Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, November 09, 2012

Sambal Telo kecoh..


Assalamualaikum...


Salam ceria di hari Jumaat yang indah.. alhamdullillah.. masih sihat.. masih boleh datang keje.. walaupun perut dah penuh bOlat dah nak macam belOn.. anak no.2 aku, Amirul Hakimi, pernah baru2 ni tanya aku.. perut mama ni macam nak pecah je.. tak bahaya ke? ngehx3... soklan cepu mas.. abis, mama dia selalu cakap, makan banyak2 nanti perut boleh pecah.. so skrg mama nye plak yang kena... hambikk kau.. kan.. 




Pagi tadi bangun je tido, kesah masuk dapur.. ala bukan buat apa sangat.. sekadar nak goreng telo pun.. tu pun nak kecoh kan.. nak buat telo sambal.. sbb smlm tengok kat dapor sape tah.. 2 org blogger smlm apdet pasal sambal  telo.. adoiii terliur tengok.. tapi balik rumah dah ada makanan lain, tak jadi le nak buat for dinner smlm.. just makan apa yang ada.. lepas tu relaks sampai kul 9 dah leboh.. cepat skrg ni, nak tengok tv pun tak larat.. sbb tulang pinggang ni skrg nak mintak di luruskan je.. so baring atas katil, klip pop klip pop... tertido lah.. :D



Pagi ni.. my breakfast.. sedap tak? 
wajib makan sekurang2nya sekali seminggu.. haaaaaa ko ade? terukkan perangai mak buyong.. makan skrg tak hengat.. ni sekeping roti canai je.. kadang2 dua keping you... hahahaha.. tamak.. lepas tu perut boolat..  ni aku tapau makan depan pc dlm ofis.. dah kenyang pun.. alhamdullillah.. :) 


Ok.. sekian dulu.. 


HEPI WEEKEND to uOLSSssss!

40 comments:

  1. Sedap plak tengok telur sambal, makan pulak dengan ikan masin ke..hheeee ;)

    ReplyDelete
  2. Salam pagi,
    Pagi ni saya makan roti cicah kuah kari semalam je...wah air apa tu? Ais berketul-ketul hehehe

    ReplyDelete
  3. akak mengandung memang suka bebeno makan roti canai.. padahal tak mengandung biasa2jer...
    sambal kecoh gitu...

    ReplyDelete
  4. wah....sedapnya telur sambal tu...terliur tgk...huhu...

    ReplyDelete
  5. sedapnya roti canai ngan kuah meleleh tuuuu

    ReplyDelete
  6. sedapnyer sambal telor tu...nak masak sekarang ni dah x berapa nak boleh lagi....tunggu kaki baik dulu baru kesah nak masak2....dapnyer roti canai tu...fiza baru ja makan roti bom kelmarin...lebih kurang cam roti canai gak cuma dia bolat kecik ja...pandai anak kak nani yer tanya soklan cepu mas...he he he

    ReplyDelete
  7. oh...dah lama tak mkn roti canai

    ReplyDelete
  8. sambal telur mmg tak jemu dimakan hari2 pun ok je anak2 tak pernah tolak haha

    ReplyDelete
  9. syok pregnent sbb blh mkn sedap tp bila time pantang alahiiiii... hihihi

    sambal telor sedap, xyah lauk lg dah kan :)

    ReplyDelete
  10. kita pun bf ngan roti canai jugak...

    ReplyDelete
  11. Salam makyong...semogo sehat selalu..makyeng sini pun sehat cuma penat sikit..byk wak kerja umah, tido pn idak..cuci umah, mop..masak sayur kobis air jer hari ni..nanti ptg kena msk kuih muih lak ada kwn2 nak dtg umah..
    telur sambal tuh nampak sedap sangat..terpikit jugak nak makan tp malas nak buat..heheh

    hey la roti canai ..lama tak jumpa ..rindu lak..pos sket...

    ReplyDelete
  12. last week dah buat dan makan dah sambal telo, jadik tgk gambar ni senyum2 je...sebab tak rasa nak makan...tappppi...ada tapi lagi tuh...roti canai dia...nak jugak...

    ReplyDelete
  13. sambal telur tu.. nampak lazat tu.. saya pun sama.. roti canai memang seminggu mesti makan..

    ReplyDelete
  14. Myra Jay>>>
    memang semalam nak cari ikan masin.. tapi cari gelama belah tu, tak de plak.. :(


    Kniedaz>>>
    hahaha.. TehOais.. :P wajib ais skrg ni.. terukkan mak buyong.. :P


    Cho Zila>>>
    betul tu kak.. sama la.. ngandong ni wajib makan sekali seminggu kurang2nya.. :D


    Wahida>>>
    hehehe.. biasa je.. :P keje org malas.. :D


    Ina Hashim>>>
    Roti canai banjir kan.. :D heheh

    ReplyDelete
  15. Hafizah Mohamad>>>
    betul tu, kalau dah makan, tak kesah sangat.. kan.. ni sbb tengok blogger update pasal sambal telo, lama tak wat.. terus godek2 pagi tadi.. alhamdullillah.. terlepas hasrat.. :)


    NMo2>>>
    Wajib terjah, esok cuti.. :D


    Bicara Kak Noor>>>
    anak2 kalau sambal mmg suka.. kan..


    Mas Sani>>>
    betul tu.. time pantang semua terliur.. tak leh nak makan je.. dok diam2.. :D


    CikMot>>>
    sama la kita.. :D


    ReplyDelete
  16. Ummuaidan>>>
    alhamdullillah.. makyong sihat.. boolattt.. :P mak yeng dok buat keje berat2 tu.. jaga sama.. tau.. :)
    kuih apa yg di buat tu.. tak sabar tunggu makyeng apdet ni.. :D


    theRosPutih>>>
    haaa.. nak balik sini kan.. nanti leh pekena roti canai puas2.. :D


    Ratu Kebaya>>>
    sama la.. seminggu sekali sure makan.. x boleh tidak.. :D

    ReplyDelete
  17. sumpah terliur..dala xbekpes lg pg ni

    ReplyDelete
  18. hihiihi.. lucu plak bila amirul tanya soalan mc tu kan? takut kot bila dia tgk perut ibu dia dah memboyot...hehe

    ReplyDelete
  19. Nana Hashim>>>
    lunch terus la.. tak yah bekfes.. dah nak masuk tengah hari pun.. :P


    aTieYusoFFamilY>>>
    haaa.. tu la.. kadang2 soklat diorang tak terduga kita..

    ReplyDelete
  20. Salam nani...Terima kasih rajin singgah kat uamh atie.Entah la dibzkn apa tah..hikhik.Tu yg blog cam senyap jer
    Asyik ke ulu ke hilir temankn HB g berurusan.Mkn pon kat kedai jer..tu yg skrg jarang buat n3 maknan.
    Emmm..sedapnya roti canai tu..lama xmkn,cicah lak ngan kuah kari..mau brkeping2 masuk mulut :D

    ReplyDelete
  21. Salam Kak,
    masa nilah nak mkn sedap2 kan.. esok berpantang kena 'rehat' sekejap, pantang makan pulak he he..

    ReplyDelete
  22. mmg twu s lunch je jap lg..nk tggu kul 1 lmbt lg..dah terliur tgk sambal telur kak tu.kalau ade kt cafe jap lg,alhamdulillah laa..kalau xde alamatnya mimpi sambal telur laa mlm ni..huhu

    ReplyDelete
  23. AzatieSayang>>>
    waalaikumsalam.. tu la tengok atie bizi.. gi jengan rumah atie.. tak de org.. senyap je.. :D


    Umiyumi>>>
    Wasalam.. :)
    betul tu.. dlm pantang semua kena pantang.. :D


    mama maman akak yana>>>
    hehehe.. godek benda simple je.. :P org malas ni.. buat pun ala kadar..


    Nana Hashim>>>
    hehehe.. mimpi sambal telo.. adoiii.. :) mintak2 ade kat cafe nanti kan.. :D

    ReplyDelete
  24. sambal telur sedap. makan dengan nasi panas2 letak kicap

    ReplyDelete
  25. kalau dah teringin mesti nak masak jugak kan nani.. samala cam akak time peknen dulu.. tula bahaya dok blog walking time2 peknen sbb byk sgt org tayang makanan sedap2.. hehe..

    dik.. ko hari2 bfast minum air ekk? mesti tiap2 pagi baby lam perut ko terkejut tengah2 dia sedap tidor.. hehehehe...

    ReplyDelete
  26. kalau dah lapo sambal telo simple pun jadik sedap.. lagi2 mak buyong memg selera memanjang je..

    ReplyDelete
  27. Lya Colours>>>
    haa.. tu lagi sedap.. aduhh meleleh tau..


    MaDiHaA a.k.a Ratna>>>
    akak.. wajib kak.. ais pepagi.. tapi petang2 skrg sejuk.. cari air panas plak.. :D


    rohayu Osman>>>
    haa.. tau tak per.. mak buyong ni skrg dah nak jadi dugong.. hahahaha

    ReplyDelete
  28. salam makyong buat aper th...tak sempat nak amek gambar kuih yg dibuat..tetam datang sblm kuih masak hehehe..buat potato fries sendiri ngan samosa tadii..hailah penat + sakit pinggang lerrr

    ReplyDelete
  29. ummuaidan>>>
    wasalam makyeng.. oooo banyak wat.. tapi takkan tetamu datang tak berhidang kan.. sure nak gak buat sesuatu.. alhamdullillah.. dah settle.. tak de gambar pun tak pe la.. dah bizi kan.. takkan nak soh aidan lak amik gambar.. tapi kan.. aidan leh tolong urut pinggang.. :D kan kan..

    ReplyDelete
  30. salam,heheh sedapnye terlur tu,,

    xpe, bulat2 jnji hati senang=)

    ReplyDelete
  31. Jass macam kakak dulu, semakin besar perut semakin kuat makan. Tapi untung biar nak makan dari tak lalu makan kesian baby.

    Lama betul kakak tak makan roti canai. Nak carilah hujung minggu nie.

    ReplyDelete
  32. Bila masuk blog akak...kalo tak lapar, tak sah:)

    *menggagau la nak cari breakfast nieh*

    ReplyDelete
  33. Dah lebih sebulan tak pekena roti canai... hadoiii liur melelah tengok tayangan perdana di sini he he hehh...ni ha, Kak Amie bawa sebiji mangga udang yang besar, 1.7kg beratnya...makan sorang2 tak habis ni Jass he he heh

    ReplyDelete
  34. lapar tiba2 tgk gambar2 mknan ni.. pekena plak sambal telor.. x sbr nak lunch ni

    ReplyDelete
  35. kak nani sayang dap sambal telur tuh eh..tang terung pipiy tu dapat sambal ikan bilis oh mak aii

    ReplyDelete
  36. as salam

    sedapnye tengok gambo makanan..saya dah jarang tampal gambo makan2 :)

    ReplyDelete
  37. RM1/pcs OPK (Strip Ujian Kesuburan) dan UPT (Strip Ujian Kehamilan)

    email:zoolee84@gmail.com
    sms mohdz:0122723104
    blogshop:http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)