Assalamualaikum dan selamat malam..
Tadi kuar gi Uptown kat Puchong Prima, gi sana sebenarnya nak cari barang2 andaman untuk butik kakak sulong kat Taiping.. petang tadi dah call butik tu, tapi ownernya kata malam ni ada kat Uptown, so tak per la, balik rumah, masak dinner apa yang patut kan.. baru la kuar balik lepas kul 8 tadi..
Hari ni balik je keje sampai je rumah terus bau durian lagi.. wahhhhhh en.asben yang beli durian kali ni, petang tadi dia keje sampai kat Kuala Pilah, so OTW dari Kuala Pilah nak balik KL katanya punya la banyak orang jual durian.. so apa lagi, tak tahan dolat lah, terus stop beli seguni.. heheheh.. tapi yg tak bestnya durian tu lebih besar biji dari isi nya.. sebiji tak boleh makan sebab keras, sebijik lagi di tebok dah.. buruk, mungkin time pilih2 tu tak perasan kot.. nak wat camne kan, dah rezeki camtu.. alhamdullillah lah..
Ni sebenarnya serawa durian yang aku wat on saturday, hari cuti tu.. kan mak.abah ada datang bawa durian, so sedap lah wat cicah roti kan kalau wat serawa ni, lagi pun anak2 and en.asben suka sangat makan serawa durian cicah roti benggali, aku plak suka letak roti bakar, rangup je masuk mulut, memang sedap sangat..
Yang lagi best, serawa durian ni aku wat guna SANTAN KELAPA SAWIT.. santan kelapa sawit ni ZERO kolestrol, so tak payah takot la kalau nak makan.. dan santan ni juga senang sangat nak guna dan tahan lama tau.. sepeket jual 1kg, boleh tahan sebulan dalam suhu peti sejuk.. cuma ikatkan plastic nya dah biar di tempat BUKAN beku dalam peti sejuk.. boleh guna anytime... putihnya bersih sangat..
haha, ini lah mangkok serawa durian aku, penuh dengan roti bakar, mmg sedap and nyummy sangat.. wangi je.. tak caye kesedapannya, try lah..
saja la aku tempek skali santan kelapa sawit ni.. berkongsi kebaikan untuk semua kan baik.. mari kita mengamalkan makanan sihat lepas ni.. tak payah takot kolestrol naik plak kan.. hehehe.. okey lah.. gud nite all.. tata
Nani cayang ,calit2 akak pun guna satan Khalis ni untuk memasak,sihat ke? iskhhh akak still hairan bin ajaib ler mmg x nampak kat blog akak bila nani update
ReplyDeleteamboi2 dh berseraya ye ko kak... dana nih ada gk beli durian tp tak sempt nk bt serawa ke apa adik2 dh ngap.. rugi katanyer durian sedap2 nk bt serawa ke bbr..tunggu yg keras isinyer baru bt bbr ahak2...zalim tul lah adik ku
ReplyDeleteChik Mimi>>>
ReplyDeleteaah.. sihat kak.. kan zero kolestrol tu.. harap2 dapat lah kurangkan paras kolestrol dlm badan kan.. eheheh.. ooo tak nampak? kena edit and save lain URL nani tu kak.. mgkn boleh.. cubalah..
norhidana>>>
aah.. sodap2 durian mane leh wat bubur.. betul lah tu dik.. tapi kalau durian dah 2 hari biar kan, mmg isinya dah tak brapa nak cantek, melekat kat kulit, so amik2 boh dlm periuk dan masuk santan, godek2 atas api jadi la,. leh makan ngan roti plak.. ehehe