Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Thursday, November 08, 2012

Nasi Lemak utk anak2 & Laksa utk mama...


Assalamualaikum...


Dah hari khamis kan.. cepat kan.. 
Hari ni 8hb pembukaan rasmi Tesco Extra Bukit Puchong yang aku citer dlm entry lepas tu... tapi dah opening pun hari keje kan.. dok diam je la.. tak leh nk gi tengok apa yang best.. tengok lah.. hari sabtu ni nak gi terjah tengok suasana tesco baru kat area rumah aku tu.. kalau menepati citarasa, boleh la jadi pelanggan setia kat sana.. kan.. :)


Hari tu kan aku gi umah kakak kat puncak alam kan.. (tak abis citer lagi pasal umah kakak ni)..... kakak aku ada tanya aku, nak makan ape.. wow.. soalan bagos tu.. aku cakap aku nak laksa... tapi anak2 tak makan laksa... kinah & haikal tak makan.. yg makan cuma hakimi.. so kakak aku tanya.. makanan kegemaran diorang apa.. hmmm senang je aku kata.. NASI LEMAK lah.. sambal banjir.. telur mata... itu lah makanan kegemaran anak2 aku... senang je.. diorang ni apa2 masakan berasaskan sambal.. semua diorang suka.. so kakak aku watkan nasi lemak kat anak2.. sambal lebih dan goreng telur.. senang kan.. :) nasi lemak lah yg paling senang nak wat.. tul tak? cuma mak die je yg tak bape rajin nak wat.. sbb Mr Mama plak tak suka makan nasi wane wani selain nasi kosong putih tu.. hmmmmm sabor je ler.. selera masing2 kan..




NASI LEMAK SAMBAL LEBIH TELO MATA PECAH... 



Haaaaaa.. ni lak laksa aku.. aku & mr mama... kakak aku wat kuah dia.. aku bawa bahan2 lain.. laksa, salad, timun.. sian plak banyak kakak aku nak wat sorang2 kan.. so sama2 wat.. aku bawa sikit.. jadi boleh la makan sama2 nanti.. nyum nyum.. kuah laksa kakak aku ni mmg terbaikkkkkk :)  mekasih kak ngah.. it's so nyummmyyyy!!!










OTW balik dari Puncak Alam.. ni lah haikal dalam kete.. dok diam2 kat belakang.. main game rupanya.. sambil dengar k-pop.. jangan tak tau.. haikal pun tengah menggila dengan k-pop skrg ni.. sape yang ajar? bukan aku lah.. tentu2 lah kakaknye sakinah tu.. sampai adik2 dia semua dah suka k-pop skrg ni... sabor jer ler.. mamanye ni cuma harap semuanya ada batasan.. :) itu je la kan.. 



Ok.. sekian dulu.. habis citer Puncak Alam.. esok citer lain K.. :)


Bye Bye


64 comments:

  1. Uish sedapnyer laksa & nasi lemak tuh! saya pun breakfast nasi lemak hari ni. huhu

    ReplyDelete
  2. baru semalam makan laksa beli kat pasar malam. balik rumah, potong bawang. suka makan laksa letak bawang lebih2

    ReplyDelete
  3. dapnya nasi lemak...nak sikit boleh...

    ReplyDelete
  4. 2-2 sedap... dah start teringin dah ni...he... laksa tu makan tak muak kan...masam-masam gitu

    ReplyDelete
  5. wah sedap-sedap.....dah besar-besar rupanya anak JASS ya...

    ReplyDelete
  6. Haikal tu macam peel anak saya gak, dlm keta dok kat blkg dengar Kpop sambil main game..

    ReplyDelete
  7. Salam makyong..harapnyer sehat2lah yer selalu...baru habis lunch..hari nie buat meehon..makan pagi & lunch..tak tido tenghari lak tuh..heheh..tak penat sgtt ko...
    weekend pegi tesco yer..umah dulu kat taman putra perdana.. 2 tahun jer dok situ..bestlah tesco dkt..
    laksa tuh nampak ngancam tuh lama dah tak merasa..untung makyong ade kakak rajin buat yerr..take care ok, makan byk2 sementara ada ms.hehehe

    ReplyDelete
  8. amboi mama nak jugakkk..tang mama spesel adooo...

    ReplyDelete
  9. Laksa best..tp nak buat tu yg x best..sbb sya malas..dan x tau pun nak buat laksa.haha..beli jala.. :D

    ReplyDelete
  10. Aimi Syahirah>>>
    bekfes nasi lemak? sedap tu.. :P nyum nyum.. :)


    Lya Colours>>>
    oooo suka bawang lebey ye.. :) sama ler kita.. :P


    cikMOT>>>
    boleh.. amik la kalau boleh.. :P


    fiza>>>
    memang sedap... :) heheheh org wat.. :)


    hainom OKje>>>
    betul tu.. masam2 tu tak memuakkan.. :) dap dap..

    ReplyDelete
  11. Jembal Castle>>>
    dah besar2 semua.. skrg yg kecik lom kuar.. dah kuar tu 5 tahun dah dia.. :P ehehehe..


    Marsita Yahya>>>
    janji jangan kacau driver bawa kete je.. kan.. :)


    Ummuaidan>>>
    waalaikumsalam.. makyong always sihat.. skrg sihat ler kan.. hehehehe.. :)
    goreng mihun pun sodap.. leh makan ulang2.. :) nyam nyam.. :)
    >> saya pun dok putra perdana skrg.. dah 10 tahun kat sini tau ummu.. :)
    >> kebetulan kakak tanya nak makan apa.. sbb dia tak tau nak masak apa.. :P ehehehe so cakap je ler.. :P amik kesempatan sungguh kan.. :D


    norzila>>>
    of coz mama extra special.. uuuuu.. :P


    hitomi lavender>>>
    hehehe.. nak buah kuahnye je yg renyah.. tapi tang lain semua senang je.. celur rebus potong2 je.. :P kan kan..

    ReplyDelete
  12. aritu br lalu Tesco kat Bukit Puchong.. ingat kan da bukak.. best klu dpt g perasmian die kan.. pakkal keje.. nnt sng2 pergilah.. dr rumah sy klu ke Tesco Kajang ngan Bukit Puchong ni rase cmm same jek jauhnye.. sekali sekala boleh ler bwk anak2 jenjalan.. harap2 ade playland.. dulu Tesco Kajang ade playland tp sakarang da xde.. huhu

    Bebdk IT zaman skang ni.. anak saya 4 thn tu pun da pandai control tablet.. sabo jelah... tp mcm akak ckp lah.. harus ade batasan.. kan2x

    ReplyDelete
  13. Tdi bru je nmpk nasi lemak kat blog norzie...sini pun ada nasi lemak gak....hehe.......sib baik la bru buat mnggu lepas....lau x....mmg terliur la.....:)

    ReplyDelete
  14. nampaknyer kita pernah berjiran dulu yer..hehehe mana tau pernah bertembung tak mana2 tak kenal..tp sy dok situ tahun 2007-2008 rsnyer...

    ReplyDelete
  15. M.C>>>
    betul tu.. boleh bagi anak main intenet, gadget ke.. semua tu perkembangan otak kan.. tapi kena ada limit.. jangan sampai tak makan, minum.. or tak cukup tido.. susah nanti.. dtg penyakit plak kan.. :D


    Asyifa Mustaffa>>>
    hehehe.. betul.. tadi jalan2 sana pun nampak nasi lemak gak.. :) sib baik dah makan.. :)


    ummuaidan>>>
    haaaaaa.. ye ke.. mana tau kan.. kot2 pernah bertembung.. sape tau.. entah2 pernah terlaga bahu.. :P saya 2007 mmg kat puchong.. bersalin haikal tahun tu.. :P

    ReplyDelete
  16. wahhhh nani..lepas ni nak beli garam sebungkus pun mau pegi tesco gamaknye....hahaha...

    bertuahlah badan mak buyong dapat kakak yg rajin masak....kenapa tak singgah meru hantarkan sekali laksa tu...kempunan tau x dpt laksa free....
    kalau ucu msk n.lemak mesti byk sbb tengahari dah x payah susah2 nk masak....senangkan...

    ReplyDelete
  17. aik.. org putra perdana gak ke..?? sama la ngan kita... kikiki.. kenal kat dlm blog lak kita kannn

    ReplyDelete
  18. Aduila...sedapnya nasi lemak tu...hujung minggu ni nak buat nasi lemak la..hehehe...saya kurang sikit makan laksa..

    ReplyDelete
  19. as salam..haah sedapnye nasik lemak....lama dah tak makan nasik lemak sotong..btw saya klik actve gold.. :)

    ReplyDelete
  20. kasi email.. senang kita borak.. hehehe

    ReplyDelete
  21. nyum nyum...both nasi lemak n laksa tu nmpk sedaps

    ReplyDelete
  22. UCU Faridah>>>
    ler.. dah cari rumah ucu.. sbb bawa laksa nak tukar dengan DC.. kan ucu kata nak wat DC.. hehehehe.. :)
    sama ngan nani.. kalau wat nasi lemak.. sure sampai penuh periuk.. biar anak2 makan sampai puas.. lepas tu berminggu2 diorang tak mintak dah.. hahahaha.. kejam maknye ni.. :P


    mama maman aka yana>>>
    sekapal kita rupanya.. keh keh keh..


    Kniedaz>>>
    kasi alamat.. nanti nak terjah sana... :P mengendel nasi lemak sana plak.. bleyyy..?


    Tihara>>>
    owhh.. sedapnya nasi lemak sotong.. sotong mahal lahh.. makan telo je ler..


    NM02>>>
    uwaaahh.. tengok gambar je le.. laksa dah abis.. :P

    ReplyDelete
  23. Ina Hashim>>>
    hehe.. sedap air tangan kakak sendiri.. :)

    ReplyDelete
  24. senang ke buat nasi lemak kak? sy senang beli je...haha..mmg dasar x reti masak...

    adam pun suka kpop....hehe..

    ReplyDelete
  25. aanie>>>
    senang dik.. masuk santan dlm beras, tanak dgn daun pandan, bawang, garam, lada, halia.. masak je.. dah siap.. :P kalau beli banyak pek plak akak kena kuar duit.. dasar mak kodukut ni.. hahahahaha

    ReplyDelete
  26. saya kalau nasik lemak pun suka mintak sambal lebih....



    huwaaaaaaa, sedapnya laksa tu....terliur tgk...

    ReplyDelete
  27. mama maman aka yana>>>>
    yesszzaa!!! :)


    wahida>>>
    anak2 mmg camtu.. hantu sambal.. :P sambal lebih.. extra pek lagi.. :P

    ReplyDelete
  28. sedapnya laksaa tu!! terliur di buatnya.. haha.. tu lah budak2 pun suka Kpop skg..

    ReplyDelete
  29. Sedapnya nasi lemak n laksa....both are my fav....

    ReplyDelete
  30. sedap nyaa laksa...nyum..nyum...
    K-pop memang skrg jadi kegilaan kak..
    bukan budak kecik je kak, budak beso pun ada gak yg terikut2...haha :)

    ReplyDelete
  31. dua2 feveret nana..huhu..bestnya...terliur nengok

    ReplyDelete
  32. Nora>>>
    haaa.. tu la demam k-pop lah.. demam ganggam style la.. :P


    Ibu Ayra>>>
    nyam nyam.. sedap kan.. :D


    aTieYusOfFaMilY>>>
    amboii.. sekali ngan akak suka tu.. leh 1 geng ngan anak ler..

    ReplyDelete
  33. nanakimie>>>
    haaa.. memang sedap jadi makanan kegemaran ni.. :)

    ReplyDelete
  34. Kak nani.. kejap lagik saya nak Gie terjah Tesco baru belakang Opis saya nie... nnt saya kasi tau akak apa yang best... ada member bgtau, ari nie Tesco tue ader bagi makan FREEE!!!! heheheh

    ReplyDelete
  35. Diana>>>
    hahahahahahah.. tu yg best.. makan free.. kalau dekat akak pun terjah skali.. uwaaaagghhh..
    nanti citer tau.. :P

    ReplyDelete
  36. dah buka tesco tuh...sure ramai dtg shopping sini..
    pagi tadi bekfes nasi lemak juga...
    laksa buat tergoda nih......

    ReplyDelete
  37. wah best tu laksa n nasi lemak.. mmg boleh kata menu wajib kat kedah ni la.. pagi nasi lemak, tengahari plak layan laksa.. nyummy..

    ReplyDelete
  38. Qhaifa Nur>>>
    aah.. dah buka hari ni..
    tadi pagi dah jem depan tu.. nyampah...


    Mama Hanim>>>
    haa.. orang kedah mmg suka.. ni menu wajib kan..

    ReplyDelete
  39. sedap nya nasi lemak Nani jugak laksa tu idaman kalbu yg sedang lapar ni lah

    ReplyDelete
  40. Special betul nasi lemak kakak JNani nampak kilat menggoda mata kakak.

    ReplyDelete
  41. Bocara Kak Noor>>>
    Hehehe.. baru pas hujan sini.. memang tengah lapar kan.. :D

    Kakzakie>>>
    air tangan kakak kan.. memang sedap.. :)

    ReplyDelete
  42. sedapnya nampak menu tu... munna pun suka kpop... tapi layan drama je

    ReplyDelete
  43. munna>>>
    k-pop drama ek.. best tu..

    ReplyDelete
  44. baiknya kakak...tgk nasi lemak tu, dah lama teringin nak makan nasi lemak a/bangsa kat kg baru...

    ReplyDelete
  45. sedapnyee nasik lomak.. nama anak kita sama lah,.. haiqal.. eja je xsama.. hehe

    ReplyDelete
  46. mas suka buat nasi lemak sbb apa... dr bekpes blh sampai luch skali hihihi...
    mas pun suka laksa tp inci suami kurang suka maka kurang buat la...kalo teringin beli je huhuhu

    ReplyDelete
  47. Yati Ali>>>
    sesekali je.. kalau selalu gi umah dia... sure dia tak wat mcm2.. :D


    Ayu>>>
    hehehe.. sama kan.. tul tu ejaan lain.. :D


    Mas Sani>>>
    ooooo.. tu yg susah kan.. tapi asben kita plak suka laksa.. nasi lemak leh makan.. cuma bukan fev dia..

    ReplyDelete
  48. wah... sedapnyer.. mengiurkan ah...

    ReplyDelete
  49. makan nasi lemak masak dan laksa sendiri memang terbaik lah, sb kalu beli ni akak paling tak suker sambalnya he he
    tesco dah bukak ekk ooo blhlah akak g puchong ni he he
    biasa la k.pop anak2 buah akak yg sebaya sakinah semua layan tp kalu blk kg takde can nk tgk sb yg lain2 xsuker he he boo layan jdnya berebut2 tgk tv tu

    ReplyDelete
  50. alahai beruntungnya kak...bile ade yg btnye kita nk mkn ape?? kalau QH la..rasa mcm nk terbang bile dtnye soalan cmtu...perut pon kenyang..sedap2 nmpknye tu..

    ReplyDelete
  51. Aslmkum Nani.kalau laksa mmg favorit.anak2 akk pula suka laksa berbanding nasi lemak . baru jugak buat beberapa hari lepas.

    ReplyDelete
  52. Laksa sedap, terus rasa tergoda ;)

    ReplyDelete
  53. rohayu osman>>>
    hehehe...


    mama sara nur>>>
    kak nuri.. diorang ni layan kat u-tube.. lepas tu download plak.. kat tv tak de astro.. so tak de k-pop.. hehehe..


    Qaseh Honey>>>
    heheh.. kebetulan ada org nak wat.. layan je kan..


    LYAfrina>>>
    mekasih.. :)


    Mamasya>>>
    wassalam kak... :) wahh syok kalau anak2 semua suka.. senang buat semua makan.. :)


    Myra Jay>>>
    hehe.. mekasih.. :) kakak yg wat..

    ReplyDelete
  54. Dap nyer nasi lemak....

    K.pop pun k.pop lah..jnji adabatasan...hehe bdk2 zaman skrg nama pun...redho..

    ReplyDelete
  55. Fieza79>>>
    betul tu.. kadang2 naik lemas gak..
    sbb tak paham apa yg depa cakap..

    ReplyDelete
  56. Tak tahan tgk laksa tu....mmg fav akak ni.

    ReplyDelete
  57. My brother ѕuggested I might like thiѕ website.

    He was totаlly right. This post truly madе mу daу.
    You cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

    Here is my homepage ... payday

    ReplyDelete
  58. you aгe in point of fact a good webmаstеr.

    The website lοading speed is amazing.

    It sоrt of feels that уou are ԁoing аny unique trick.
    Moreoveг, The сοntents arе masterріece.
    yοu have performeԁ a grеat task on thiѕ
    subjеct!

    Feel free to visit my websitе :: weight loss

    ReplyDelete
  59. Good site you've got here.. It'ѕ hard to find qualitу wгitіng
    like уοurs theѕe dаys.

    I really apprеciate peoρle like you! Τаke care!
    !

    Also visit my web рage quick payday loans

    ReplyDelete
  60. It іs the bеst tіme tο make some
    plаnѕ fοr the future аnd іt is timе to be happy.
    I have reаd this post anԁ if Ι
    could I desire to suggest уou few inteгеsting thіngѕ οг advicе.
    Maуbe уοu could writе next artiсles rеfeггіng
    tо thіs articlе. I want tο read more things about it!


    Here is my site - instant cash

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)