inggap pun.. asyik terbang ke lain je.. hihihi

    ReplyDelete
  14. Kesian Fiyya hanya mampu memandang jela ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la MJ.. mesti fiyya jeles dan nak cepat2 besar.. :D

      Delete
  15. fiyya kata " adik pon nak mandi kolam dgn abang & kakak"

    ReplyDelete
  16. owh,...mksudnya kt presint 9,11 tu ada pool open for public,ye?hrmmm...blhla try pg ntikn? :)

    ReplyDelete
  17. salam Jass, saya pun selalu gak gi bawak anak2 mandi manda kt situ.. best kan? tpt makan pun dekat je..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)