Klik sini walaupun skali..

Klik Utk Duit Tabung..

Nak tahu ade apa..? Klik Sini.. :)

Friday, December 16, 2011

Sambal Taucu...

Assalamualaikum...

Lama gak bercuti dari apdet blog.. hari ni baru berkesempatan.. bizi sikit sebenarnya.. smlm mak.abah datang dari kampung.. so bizi buat persediaan.. keje lagi pun, susah nak arrange masa.. kena wat apa yang patut je.. 

Masak sambal taucu ni asben yang wat.. ini pun dah 2 hari punya menu.. asben mmg suka makan sambal taucu, so apa lagi, petang tu dia suruh nani beli ikan kerisi, balik rumah terus wat masak taucu, sedap sangat makan ngan nasi panas2 tu.. :) ehehe.. :) 
 Tambah2 bila pecah cili api tu.. perrghhhhh pedasss nya.. sedap sampai terangkat2 tu.. hikhikhik.. 

Resepinya mudah sangat, tak payah share lah kot ye.. malu je nak share resepi masak taucu kan.. so sape yang nak mudah, nak ringkas dan tak cukup masa, boleh la cuba masak taucu ikan ni ye.. gerenti sedap..

12 comments:

  1. Salam Jassnani..sedapnya sambal taucu..my fav ni.

    ReplyDelete
  2. mana lah akak ilang... nsb dh timbul balik hehehhe

    ReplyDelete
  3. Rahel>>>
    salam.. ye ke? sama ngan asben and anak sulong nani lah, menu favoret diorang gak..


    norhidana>>>
    eeheheh.. tenggelam timbul, nasib baik timbul kan..

    ReplyDelete
  4. aduh nani.. meleleh air liur akak tgk sambal taucu ikan ni.. salah satu feberet dish akak juga ni nak pulak letak cili padi lebih.. mmg terangkat! husband kita samalah nani yer.. anytime boleh masuk dapur.. best kan? hehe..

    ReplyDelete
  5. MaDiHaA aka Ratna>>>
    aah, kak betul tu, asben kita dua2 sama.. leh masuk dapur.. jadi kita tak takot ler mati kelaparan kalau kita tak leh masak.. eheheheh

    ReplyDelete
  6. Naniiii...
    kak cek dtg ni bwk Nasi Arab....naki rasa sambal taucu nani pulak lah...:)

    ReplyDelete
  7. Salam nani,pa habaq?xrindu ke ngan kiter?:).
    lama xsinggah,xjumpa blog nani lar.aritu dok gatai tangan nk godek2 blog..terusssss bloglist hilang semua!hadoiiii...skrg ni dok ngutip blk blog2 kengkawan sbb nk senaraikn semula.
    G mana ct sekolah ni/atie lom g mana2 lg sbb anka llaki blm bercuti..ujung bln doblas kot.
    lama xmkn gulai/lauk tauco sbb laling atie xmkn tauco la pulak.dok nelan ayo liur je la kat sini..hihi

    ReplyDelete
  8. Cik Cek>>>
    sedapppnya nasi arab.. malam ni tak yah masak dinner dah.. mekasih kak cek.. nanti nani tapaukan sambal taucu tu ye..


    AzatieSayang>>>>
    wasalam, habaq baik.. windu ler.. :P ehehehe.. oooo sama cam nani, abis senarai hilang hari tu.. eheheh.. cuti sekolah tak gi mana.. cuma bawa anak2 kuar je weekend.. tak pegi mana2 pun sbb tak cuti la atie..

    ReplyDelete
  9. sedap oooo sambal taucu, makan dengan nasi panas mau tambah 2-3 kali ni.

    ReplyDelete
  10. sejak kahwin x pernah masak tocu.. en ayah tak makan.. kena tunggu adik2 dtg baru leh masak tocu nih..

    ReplyDelete
  11. Taucu memang tidak menjemukan sedap ringkas dan mudah.

    ReplyDelete
  12. Amie>>>
    aah.. betul tu, bertambah2 nasi kan..


    Kakyong>>>
    ye ke.. lama tu.. nani asben suka makan, nani bukan lah fav. tapi boleh makan gak.. eheheh


    Paty's Kichen - cook with passion>>>
    betul tu.. ehehe.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meNGOMEN di sini, dan insyaALLAH saya akan berkunjung balas ke rumah anda jika kelapangan.. Syukran syukran.. anda memang sweet litter pie saya.. :)